<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der er ikke institutionspligt i Danmark, men i København forsøger venstrefløjen at indføre det af bagveje

Jeg må sige, at jeg synes, det er grotesk. Kan vi lige blive enige om, at børn først og fremmest tilhører forældrene? At det er forældrenes ansvar at sikre børns trivsel. At det er forældrenes kærlighed, som er afgørende i deres opvækst. Og at vi IKKE har institutionspligt i Danmark.

Der er en meget vigtig sag på dagsordenen i Københavns Kommune på onsdag. Ordningen om at lave privat dagpleje og dermed passe egne børn står til at forsvinde.


Jeg må sige, at jeg synes, det er grotesk. Kan vi lige blive enige om, at børn først og fremmest tilhører forældrene? At det er forældrenes ansvar at sikre børns trivsel. At det er forældrenes kærlighed, som er afgørende i deres opvækst. Og at vi IKKE har institutionspligt i Danmark.


Det skal derfor være helt og aldeles muligt for alle forældre at vælge institutionerne fra og passe deres børn selv, så længe de stiller gode rammer til rådighed som fx. dansk sprog.


Det er ikke i sig selv interessant at en offentlig forvaltning forsøger at spænde ben for forældres frie valg. Det ser vi desværre alt for tid. Det interessante er svarene fra venstrefløjen, som bruger anledningen til at indføre tvungen offentlig pasning ad bagvejen.


Enhedslistens Knud Holten Nielsen svarer et tydeligt “Nej” på spørgsmålet om, hvorvidt partiet vil kæmpe for hjemmepasning. SF svarer endnu mere provokerende med: “Børn skal gå i vuggestue eller dagpleje, med mindre der er pædagogiske, sundhedsmæssige eller psykiske behov der gør, at barnet skal hjemmepasses.”


Så altså skal jeg forstå, at venstrefløjens holdning er, at forældre er en nødløsning i barnets liv og kun allernådist kan få lov at passe deres EGET BARN, hvis institution beviseligt svigter barnet.


Debatten viser en tydelig ideologisk forskel mellem de borgerlige partier og venstrefløjen. Både Venstre, DF og Konservative kæmper for at bevare ordningen. Konservative er også positive overfor tilskud til hjemmepasning som alternativ.


Og må jeg bare indskyde, at det er en klassisk KD-mærkesag med tilskud til hjemmepasning. Bare inden, du som læser tror, jeg alene er ved at pudse andre borgerlige partiers glorie. Men ros skal bestemt lyde, når partier kæmpe for forældres frie valg. Det er der brug for!


Kære hjemmepassende forældre. Hvis jeg får noget at skulle have sagt vil jeg sammen med borgerlige kolleger fra andre partier sikre, at dit barn er dit, at din frihed bevares og at venstrefløjen ikke får lov at bestemme, hvad der er godt for DIT BARN.


(Dette debatindlæg bruger citater fra følgende artikel: https://ugeavisen.dk/kbhliv/artikel/privat-dagpleje-udfases-måske-fra-1-november?fbclid=IwAR3UfD5ON1jPJconCE-P4e9_LysdCQExAR3_Rcs7gdAswh7czZcJai5VIaQ)

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere