<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi kommer ikke uden om kernekraft, hvis vi tager klimakrisen alvorligt

Alle taler om klimakrisens alvor. Alligevel kan jeg godt være nervøs for, om vi virkelig har forstået alvoren og den meget korte deadline, vi har for at løse problemerne. Beslutninger skal træffes baseret på viden og ikke følelser. Når det kommer til kernekraft, ved vi alt, alt for lidt.

Når man taler om kernekraft, så er der lige for tiden to reaktioner. Der er dem, som er meget aktive fortalere for teknologien og ingen problemer ser. Og så er der dem, som er meget bange for teknologien og stort set ikke ser andet end problemer.

For mig er det vigtigt at holde sig til viden frem for følelser. Især i en debat, hvor frygt eller hovmod nemt kan tage over. Klimakrisen er noget, som jeg helt oprigtigt er bange for. Også mere bange end for kernekraft. Men uanset hvad vi frygter, må og skal vi hæve os over frygten. Det er dumt og potentielt farligt at træffe afgørende politiske beslutninger baseret på følelser og frygt. Beslutninger skal bunde i viden og dybdegående overvejelser.

Vi trænger desperat til mere viden om kernekraft i Danmark. Når jeg taler om kernekraft med folk, så møder jeg stadig mange, som forestiller sig teknologien anno 1986. Ligesom med din mobil, er kernekraften også noget helt andet i dag end i 1986. Heldigvis.

I dag taler man meget om flydende salt. Det synes jeg virkelig ser lovende ud. Desværre har vi i Danmark et forbud mod at blive klogere på teknologien. Det hæmmer danske virksomheder og dansk eksport. Et forbud mod at blive klogere er noget nær det dummeste, jeg har hørt!

Det betyder ikke, at vi jubelidiotisk skal bygge kernekraftværker på alle ledige parkeringspladser og marker i Danmark. Det er teknologien ikke moden til endnu, og vi ved ikke endnu, om den er rentabel og god i Danmark. Dertil kommer spørgsmålet om affald. Men vi må og skal tillade os at blive klogere!

Mulighederne er mange, hvis vi tillader os selv at tænke mere, end vi føler i debatten om kernekraft og klimakrise. Jeg er nået dertil, at hvis man virkelig tager klimakrisen alvorligt, så kommer vi ikke uden om kernekraft.

P.S. Luftforurening fra fossile brændsler dør man også af. Hungersnød som følge af tørke og klimakrise dør man også af. Så vi må ikke tro, at kun kernekraft kan være farligt. Al energiproduktion har omkostninger og risici. Spørgsmålet er, hvilke vi er villige til at tage.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere