<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen har indført minimumsnormeringer mod sin vilje

Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om.

På min instagram forleden så jeg et billede fra en veninde og mor til en dreng på 2 år. Han lå sovende hen over bordet. Han havde været ude hele dagen. En anden forældre skrev til mig, at aldrig har hendes barn haft det så godt i børnehaven. Fra flere sider kan man læse om pædagoger og personale i institutionerne som nyder tiden netop nu, hvor der er flere voksne og mindre børnegrupper.

De danske børn har det bedre i dag end de har haft i mange år.

Problemet er, at det er på lånt tid. Børnenes trivsel har nemlig slet ikke noget med investeringerne i institutionerne at gøre. “Børnenes statsminister” har indført minimumsnormeringer i praksis, men det er ikke for at sikre vores børn en god barndom og de ansatte gode arbejdsforhold. Det er udelukkende for at holde smittetrykket nede.

Det betyder også, at når smittetrykket vurderes lavt nok, så er “Børnenes statsminister” tilbage til den sædvanlige ligegyldighed overfor børnenes trivsel i hverdagen. Så forsvinder turene i skoven og de mange voksne på legepladsen.

Forældrene er tilbage til at aflevere grædende børn og hente dem med tis i bukserne, fordi der ikke var voksne nok i løbet af dagen. Pædagogerne er tilbage med deres skilte i hånden: “Jeg var alene med 19 børn i dag” og demonstrationer på gaderne.

Jeg har deltaget i demonstrationerne, men jeg ville da langt hellere, at de ikke var nødvendige. Tænk hvis vi kunne indføre normeringer for børnenes skyld. Tænk, hvis vi kunne leve i et samfund hvor en god barndom havde en værdi i sig selv og ikke kun, når der er krise.

Man kan jo håbe, at også statsministeren lytter til de mange tilfredse børn og voksne for tiden. At selv hun på et tidspunkt kan se, at vi ikke kan være bekendt at lade børns trivsel være en undtagelse i krisetiden. Børns trivsel burde være højeste prioritet - kritisk infrastruktur om man vil. Altid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen Læs mere
Af Nauja Lynge
24.11.20, 10:04
Borgerne mister den grundlæggende tro på at loven overholdes, og at demokratiet altid skal være søjlen, der rager op over alt andet. Læs mere
Af Rune Lund
24.11.20, 09:30
- uambitiøst forslag til grøn skattereform fra regeringen Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.11.20, 13:17
De dræbte mink i massegravene kan være farlige for drikkevandskvaliteten og dermed for folkesundheden, Mette Frederiksen Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.20, 10:00
Islam har altid handlet om magt og autoritet i nutiden. Nu har sognepræsten i Skive skrevet en vejviser til Muhammed, der er værd at læse. Læs mere
Af Marie Høgh
21.11.20, 22:08
Med et nyt lovforslag om tvangsoversættelse af alle prædikener på andre sprog end dansk sætter regeringen uden at blinke åndsfriheden over styr. Ja ja – jeg ved godt, det har til formål at ramme islamister, men tror regeringen selv på, at den derved forhindrer terror, død og ødelæggelse og islamisering af Vesten? Næppe. Men intet skal gå under regeringens radar – heller ikke åndelige forhold. Hjerteforhold – som troen er. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.20, 21:53
Skal man være fanatisk? Nej! Skal man være realist i forhold til etnicitet? Lige så meget ja! Læs mere