<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen har indført minimumsnormeringer mod sin vilje

Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om.

På min instagram forleden så jeg et billede fra en veninde og mor til en dreng på 2 år. Han lå sovende hen over bordet. Han havde været ude hele dagen. En anden forældre skrev til mig, at aldrig har hendes barn haft det så godt i børnehaven. Fra flere sider kan man læse om pædagoger og personale i institutionerne som nyder tiden netop nu, hvor der er flere voksne og mindre børnegrupper.

De danske børn har det bedre i dag end de har haft i mange år.

Problemet er, at det er på lånt tid. Børnenes trivsel har nemlig slet ikke noget med investeringerne i institutionerne at gøre. “Børnenes statsminister” har indført minimumsnormeringer i praksis, men det er ikke for at sikre vores børn en god barndom og de ansatte gode arbejdsforhold. Det er udelukkende for at holde smittetrykket nede.

Det betyder også, at når smittetrykket vurderes lavt nok, så er “Børnenes statsminister” tilbage til den sædvanlige ligegyldighed overfor børnenes trivsel i hverdagen. Så forsvinder turene i skoven og de mange voksne på legepladsen.

Forældrene er tilbage til at aflevere grædende børn og hente dem med tis i bukserne, fordi der ikke var voksne nok i løbet af dagen. Pædagogerne er tilbage med deres skilte i hånden: “Jeg var alene med 19 børn i dag” og demonstrationer på gaderne.

Jeg har deltaget i demonstrationerne, men jeg ville da langt hellere, at de ikke var nødvendige. Tænk hvis vi kunne indføre normeringer for børnenes skyld. Tænk, hvis vi kunne leve i et samfund hvor en god barndom havde en værdi i sig selv og ikke kun, når der er krise.

Man kan jo håbe, at også statsministeren lytter til de mange tilfredse børn og voksne for tiden. At selv hun på et tidspunkt kan se, at vi ikke kan være bekendt at lade børns trivsel være en undtagelse i krisetiden. Børns trivsel burde være højeste prioritet - kritisk infrastruktur om man vil. Altid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Dette forslag, hvis det vedtages og gennemføres, kan gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere
Af Annika Smith
06.05.21, 13:45
Hvornår forstår politikerne, at migræne også er deres hovedpine? Læs mere
Af Uffe Elbæk
06.05.21, 05:30
Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i. Læs mere
Af Isabella Arendt
05.05.21, 16:11
Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.05.21, 15:10
Europæerne – og Socialdemokratiet – kan med fordel studere deres egen historie lidt mere. Læs mere
Af Henrik Dahl
05.05.21, 14:40
En litterat mener ikke, at vi kan synge "Den danske sang er en ung blond pige" – fordi forfatteren Kai Hoffmann ifølge ham var racist. Det er en opvisning i, hvor farlig "woke-ismen" er. Læs mere
Af Martin Ågerup
05.05.21, 12:06
Kravet om pladsbillet er meningsløs og håndhæves ikke. Drop det Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
05.05.21, 08:19
Floridas republikanere laver valgrestriktioner, der rammer egne vælgere. Læs mere
Af Utku H. Güzel
04.05.21, 19:21
Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme. Læs mere