Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialdemokratiet har tabt kampen om Sjælsmark - men krigen er ikke slut

Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet.

Regeringen lagde i valgkampen ud med, at der ikke skulle ændres på Danmarks flygtningepolitik. Støttepartierne insisterede på, at børnene skulle ud af Sjælsmark. KD bakkede både dengang og nu støttepartierne op.

Børn er børn og har krav på en god barndom. Vi fejrer for tiden børnekonventionens 30 år og det er skræmmende, at det alligevel har taget regeringen mange måneder, før de indser, at forholdene på Sjælsmark ikke lever op til børnenes rettigheder.

Endelig! Endelig kommer børnefamilierne ud. Det er sejr for civilsamfundet og de mange frivillige, som har hjulpet på centeret og støttet familierne. Det er en sejr for alle partier, som har kæmpet for børnenes forhold. Mest selvfølgelig for regeringens støttepartier, som er lykkedes med befrielsen. Ja, man kan faktisk godt rose andre partier, når de gør noget godt.

Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet.

Der er stadig mennesker, som lever under umenneskelige forhold på andre asylcentre i Danmark. Kærshovedgård er ikke befriet endnu. Børn af flygtninge i Danmark må stadig ikke komme til landet. Der er stadig børn, som sendes ud af landet og væk fra deres danske familier.

Lad os bare for en kort stund glæde os over, at børnefamilierne på Sjælsmark nu endelig får det bedre. Og så huske, at kampen fortsætter for de mange andre børn og flygtninge, som stadig lever under den inhumane danske flygtningepolitik, hvor de handler om at behandle mennesker så dårligt i Danmark, at de hellere vil tilbage til et land i krig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere