Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialisterne slår til igen - alt, man ikke kan lide skal være forbudt?

SF synes, topchefer tjener for mange penge. Det vil de nu forbyde. Jeg synes, at SF har adskillige forkerte holdninger til samfundet - men har dog ikke tænkt mig at forbyde dem at fremstille forslag, jeg ikke er enig med.

Det er simpelthen for populært at lave regler, når SF i denne uge foreslår en grænse for privatansatte chefers løn. Hvis der er noget, som kan give mig politikerelede, så er det behovet for at lovgive om alting hele tiden.


Lad mig først slå noget helt fast: Jeg kan virkelig ikke forstå, at der findes virksomheder som i ramme alvor mener, at én enkelt medarbejder er over 20 mio. kr. værd hvert år. Jeg forstår godt, at man skal tiltrække dygtige ledere, men jeg har meget svært ved at forstå, at lønnen skal være SÅ mange gange højere end de andre medarbejderes løn.


Så det handler for mig ikke om, at jeg ikke også kan forarges over ulighed og uretfærdighed. Den grundlæggende forskel på mig som borgerlig politiker og SF som socialister er, hvad vi stiller op med forargelsen.


Er man socialist er det nærliggende bare at lave flere love, gøre staten større og sikre sig, at alt det forargelige bliver forbudt. Er der noget, man ikke selv ville gøre, så skal det være forbudt for alle andre også. Det virker til at være et motto hos socialister, at alle skal være ens og alle former for frihed skal forbydes, hvis de bryder med politikernes egne holdninger.


Jeg er ikke enig. Jeg ville ikke selv stemme for at udbetale så høj en løn til topchefer, som vi ser nogle stedet i det private. OG jeg kan godt finde ud af bare at lade min kritik stå uden at lave love på området. Hvis der skal være bare lidt frihed tilbage her til lands, bliver politikere nødt til at lære at tillade andre mennesker at træffe beslutninger, man er uenig med. Så enkelt er det.


Der er desværre alt for mange eksempler på det modsatte.


Jeg mener cheflønninger i det private er for høje - og vil ikke forbyde dem.

Jeg mener burkaer er tegn på kvindeundertrykkelse - og vil ikke forbyde dem.

Jeg mener vegansk kost i børnehaver er unødvendigt - og vil ikke forbyde det.

Jeg mener at porno er skadeligt for unge og giver et forkert billede af sex - og vil ikke forbyde det.


Jeg kunne blive ved. Der er da masser af vaner, holdninger og beslutninger i samfundet, som jeg ikke er enig med. Der er da masser af ting, som jeg godt kunne undvære. Men det er samtidig beslutninger, vaner og holdninger, som andre bakker op om og står inde for. Det skal de have friheden til.


Frihed betyder ganske enkelt, at jeg kan tillade andre at gøre noget, som jeg er uenig med. Jeg synes fx, at SF har adskillige forkerte holdninger til samfundet - men har dog ikke tænkt mig at forbyde dem at fremstille forslag, jeg ikke er enig med.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
– og det er vores forbandede skyld Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere