Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nej, Messerschmidt, kristne værdier handler ikke om diskrimination af alle andre troende

Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt!

Messerschmidt udtaler i Politiken, at han som et led i at styrke kristne værdier i Danmark vil bruge udviklingsbistanden til at ramme lande, som forfølger kristne. Forfølgelse af muslimer vil han til gengæld ikke gøre noget ved!

Det er ganske enkelt ubegribeligt, at en dansk politiker vil kalde den form for diskrimination for “kristne værdier”.

For mig at se er den allervigtigste kristne værdi netop, at alle mennesker har uendelig stor værdi – uanset hvem de er, hvad de tror, eller hvor de kommer fra. At forfølge mennesker og potentielt slå mennesker ihjel på baggrund af deres tro er grusomt, udemokratisk og totalt i strid med min allerinderste forståelse af kristne værdier og alt, hvad vi har bygget vores samfund på. Alle forfølgelser er grusommer – uanset om det er kristne eller muslimer, som bliver forfulgt.

Der er desværre rigtig mange kristne, som forfølges i verden. Dem har vi et kæmpe ansvar for at hjælpe. Her kan udviklingsbistanden bruges. Men hvis vi virkelig vil fremme kristne værdier i Danmark, skal vores bistand bruges til at stoppe og sanktionere forfølgelser.

Her bliver Messerschmidt og jeg nok aldrig enige. Vi har ganske enkelt hver sin forståelse af, hvad kristne værdier er. Messerschmidt misbruger kristne værdier i sin kamp for at gøre forskel på folk og misbruger statens magt til at bestemme, hvad man må tro eller ikke tro i Danmark.

Helt modsat mener jeg, at vi skal fremme kristne værdier i Danmark. Altså værdier som ligeværd mellem mennesker, friheden til at tro (og vise sin tro offentligt), ytringsfrihed og forkyndelsesfrihed. Så det præcis modsatte af udskamning, burkalove og imamlove.

Jeg er vokset op med Hal Kochs forståelse af demokrati som dialog og ligeværd mellem mennesker. Koch var teolog. Det er dén form for kristne værdier, vi skal fremme i Danmark og resten af verden. For alt i verden ikke den formynderiske, diskriminerende og statsstyrede forvrængelse af kristne værdier, som Messerschmidt her lægger for dagen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
10.08.20, 14:30
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det. Læs mere
Af Christina Egelund
10.08.20, 12:39
Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.08.20, 12:00
Vi andre pragmatikere må få det bedste ud af tingene, som de er. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
10.08.20, 00:34
EU skal indføre sanktioner overfor Europas sidste diktator Læs mere
Af Mikael Jalving
09.08.20, 10:00
Vi har brug for at se os lidt over skulderen. Vi kan også kalde det historisk dannelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen. De fleste vil gerne være påpasselige og er mere tolerante over for byens diversitet end mange ældre.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere