<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danskerne skal hjælpes til at bruge flere penge - her er to nemme løsninger

Vi skal have gange i økonomien igen. Mine to forslag her vil sikre, at den lavtlønnede i supermarkeder, på plejehjem eller bag rattet i busserne netop er dem, som får mest gavn af skattelettelserne og flere penge til sig selv. Det er der brug for langt mere end endnu flere hjælpepakker.

Når samfundet åbner igen står tusinder af virksomheder og mangler indtægter, kunder og omsætning. Det er vigtigt, vi sætter hurtigt gange i hjulene igen. På lang sigt er det langt bedre at giver borgerne lidt mere købelyst end at holde gang i hjælpepakker i længere tid. Jeg tror også, virksomhederne hellere vil have kunder end hjælpepakker, hvis de kan vælge.


Derfor har jeg to helt konkrete forslag, som regeringen kunne bruge.

For det første kan man sænke momsen til 15% i en periode. Det vil betyde, at mange produkter vil blive en anelse billigere for den almindelige dansker og måske lokke lidt flere ud på turistture, i sommerhus til bageren eller til frisøren. Det vil give virksomhederne mulighed for at sælge lidt mere og staten vil betale regningen.

For det andet kan vi hæve bundfradraget for alle danskere. Det vil også give danskerne lidt flere penge hver måned til at forsøde tilværelsen, købe togbilletter til at besøge familie, købe lidt bedre kød eller lidt flere oplevelser i sommerferien.

Det koster penge for staten, ja. Lige nu bruges milliarder på hjælpepakker og kunstigt åndedræt til virksomheder og medarbejdere. Det er godt i en periode, men ikke holdbart på sigt. Virksomhederne har brug for kunder og omsætning frem for statsstøtte. Vi som borgere har brug for luft i budgetterne og ikke midlertidig lønkompensation, som ingen ved, hvornår forsvinder igen. Pengene er langt bedre brugt på at skabe lidt mere frihed for borgere og virksomheder, når de får pengene selv og kan styre forbruget selv.

Desuden ligger der en sund værdi i, at man som både borger og virksomhed lever uden statsstøtte og kan tage ansvar for sin egen økonomi. Her bør staten hjælpe med mere frihed og skattelettelser i bunden frem for alene gennem statslige krav og hjælpepakker.

Og lige en sidste ting til regeringen og støttepartierne, inden de går i panik over idéen om skattelettelser. Vores forslag er ikke at forgylde de rigeste. Netop ikke. Bundfradrag og moms har større betydning, jo færre penge du har. Derfor vil mine to forslag her sikre, at den lavtlønnede i supermarkeder, på plejehjem eller bag rattet i busserne netop er dem, som får mest gavn af skattelettelserne og flere penge til sig selv.

Enhedslisten har sågar foreslået højere løn til netop disse grupper. Måske lavere skat kunne gøre det ud for det samme? Sådan glæder vi netop ALLE danskere og ikke én bestemt gruppe.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere