<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nej, Messerschmidt, kristne værdier handler ikke om diskrimination af alle andre troende

Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt!

Messerschmidt udtaler i Politiken, at han som et led i at styrke kristne værdier i Danmark vil bruge udviklingsbistanden til at ramme lande, som forfølger kristne. Forfølgelse af muslimer vil han til gengæld ikke gøre noget ved!

Det er ganske enkelt ubegribeligt, at en dansk politiker vil kalde den form for diskrimination for “kristne værdier”.

For mig at se er den allervigtigste kristne værdi netop, at alle mennesker har uendelig stor værdi – uanset hvem de er, hvad de tror, eller hvor de kommer fra. At forfølge mennesker og potentielt slå mennesker ihjel på baggrund af deres tro er grusomt, udemokratisk og totalt i strid med min allerinderste forståelse af kristne værdier og alt, hvad vi har bygget vores samfund på. Alle forfølgelser er grusommer – uanset om det er kristne eller muslimer, som bliver forfulgt.

Der er desværre rigtig mange kristne, som forfølges i verden. Dem har vi et kæmpe ansvar for at hjælpe. Her kan udviklingsbistanden bruges. Men hvis vi virkelig vil fremme kristne værdier i Danmark, skal vores bistand bruges til at stoppe og sanktionere forfølgelser.

Her bliver Messerschmidt og jeg nok aldrig enige. Vi har ganske enkelt hver sin forståelse af, hvad kristne værdier er. Messerschmidt misbruger kristne værdier i sin kamp for at gøre forskel på folk og misbruger statens magt til at bestemme, hvad man må tro eller ikke tro i Danmark.

Helt modsat mener jeg, at vi skal fremme kristne værdier i Danmark. Altså værdier som ligeværd mellem mennesker, friheden til at tro (og vise sin tro offentligt), ytringsfrihed og forkyndelsesfrihed. Så det præcis modsatte af udskamning, burkalove og imamlove.

Jeg er vokset op med Hal Kochs forståelse af demokrati som dialog og ligeværd mellem mennesker. Koch var teolog. Det er dén form for kristne værdier, vi skal fremme i Danmark og resten af verden. For alt i verden ikke den formynderiske, diskriminerende og statsstyrede forvrængelse af kristne værdier, som Messerschmidt her lægger for dagen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
01.12.20, 09:30
Råd til vordende sportsstjerner: Vogt jer for hold og sponsorer, der siger, de går ind for ”mangfoldighed”. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.12.20, 07:22
Den skaber nysgerrighed om juletraditioner i Grønland, Færøerne og Danmark.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.12.20, 00:45
Fremgangsmåden dokumenterer, at regeringen kører på pumperne. Skibet synker Læs mere
Af Martin Ågerup
30.11.20, 21:41
Et oplevelsesgavekort på 1.000 kr. til 3 mio. danskere er statsstøttet smittespredning Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere