<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg er ikke villig til at ofre de unge mentale trivsel for folkesundhedens skyld

Jeg har på egen krop prøvet at få ungdommen ødelagt af selvskade. Det tog mig seks år at komme ud af det igen og få smilet tilbage i øjnene. Jeg er ganske enkelt ikke villig til at sætte tusinder af unges trivsel, livslyst og ungdom på spil i flere år frem.

Jeg er ikke villig til at bytte en global corona-epidemi ud med en mental-krise-epidemi. Det kan ikke være rigtigt, at det er enten eller. Danskerne skal ikke bytte deres mentale trivsel for virusbeskyttelse.

I dag kom det frem at, der er dobbelt så mange unge i behandling for selvskade og spiseforstyrelser i København. I en gennemsnitlig 9. klasse er der 5 unge, som har forsøgt at gøre skade på sig selv. De mange måneders nedlukning har betydet, at endnu flere unge er nået langt ud i den mentale mistrivsel. Vi holder samfundet lukket af hensyn til sundheden. Vi holder de unge, ældre og sårbare hjemme for at passe på dem. Jeg er overbevist om, at vi også faktisk passer på dem og vores sundhedsvæsen og sikrer, at corona-afsnit ikke overbelastes.

Men regeringen har totalt ignoreret den mentale sundhed. Hvor er det pressemøde, hvor sundhedsministeren holder en grøn og rød kurve op, som viser belastningen i psykiatrien? Hvor er de daglige opdateringer om ensomhed, selvskade og depression? Vi skal ikke måle ulykke, men vi trænger til en langt mere nuanceret forståelse af, hvad folkesundhed er.

Vi skal genåbne smart - og snart. Vi skal sikre mentale hjælpepakke og vi skal have ventetiderne ned på psykologbehandling og hjælp både i det offentlige og i foreninger. Jeg har på egen krop prøvet at få ungdommen ødelagt af selvskade. Det tog mig seks år at komme ud af det igen og få smilet tilbage i øjnene. Jeg er ganske enkelt ikke villig til at sætte tusinder af unges trivsel, livslyst og ungdom på spil i flere år frem.

Når vaccinerne er rullet ud og virussen i tilbagetog, så frygter jeg at regeringen kommer til at se sig måbende omkring, når ventelisterne til psykiatrien bare vokser, de unge ikke har mod på hverken job eller uddannelse, fordi vi har slidt deres mentale sundhed i bund.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
02.03.21, 20:40
Vi skal kunne rumme hinandens holdninger og meninger til coronavirussen. En ting er, hvad myndighederne laver af regler og love, men en anden og mindst lige så vigtig ting er, at vi som befolkning accepterer hinandens forskelligheder. Læs mere
Af Nauja Lynge
02.03.21, 20:14
Mærkeligt er det i hvert fald at Danmark regner på en anden måde end nabolande i EU.   Læs mere
Af Gitte Seeberg
02.03.21, 09:16
Lad vaccinerne blive i Israel og komme palæstinenserne til gavn. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
02.03.21, 06:00
Tre ting vi har lært: Kvinder er dygtige til kriseledelse. Videnskab er afgørende for vores overlevelse. De rige bliver nødt til at hjælpe de fattige, hvis pandemier skal undgås. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.03.21, 20:08
Danmark kan ikke bidrage, før der kommer en større forståelse for at problemet opstår i Grønland. Læs mere
Af Naser Khader
01.03.21, 17:54
Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at udviste bandemedlemmer kan bosætte sig i det sydlige Spanien, uden at de spanske myndigheder tilsyneladende kærer sig om det. Vi er til grin. Det minder om C. V. Jørgensens Costa Del Sol. Læs mere
Af Isabella Arendt
01.03.21, 17:26
Jeg havde næsten forventet, at DF ville slække på ligestilling og menneskerettighederne. Jeg er dog forundret over, at hverken Søren Pape eller Jakob Ellemann-Jensen siger fra. Hvor blev de anstændige borgerlige af? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.03.21, 12:58
Kender Dansk Folkeparti slet ikke antisemitismens historie? Tier og samtykker de andre partiledere? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
28.02.21, 22:15
De vil skabe revolution, bekæmpe den hvide mand og gøre op med objektiv forkning Læs mere