Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kære totalitære regering: Religiøse børnehaver er en vigtig del af demokratiet

Det eneste udemokratiske i denne sag er, at vi har en regering, som agerer tankepoliti og vil tage borgernes frihed fra dem ved at overtage opdragelsen af forældrenes børn og bestemme, hvad der er rigtigt og forkert at mene!

Kære totalitære regering: Religiøse børnehaver er en vigtig del af demokratiet

Der er opbakning hos regeringen til et forslag fra SF om, at religiøse daginstitutioner skal forbydes. Ikke fordi de har brudt loven eller gjort noget forkert. Bare fordi, de tror på noget andet end flertallet af dem, som har magten i Danmark. At forbyde lovlydige institutioner alene på baggrund af religion kaldes diskrimination. Det er normalt noget, man vil bekæmpe og netop sige, at borgeres frihed og rettigheder ikke må krænkes på baggrund af køn, tro, hudfarve osv.

Som argument henviser SF til dagtilbudslovens formålsparagraf: “Her fremgår det tydeligt, at fokus er på demokrati og det danske samfund – ikke religion. Derfor mener SF, at daginstitutioner baseret på et religiøst pædagogisk grundlag bør forbydes.”

Regeringen bakker op.

Jeg må virkelig protestere højt og længe mod denne indskrænkede forståelse af demokrati! At påstå, at religion pr definition er uforeneligt med demokrati er jo at svine de mange tusinder troende mennesker til og sige, at man så ikke kan være demokratisk.

Lad os kigge på grundloven engang. Den kan selv regeringen vel ikke mene, er udemokratisk.

§67 siger, at man har religionsfrihed i Danmark. Det betyder, at man har ret til at følge sin tro, så længe man også følger danske lov.

Derfor har også børnehaver og institutioner ret til at følge en religion - så længe de overholde dansk lov. Bryder institutionerne loven skal de lukkes - uanset hvad de tror på! I Danmark er det normalt en demokratisk værdi at kæmpe for lighed for loven - uanset religion og andre minoritetsbetegnelser. Men måske ikke mere?

Vi har at gøre med private institutioner, som forældrene frit vælger for deres børn. Det er næsten trættende at skulle minde regeringen om, at børn tilhører forældrene - ikke staten! Det er derfor ene og alene forældrenes beslutning om børnene skal vokse op med religion. Det er alle danskeres ret at give sine værdier videre til sine børn.

Der er 34 børnehaver i Danmark med Steiner-pædagogik. Skal de også forbydes for at afvige fra flertallet? Nej vel. Regeringen bliver nødt til at forstå at frihed er en væsentlig del af demokratiske værdier. Det betyder også frihed til at oprette privat pasning og frihed som forældre til at bestemme, hvor ens barn skal passes.

Religiøs børnehave eller ej, så vil børn af religiøse forældre nok få religion med i rygsækken meget tidligt i livet. Ligesom at jeg formode at børn af regeringen vil få socialdemokratiske værdier med meget tidligt. Det er helt naturligt og helt, som det skal være i et demokratisk land med fokus på frihed og ligeværd.

Det eneste udemokratiske i denne sag er, at vi har en regering, som agerer tankepoliti og vil tage borgernes frihed fra dem ved at overtage opdragelsen af forældrenes børn og bestemme, hvad der er rigtigt og forkert at mene!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere
Af Isabella Arendt
26.02.20, 11:28
Hvis vi vil bevare magt og ansvar i kommunerne. Hvis kommunalvalget i 2021 skal give mening, så skal borgernes stemme også gøre en forskel. Det gør den kun, hvis der er reel frihed til, at kommunerne kan styre, som de vil. Læs mere
Af Peter Kofod
26.02.20, 10:16
Udenlandske studerendes SU-gæld fortsætter med at stige, mens regeringen intet gør af frygt for EU. Læs mere
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
Vi må tage et opgør med konkurrencestaten og give de unge mere ro på Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund, jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere