Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det føles, som om Nørrebro langsomt er ved at løsrive sig fra Danmark

Når borgere ikke trygt kan gå på Nørrebro, når Nørrebro adskiller sig fra resten af Danmark, styrer alting selv, er ligeglade med love og regler, og når politikerne er bange for at blande sig i konflikten, ja, så er løsrivelse vel nærmest også det eneste, der kan få de voksne til at rejse sig af stolen og træde ind.

Der var for nylig nogen, der sagde, at “Nørrebro er tabt”.

Det kom der rigtig meget debat om for og imod - og selv Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti sagde noget, der kunne tolkes, som om hun ikke var enig.

Nu har der været et nyt bandeskyderi på Nørrebro.

En død.

Nørrebro er som at komme ind i en anden verden.

Jeg vil derfor sige det på en anden måde: Det føles, som om Nørrebro langsomt er ved at løsrive sig fra Danmark.

Når borgere ikke trygt kan gå på Nørrebro, når Nørrebro adskiller sig fra resten af Danmark, styrer alting selv, er ligeglade med love og regler, og når politikerne er bange for at blande sig i konflikten, ja, så er løsrivelse vel nærmest også det eneste, der kan få de voksne til at rejse sig af stolen og træde ind.

Hvornår går det op for dem, at det er nu, de må gøre noget for alvor?

Venter de virkelig på en løsrivelse, før de vil skride ind og genvinde det? Er Nørrebro opgivet?

Når det ikke længere kun er danskere med rødder fra Danmark, men også danskere med anden etnisk oprindelse, muslimer med rødder i langt fra Danmark, råber om hjælp og beder om udvisning af alle bandemedlemmer, så er grænsen tydeligvis nået. Nu magter ingen dem!

Hver dag når jeg cykler på arbejde, krydser jeg Nørrebro for at komme til Rigshospitalet. Når jeg nærmer mig området, trykker jeg endnu hurtigere i pedalerne. Og endnu hurtigere bliver det, når jeg når lyskrydset for at undgå at standse og cykler over for gult.

Er der rødt og jeg standser, sætter jeg lige musikken på pause. Man ved jo aldrig. Man skal være i beredskab.

Politikerne tænker, at lidt flere politibiler på Nørrebro løser problemerne.

Nej - intet tyder på, at det skræmmer banderne, hvorimod de risikerer at gøre livet mere utrygt for almindelige mennesker, der nu skal se en politibil i hvert eneste gadekryds.

Politibiler og bevogtningen løser ikke problemer. Og hvad bevogter vi egentlig? Er det vores lands grænse? Og er det så beviset på, at Nørrebro er uden for Danmark, siden vi midt i København skal sørge for, at der skal være endnu mere bevogtning af endnu mere politi og endnu flere soldater?

Nej, Nørrebro må ikke blive tabt.

Vi bliver nødt til at handle hårdere og mere effektivt - kvittere med hårde sanktioner.

De mennesker kan man ikke lære at holde love og regler. De respekterer dem ganske enkelt ikke.

Så ja! Vent ikke længere!

Ud med dem!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og nu sygeplejerske, der bl.a. ytrer sig om sundhedsvæsenet. Tidligere rådgiver for unge LGBT-personer, samt rådgiver om hiv og aids.
Seneste blogs
Af Holger K Nielsen
21.02.18, 14:46
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
21.02.18, 12:03
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.02.18, 11:58
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.02.18, 09:35
EU-tilhængere forsøger at miskreditere Europol-aftale og råber endnu en gang ”ulven kommer”. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.02.18, 16:34
Men globalisterne har en interesse i at påstå det modsatte. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.02.18, 14:57
Vægtede målinger som Berlingske Barometret er måske ikke så retvisende, som man lige skulle tro ved første øjekast. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.18, 12:34
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring. Læs mere
Af Signe Munk
16.02.18, 08:39
Kald dog en spade for en spade. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her