<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Derfor bør der ikke være regnbueflag på Allianz Arena

En aggressiv, hetzende, ekskluderende og antividenskabelig bevægelse som LGBT-bevægelsen bør ikke være velkommen i sportens og fodboldens verden. Det er en ekstremistisk organisation, der i så fald ville få dens farver projiceret op på Allianz Arena.

Bystyret i München ønsker, at Allianz Arena i forbindelse med landskampen mellem Tyskland og Ungarn skal være illumineret med regnbueflagets farver. Det har Uefa sagt nej til. Og der har vi balladen.

Men hvad er problemet? Lad mig forsøge at rede trådene ud.

I Danmark er det et ganske lille mindretal, som ikke har den opfattelse, at seksuelle minoriteter skal behandles med respekt og have mulighed for at leve et værdigt liv i overensstemmelse med deres seksualitet.

Om mindretallet er lige så lille i Tyskland, tør jeg ikke sige. Men jeg føler mig ret sikker på, at der stadig er tale om et mindretal.

Så hvorfor ikke tillade regnbueflaget? Udtrykker det ikke bare i symbolsk form, hvad jeg netop har skrevet? At seksuelle minoriteter skal behandles med respekt og have mulighed for at leve et værdigt liv i overensstemmelse med deres seksualitet?

Jo. Det er, hvad flaget udtrykker. Men så udtrykker det også noget mere. Og det er dette ”mere”, der er problemet. For det er knap så uskyldigt som ønsket om seksuel frigørelse.

Som den RUC-studerende Tobias Pultz har gjort opmærksom på, er LGBT-bevægelsen ude i en ekstremistisk kamp for at benægte, at biologi har indflydelse på seksualiteten og oplevelsen af køn. Tobias Pultz erklærer i sin kronik, at dette er en decideret ideologi.

Det, der blandt andet kendetegner LGBT-ideologien, er, at den er antividenskabelig. Et stort studie, der siden er blevet replikeret, viste for eksempel i 2018, at jo mere økonomisk udviklet et land er, og jo mere lige lovgivningen stiller de to køn, desto tydeligere bliver forskellen på mænd og kvinder målt i en række dimensioner.

Det udelukker ikke med hundrede procents sikkerhed en forklaring om køn som social konstruktion. Men det gør på den anden side, at biologisk køn er mere oplagt som forklaring end noget andet bud, man kan komme med. Fordi det er den mest enkle forklaring, og man altid som forsker bør anvende den.

Det er en skam, at det gode formål – som er at sikre, at seksuelle minoriteter skal behandles med respekt og have mulighed for at leve et værdigt liv i overensstemmelse med deres seksualitet – er blevet kapret af en ekstrem bevægelse.

Men det stopper ikke med antividenskabeligheden.

LGBT-bevægelsen er også kendt for at være ekstremt aggressiv i sin forfølgelse af meningsmodstandere. Det fik – som Tobias Pultz skriver i sin kronik – Signe Molde at føle, da hun problematiserede nogle af LGBT-bevægelsens dogmer i en episode af serien Signe Molde på udebane.

Men den aggressive forfølgelse af meningsmodstandere stopper ikke der.

Et af de mest prominente ofre for LGBT-bevægelsens aggressive forfølgelse af mennesker, som drister sig til at være uenig med den, er den verdensberømte forfatter J.K. Rowling. Men hvori består egentlig Rowlings brøde? Den består blandt andet i, at hun tog skatteeksperten Maya Forstater i forsvar i en sag om uberettiget afskedigelse. Det, der førte til, at tænketanken Center for Global Development de facto afskedigede Forstater, var, at hun havde hævdet, at man ikke kan ændre sit biologiske køn.

Maya Forstater er i øvrigt netop blevet frikendt for at have gjort noget forkert ved en appeldomstol. Eller med andre ord: Vi har nu i Storbritannien rettens ord for, at uanset hvor aggressivt LGBT-bevægelsen opfører sig, så er det stadig uberettiget at afskedige folk for at mene noget andet, end den mener.

Sagen mod Forstater var dog ikke en enlig svale i UK. For nylig indledte universitetet i Abertay i Skotland en undersøgelse mod en studerende. Det, hun blev undersøgt for, var, om det udgjorde en krænkelse af universitetets regler at hævde, at definitionen på en kvinde er, at det er en person, der har en vagina og kan føde børn. Sagen endte til alt held med, at den studerende blev frifundet.

Udover at have taget Maya Forstater i forsvar, er J.K. Rowling også blevet skydeskive for LGBT-bevægelsens raseri ved i et ironisk tweet at nævne, at »personer, der har menstruation«, i gamle dage havde et enklere navn. Sidst i tweetet skrev Rowling forskellige alternative stavninger af det engelske ord for ”kvinde”.

Faktisk er LGBT-bevægelsen i form af ngo’en Stonewall i UK efterhånden så berygtet for sin aggressive forfølgelse af meningsmodstandere og sin aggressive kamp imod ytringsfrihed for alternative synspunkter, at den britiske regering overvejer at trække sin støtte helt og holdent.

Det ironiske er, at det netop er biologiske kvinder, der bliver de første ofre for LGBT-bevægelsen. Det skrev to af medstifterne af Kvindemuseet i Aarhus en kronik om på kvindernes internationale kampdag i år.

Kvinders biologiske erfaringer om at være kvinde bliver udgrænset og gjort ugyldige. Og det safe space, som f.eks. et omklædningsrum burde udgøre, forlanges gjort tilgængeligt for personer, der ikke biologisk er kvinder, men blot føler sig som sådanne. Det mest groteske i den retning var, da foreningen Lesbiske Feminister blev forment adgang til Kvindehuset i København. Det, Lesbiske Feminister havde gjort sig skyldig i, var at fastholde, at mandlige kønsorganer ikke har noget at gøre i lesbisk sex. Et så oplagt fornuftigt og rimeligt synspunkt blev af den woke LGBT-bevægelse udlagt som ”transfobi”.

Derfor ender jeg med at være enig med Uefa.

En aggressiv, hetzende, ekskluderende og antividenskabelig bevægelse som LGBT-bevægelsen bør ikke være velkommen i sportens og fodboldens verden. Det er en ekstremistisk organisation, der i så fald ville få dens farver projiceret op på Allianz Arena. Siger man ja til det, kunne man lige så godt sige ja til slagord fra det yderste venstre eller det yderste højre.

Det er en skam, at det gode formål – som er at sikre, at seksuelle minoriteter skal behandles med respekt og have mulighed for at leve et værdigt liv i overensstemmelse med deres seksualitet – er blevet kapret af en ekstrem bevægelse.

Formålet fejler ikke noget, og jeg støtter det. Men det gælder stadig, at målet under ingen omstændigheder helliger midlerne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Henrik Dahl (f. 1960) er sociolog og medlem af Folketinget for LA. Han har de seneste knap 25 år udgivet en række bøger om kulturhistoriske og samfundsmæssige forhold. Nyligst en bog om den venstreradikale identitetspolitik, der kommer fra USA: "Den sociale konstruktion af uvirkeligheden" fra 2020.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere