Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkeparti som de evindelige ofre

Søren Espersen er på krigsstien igen. Og endnu engang er det Danmarks Radio, som må stå for skud. Hvad er deres brøde? Jo, dramachef Piv Bernth har været i New Zealand for at promovere Borgen og blev i den anledning interviewet til en lokal radiostation.

Da det handlede om Borgen fik hun meget naturligt stillet spørgsmål om dansk politik og hun kom her med nogle bemærkninger om bl.a. Dansk Folkeparti, som partiet fandt nedladende. Ret beset var der tale om nogle ædruelige og helt ukontroversielle betragtninger, men uheldigvis for Piv Bernth befandt Søren Espersens storebror sig i New Zealand. Og han fandt dem meget kontroversielle og så var Fanden løs i Laksegade. Lillebror Søren blev adviseret og han har nu sat himmel og jord i bevægelse. Både DR's bestyrelse, kulturministeren og Folketingets kulturudvalg skal nu besværes med en sag, der i virkeligheden er en storm i et glas vand.

Søren Espersen mener, at der går en lige linie fra Ingolf Gabold til Piv Bernth og at de såkaldte "kulturradikale" i Danmarks Radio har rottet sig sammen for at genere Dansk Folkeparti. Intet er så godt som en god sammensværgelsesteori. Især ikke for Dansk Folkeparti, der har gjort det til partiets specialitet at agere offer. Det er altid en ond omverden og aldrig Dansk Folkeparti selv, der er skyld i partiets fortrædeligheder. Ikke mindst Pia Kjærsgaard mestrer disciplinen til perfektion, når hun beretter om hvor hårdt hun har haft det og hvor slemt hun er blevet behandlet. Men Søren Espersen følger godt efter.

Tllad mig en bemærkning til Dansk Folkeparti: kom dog ud af jeres offerrolle. I har jo intet at klage over. I får al den mediedækning, I overhovedet kan forestille jer. Pressen tager på jer med fløjlshandsker og de såkaldte politiske kommentatorer betragter jer nærmest som genier. I får lov til at sige de mest forrykte ting uden at nogen rynker på næsen. Selv jeres mest outrerede holdninger er blevet mainstream.

Men Søren Espersen helmer ikke, før den sidste såkaldte "kulturradikale" er uddrevet af Danmarks Radio. Og det påvirker ham ikke det mindste, at DR's dramaserier er blevet solide seersuccesser både i Danmark og i udlandet. Er det venstreorienteret propaganda? Hold nu op. Det er solid underholdning, men politisk er det helt ufarligt. Man trænger virkelig til at få brillerne pudset hvis man i fuld alvor kan påstå, at Borgen, Broen og 1864 er specielt venstreorienteret. I stedet for at hænge sig i hvad Ingolf Gabold og Piv Bernth går rundt og siger, var det måske en idé at se på, hvad der kommer ud i fjernsynet til os i stuerne. Så længe det har kvalitet, er det jo fuldstændig ligegyldigt, hvad forskellige medarbejdere måtte have af meninger om Dansk Folkeparti.

De har også meninger om SF, og jeg kan forsikre, at de ikke altid er positive. Skulle jeg til at gøre en stor historie ud af det? Nej, selvfølgelig ikke. Det er en myte at DR's medarbejdere er meget venstreorienterede. Hvis vi ser på nyhedsdækningen gennem årene, er der en perlerække af folk med tilknytning til det borgerlige Danmark: Uffe Ellemann, Claus Toksvig, Ole Andreasen, Morten Løkkegaard, Poul F. Hansen, Frode Kristoffersen, Paula Larraine, Morten Rubin, Bjørn Elmquist. For nu at nævne nogle stykker. Er problemet for Søren Espersen, at ingen åbent har villet støtte Dansk Folkeparti? Bare rolig, Søren: det kommer.

Dansk Folkeparti bør slappe af. Der er ingen grund til at blive så ophidset, når ens storebror tilfældigvis hører DR's dramachef i New Zealandsk radio. Og specielt da ikke, når det er så ufarligt som tilfældet har været her. Men generelt vil det klæde Dansk Folkeparti at komme ud af offerrollen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil

Holger K. Nielsen (f. 1950) blev valgt ind i Folketingen første gang i 1981. Siden da har han været partiformand for SF, skatteminister og udenrigsminister. I dag er Holger K. Nielsen EU-, forsvars- og udenrigsordfører for SF. Holger blogger om konflikter i verdens brændpunkter og Danmarks svar herpå.

Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
22.03.18, 09:21
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.03.18, 11:28
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.03.18, 16:37
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.03.18, 12:42
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet. Læs mere
Af Josephine Fock
20.03.18, 09:37
Hvis du vil være sikker på, at PET ikke uberettiget ligger inde med oplysninger om dit sexliv, dit sociale netværk og din gæld, skal du aktivt kontakte dem selv. Det burde ikke være nødvendigt i et retssamfund. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.03.18, 08:16
Gode fagbøger rejser fælles anliggender, men medierne ser dem åbenbart ikke eller tier dem ihjel. Læs mere
Af Angela Brink
19.03.18, 02:40
Alt tyder på, at DR i løbet af de næste fem år skal spare 20 procent. Og at de politikere, der kritiserer spare-udspillet, kan gøre det helt omkostningsfrit. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.03.18, 16:12
Når virkeligheden ikke gør, som man vil, må man finde på dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.03.18, 09:17
Der bør indføres flere målrettede sanktioner mod Putins indercirkel. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her