<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi står i en kamp mellem frihed og ondskab - ikke mellem muslimer og kristne

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Barbariske mord i Frankrig viser, at kampen for frihed langt fra er slut.

Som mange andre er jeg rystet over mordene i Frankrig denne uge. Uskyldige mennesker mistede livet, alene fordi de lever i frihed. Det er grotesk.

Det viser, at vi skal kæmpe for friheden - hver dag. Også herhjemme. Vi skal kæmpe for friheden til at trykke alle de satiretegninger, som man har lyst til. Vi skal kæmpe for respekt for mennesker, som er forskellige. Vi skal kæmpe for friheden til at måtte bruge satire med alle motiver i undervisningen, så vi kan vise vores børn og unge, hvad frihed betyder i Danmark.

Vi skal kæmpe for trosfriheden og åndsfriheden i Danmark. At man har ret til at tænke, og tro frit. At man kan komme i en kirke og ikke frygte for sit liv, alene fordi man er kristen. Et kors om halsen må ikke blive en skydeskive og alle danskere skal frit kunne tage det på, hvis de har lyst.

Jeg kunne godt vælge at stoppe indlægget her. Vælge at kæmpe for kristne kun. Men det vil jeg ikke, selvom jeg allerede i skrivende stund kan fornemme, hvad min indbakke kommer til at rumme når bloggen kommer ud.

Trosfrihed gælder alle. Ikke kun de få. Ikke kun de kristne. Så man skal også i Danmark frit kunne gå med muslimske eller jødiske symboler uden at blive set ned på, hånet eller truet. Et kors om halsen er ikke en skydeskive. Et tørklæde er ikke en opfordring til hån. Davidsstjernen er ikke en opfordring til had.

Den frihedskamp, som også er igang i Frankrig og herhjemme handler ikke om kristne mod muslimer. Selvom nogle vil forsøge at fremvise det sådan. Frihedskampen er netop en kamp for frihed. Det er ytringsfriheden, trosfriheden og undervisningsfriheden i kamp mod forbud, tvang, trusler, mord og ondskab. Det er en kamp for danske værdier, som deles af mange forskellige danskere - uanset deres tro.

Vi taber kampen, hvis vi falder i terroristernes fælde og udråber det til religiøs kamp mellem mennesker. Det er det ikke!

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere