<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi står i en kamp mellem frihed og ondskab - ikke mellem muslimer og kristne

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Barbariske mord i Frankrig viser, at kampen for frihed langt fra er slut.

Som mange andre er jeg rystet over mordene i Frankrig denne uge. Uskyldige mennesker mistede livet, alene fordi de lever i frihed. Det er grotesk.

Det viser, at vi skal kæmpe for friheden - hver dag. Også herhjemme. Vi skal kæmpe for friheden til at trykke alle de satiretegninger, som man har lyst til. Vi skal kæmpe for respekt for mennesker, som er forskellige. Vi skal kæmpe for friheden til at måtte bruge satire med alle motiver i undervisningen, så vi kan vise vores børn og unge, hvad frihed betyder i Danmark.

Vi skal kæmpe for trosfriheden og åndsfriheden i Danmark. At man har ret til at tænke, og tro frit. At man kan komme i en kirke og ikke frygte for sit liv, alene fordi man er kristen. Et kors om halsen må ikke blive en skydeskive og alle danskere skal frit kunne tage det på, hvis de har lyst.

Jeg kunne godt vælge at stoppe indlægget her. Vælge at kæmpe for kristne kun. Men det vil jeg ikke, selvom jeg allerede i skrivende stund kan fornemme, hvad min indbakke kommer til at rumme når bloggen kommer ud.

Trosfrihed gælder alle. Ikke kun de få. Ikke kun de kristne. Så man skal også i Danmark frit kunne gå med muslimske eller jødiske symboler uden at blive set ned på, hånet eller truet. Et kors om halsen er ikke en skydeskive. Et tørklæde er ikke en opfordring til hån. Davidsstjernen er ikke en opfordring til had.

Den frihedskamp, som også er igang i Frankrig og herhjemme handler ikke om kristne mod muslimer. Selvom nogle vil forsøge at fremvise det sådan. Frihedskampen er netop en kamp for frihed. Det er ytringsfriheden, trosfriheden og undervisningsfriheden i kamp mod forbud, tvang, trusler, mord og ondskab. Det er en kamp for danske værdier, som deles af mange forskellige danskere - uanset deres tro.

Vi taber kampen, hvis vi falder i terroristernes fælde og udråber det til religiøs kamp mellem mennesker. Det er det ikke!

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
13.06.21, 10:00
Et sundt samfund reflekterer over tidens toneangivende sandheder og ligger hverken under for magelighed eller konspirationsteorier om hudfarve og køn. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
12.06.21, 22:30
Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.06.21, 08:53
Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier Læs mere
Af Marie Høgh
11.06.21, 15:30
Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.21, 10:58
Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier. Læs mere
Af Søren Gade
10.06.21, 11:00
Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.06.21, 23:48
Hvis Pelle Dragsted fik magt, som han har agt, vil det økonomisk gå Danmark som vi har set det gå alle andre socialistiske eksperimenter i verdenshistorien – og der har efterhånden været ca. 30 af dem Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.06.21, 15:22
Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Læs mere
Af Gitte Seeberg
09.06.21, 07:53
Jeppe Kofod og Joy Mogensen vil ikke afvise at tage til VM i Qatar om halvandet år. Det er uacceptabelt. Regeringen må stå op for menneskerettighederne ved at trække en streg i sandet. Sport og politik kan ikke adskilles. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.06.21, 16:00
Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem. Læs mere