<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi står i en kamp mellem frihed og ondskab - ikke mellem muslimer og kristne

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Barbariske mord i Frankrig viser, at kampen for frihed langt fra er slut.

Som mange andre er jeg rystet over mordene i Frankrig denne uge. Uskyldige mennesker mistede livet, alene fordi de lever i frihed. Det er grotesk.

Det viser, at vi skal kæmpe for friheden - hver dag. Også herhjemme. Vi skal kæmpe for friheden til at trykke alle de satiretegninger, som man har lyst til. Vi skal kæmpe for respekt for mennesker, som er forskellige. Vi skal kæmpe for friheden til at måtte bruge satire med alle motiver i undervisningen, så vi kan vise vores børn og unge, hvad frihed betyder i Danmark.

Vi skal kæmpe for trosfriheden og åndsfriheden i Danmark. At man har ret til at tænke, og tro frit. At man kan komme i en kirke og ikke frygte for sit liv, alene fordi man er kristen. Et kors om halsen må ikke blive en skydeskive og alle danskere skal frit kunne tage det på, hvis de har lyst.

Jeg kunne godt vælge at stoppe indlægget her. Vælge at kæmpe for kristne kun. Men det vil jeg ikke, selvom jeg allerede i skrivende stund kan fornemme, hvad min indbakke kommer til at rumme når bloggen kommer ud.

Trosfrihed gælder alle. Ikke kun de få. Ikke kun de kristne. Så man skal også i Danmark frit kunne gå med muslimske eller jødiske symboler uden at blive set ned på, hånet eller truet. Et kors om halsen er ikke en skydeskive. Et tørklæde er ikke en opfordring til hån. Davidsstjernen er ikke en opfordring til had.

Den frihedskamp, som også er igang i Frankrig og herhjemme handler ikke om kristne mod muslimer. Selvom nogle vil forsøge at fremvise det sådan. Frihedskampen er netop en kamp for frihed. Det er ytringsfriheden, trosfriheden og undervisningsfriheden i kamp mod forbud, tvang, trusler, mord og ondskab. Det er en kamp for danske værdier, som deles af mange forskellige danskere - uanset deres tro.

Vi taber kampen, hvis vi falder i terroristernes fælde og udråber det til religiøs kamp mellem mennesker. Det er det ikke!

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere