<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

LA kommer med i kampen for børnene - men ikke for alle børn

Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier.

Jeg blev faktisk både overrasket og begejstret, da jeg så LAs forslag om, at børn skal kunne passes hjemme af deres forældre. Det giver utroligt god mening og LA fremlægger da også de samme argumenter for forslaget, som jeg selv har sagt utroligt mange gange. At det er godt for børnene, at kunne blive passet hjemme. Ikke alle børn, men nogle vil få stor gavn af det. Det er helt afgørende, at forældrene får frihed til at vælge den pasning, som passer familien bedst - uanset om det er offentligt, privat eller hjemme i stuen. Så jeg er helt enig, så langt.


Hvor jeg dog ikke forstår LAs prioritering er, at de tænker i skattefradrag frem for et simpelt tilskud. Hvis man skal bruge et fradrag kræver det som bekendt en indtægt at trække fradraget fra. Det er ikke alle forældre, som har den mulighed. Slet ikke, hvis de skal få fuld udnyttelse af et fradrag på 130.000 kr. årligt. Hvad så med de lavtlønnede?


Der er ingen grund til at gøre tingene sværere, end de er. Især ikke for forældre til små børn, som har rigeligt at se til i forvejen. Derfor må jeg bare sige, at forslaget om at udvide den eksisterende lovgivning om tilskud til hjemmepasning til at gælde hele landet og 85% af de offentlige udgifter altså er det nemmeste. Det har i øvrigt været foreslået flere gange.


Dog kan jeg ikke andet end at hilse forslaget og dermed debatten velkommen. For det første selvfølgelig fordi, jeg mener KD til enhver tid kan overgå alle andre partier i familievenlig politik, jovist. Men også fordi LAs forslag på en fin måde viser forskellen på at være liberal og kristendemokrat af ideologisk overbevisning. Liberale vil altid have markedet, indkomsten og skatten som udgangspunkt. Derfor når de frem til et fradrag som løsningen og som derfor kun gavner forældre i fast arbejde. KD har med en kristendemokratisk ideologi først og fremmest fokus på barnet og familien. På friheden - uanset indkomst. Derfor handler vores forslag om tilskud til hjemmepasning ikke om forældrenes beskæftigelse, men om barnets behov.

Ikke desto mindre vidner LAs fokus på familiepolitiken trods alt om, at vi nok kan samle et borgerligt flertal for et mere børnevenligt Danmark. Og det er trods alt opløftende.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere