Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kvinder i politik – hvorfor er mit køn så vigtigt for dig?

Der findes politikere og så findes der kvindelige politikere. Findes der så også landshold og kvindelandshold?

I en tid, hvor vores identitet er noget, vi i stigende grad selv bestemmer, er det skræmmende, at lige netop køn er noget, man bliver tvunget til at forholde sig til.

Køn findes, det er jeg med på. Og det er jo ikke forkert at sige, at jeg er kvinde. Min frustration går på, hvorfor det er så vanvittigt vigtigt? Foruden for min mand er det faktisk ikke noget, som burde betyde ret meget.

Jeg er træt af hele tiden at skulle forholde mig til at være kvinde i politik. Som om det er noget særligt. Flere gange i valgkampen blev jeg beskrevet som “kvindelig partileder”. Jeg har endnu til gode at se Søren Pape beskrevet som “mandlig partileder”.

Grunden til, at jeg farer til blækhuset med netop kønsdebatten, er, at jeg for nylig fik en bog i gave. Den var givet i bedste mening, er jeg sikker på, men titlen på bogen er: “Argumenter imod kvinder”. Som om der er lighedstegn mellem at have bryster og at have brug for særlig hjælp til at klare sig i dansk politik. Jeg er politiker, fordi jeg brænder for politik. Jeg er partileder, fordi jeg er god til mit job! Ikke fordi jeg er kvinde – ikke på trods af at jeg er kvinde.

Jeg skal ikke med i kvindeklubber og andre særlige støttegrupper for det svage køn. Jeg skal ikke holde skåltaler om glasloft. Jeg skal bare tage mig sammen, gøre mig umage og vise hele verden, hvad jeg tror på. Så er det virkelig ikke vigtigt, hvad der er mellem mine ben! Jeg lærer aldrig at forstå, at livet skulle være sværere for mig på grund af mit køn, og jeg vil gerne frabede mig al mulig velment sympati og råd på grund af mit køn! Jeg er kvinde ja, men også i min fulde ret til ikke at mene, at mit køn er en væsentlig del af min identitet eller arbejde.

Det var bare det. Jeg lover, der er mindre indestængt galde næste gang.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er fungerende formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Katrine Winkel Holm
18.09.19, 08:18
Venstrefløjen er imod, fordi det giver kvinder større frihed til at gå hjemme - så meget for venstrefløjens snak om kvinderettigheder Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere