<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Romantikken har det svært i krisetider - giv familierne en hjælpepakke

Det er win-win for alle. Det er ikke dyrt, men til gengæld meget gavnligt. Og det vil sikre, at også familien som en vigtig grundsten i samfundet kommer godt gennem krisetiden, som de fleste nok kan skrive under på ikke just er en tid til romantik og nye oplevelser i soveværelset.

Der deles hjælpepakker ud til de dele af samfundet, som er hårdt ramt af krisen. Mange virksomheder, lønmodtagere, efterskoler, kunstnere, mediehuse og iværksættere har fået hjælp til at komme bedst muligt gennem en svær tid. Det er godt og meget nødvendigt.

De eneste, som stadig kæmper uden for søgelyset er familierne. Her tænker jeg særligt på parforholdene. Mange danskere har arbejde hjemme, en privatøkonomi i krise, sygdom i familien eller børn, som skal hjemmeskoles eller passes. Dertil kommer den generelle bekymring for fremtiden både for samfundet og for hjemmet.

Eksperter forudså i Kristeligt Dagblad den 28. marts at det kan føre til flere skilsmisser.

Det forstår jeg sådan set godt. De færreste par kan holde til så massivt et pres i flere uger, fra alle fronter og isoleret fra hverdagen. Det er ikke mærkeligt, hvis sexlivet er størknet, samtalerne blevet kortere og tiden til faktisk at se hinanden dybt i øjnene er forsvundet helt.

Vi har brug for en hjælpepakke til parforhold i krise. Det lyder måske ikke som klassisk politik, men det er en fejl. Familierne - parforhold, hjem og børn - er en ligeså vigtig del af samfundets fundament som virksomhederne, sundhedsvæsenet og kulturen. Hvis først familierne bryder sammen og går fra hinanden, så står mange voksne og børn med en personlig krise, som kan vare mange år, sætte ar og skaber usikkerhed om både økonomien, jobbet og boligen. Dertil kommer at skilsmisser ofte går ud over børnenes fokus i skolen og foreningerne.

Helt konkret foreslår jeg derfor en krisepakke til familierne. Der skal tilbydes gratis parterapi til alle par. Det er der allerede flere kommuner, som har indført med stor succes. Fx Ringkøbing-Skjern. De kriseramte par kommer bedre videre, mange bliver sammen, børnene trives bedre og som en ekstra krølle på halen, så sparer samfundet mange penge, når familierne har det godt og bliver sammen.

Det er win-win for alle. Det er ikke dyrt, men til gengæld meget gavnligt. Og det vil sikre, at også familien som en vigtig grundsten i samfundet kommer godt gennem krisetiden, som de fleste nok kan skrive under på ikke just er en tid til romantik og nye oplevelser i soveværelset.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere