Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen har indført minimumsnormeringer mod sin vilje

Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om.

På min instagram forleden så jeg et billede fra en veninde og mor til en dreng på 2 år. Han lå sovende hen over bordet. Han havde været ude hele dagen. En anden forældre skrev til mig, at aldrig har hendes barn haft det så godt i børnehaven. Fra flere sider kan man læse om pædagoger og personale i institutionerne som nyder tiden netop nu, hvor der er flere voksne og mindre børnegrupper.

De danske børn har det bedre i dag end de har haft i mange år.

Problemet er, at det er på lånt tid. Børnenes trivsel har nemlig slet ikke noget med investeringerne i institutionerne at gøre. “Børnenes statsminister” har indført minimumsnormeringer i praksis, men det er ikke for at sikre vores børn en god barndom og de ansatte gode arbejdsforhold. Det er udelukkende for at holde smittetrykket nede.

Det betyder også, at når smittetrykket vurderes lavt nok, så er “Børnenes statsminister” tilbage til den sædvanlige ligegyldighed overfor børnenes trivsel i hverdagen. Så forsvinder turene i skoven og de mange voksne på legepladsen.

Forældrene er tilbage til at aflevere grædende børn og hente dem med tis i bukserne, fordi der ikke var voksne nok i løbet af dagen. Pædagogerne er tilbage med deres skilte i hånden: “Jeg var alene med 19 børn i dag” og demonstrationer på gaderne.

Jeg har deltaget i demonstrationerne, men jeg ville da langt hellere, at de ikke var nødvendige. Tænk hvis vi kunne indføre normeringer for børnenes skyld. Tænk, hvis vi kunne leve i et samfund hvor en god barndom havde en værdi i sig selv og ikke kun, når der er krise.

Man kan jo håbe, at også statsministeren lytter til de mange tilfredse børn og voksne for tiden. At selv hun på et tidspunkt kan se, at vi ikke kan være bekendt at lade børns trivsel være en undtagelse i krisetiden. Børns trivsel burde være højeste prioritet - kritisk infrastruktur om man vil. Altid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere