Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tag nu styringen af moskeerne og sæt en stopper for det nybyggeri. Ved vi hvilken fundamentalisme, disse moskeer er bygget på?

Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær.

Imamer er kendt for at være rådgivere og gode at tale med.. Ligesom man en gang i mellem i svære tider får brug for at tale med en præst. Man behøver ikke være religiøs. Har man brug for det, så gør man det.

Jeg har selv flygtningebaggrund og kommer selv fra en familie, der ikke kan læse Koranen. Min familie er sunnimuslimer, og som de fleste muslimer i Tyrkiet er de blevet opdraget til at bede på arabisk. Min mormor lærte bønner på arabisk ved at sidde foran en imam i sin unge alder for at lære det fra mund til mund, da hun hverken kunne skrive eller læse.

Hverken min mormor, min mor eller resten af hendes familie, der trofast bad til Gud, enten til hverdag eller når de følte trang til at bede i en krise, har nogensinde slået op i Koranen på et sprog, de kunne forstå, for at fortolke og reflektere.

Bønner, der hver dag blev kaldt til af moskeen eller fremsagt på bedemåtten på arabisk til Gud fem gang i døgnet, har de aldrig vidst, hvad egentlig betyder.

For hvis en, der betragter sig selv som hellig, rådgiver eller bedrevidende som f.eks. en imam, har lært én det, så er det det, man gør.

Refleksioner, fortolkninger, fornuft eller nysgerrighed om, om man i enhver konsekvens skal tro og følge, hvad de mennesker sagde, fandt aldrig sted.

Ikke mange stiller spørgsmålstegn ved alt det, der bliver sagt i en moske. Begynder du diskutere, så er de mennesker parat til at kalde dig for “fortabt” eller “alt for “dansk”.

For nogle uger siden blev en salafistisk frifundet ved en domstol i Danmark. Han kaldte den danske grundlov alt muligt grotesk og mente tilsyneladende, at homoseksualitet er en sygdom og burde straffes ved at kaste homoseksuelle ned fra en høj bygning. Disse udsagn blev han ikke straffet for.

Selv om han fik en straf for sin sympati for terrorister og for ISIS, der slår andre uskyldige mennesker ihjel, er det altså efter min mening ikke godt nok, at han frifindes for sine hadefulde ytringer.

Og at hans advokat får lov til at kalde frifindelsen "en lille, men vigtig sejr for muslimers ytringsfrihed i Danmark", er for mig endnu en skandale.

Manden har helt offentligt i et TV-interview sendt grundloven “til helvede”, og nu har retten, der skal sørge for, at alle overholder og respekterer regler og love, frifundet ham på grundet hans ytringsfrihed, der er sikret i den lov, han ønsker sendt i helvede.

Da det desværre ikke alle muslimer, der stiller spørgsmålstegn ved bedrerevidende og koranbelæste mennesker, der rådgiver nogle muslimer, er dommen for mig en stor frustration. En frifindelse i sådan en sag kan betyde, at mange muslimer, der tror på imamer eller salafister som ham, vil tro og ønske at praktisere det, han taler for.

Mens jeg gik og stadig tænkte på den sag, læste jeg i Kristeligt Dagblad, at Tyrkiet nu vil udvide sit religiøse netværk i Danmark ved at åbne flere moskeer, fordi de vil have mere indflydelse på tyrkerne i Danmark.

Og det gør mig harm. For vi ved godt, hvad de fleste tyrkere tænker i Danmark. Det har de vist ved for nylig at stemme “JA” til binde Tyrkiet endnu mere til sultan Erdogan, som går ind for dødsstraf og en mentalitet, der er langt fra det vestlige demokrati.

Danmark er et demokratisk land, og det glæder mig virkelig, at demokratiet gælder alle. At det ikke handler om ekskludere nogen, men inkludere alle.

Men en gang imellem bliver jeg også harm og tænker: hvorfor skal vi i Danmark altid tænke på de mindste detaljer i sådanne sager og følge alles ret til ultimativ frihed? Vi ved jo godt, at friheden i dette tilfælde bliver brugt til at bygge Erdogan-moskeer og åbne døren for imamer, som vil krænke og begrænse andre menneskers frihed.

Kan vi ikke en gang imellem tænke lidt uden for excelark og pdffiler?

Jeg er altså bekymret!

Når du frifinder en salafist, islamist, imam, eller hvad de end definerer sig som, på trods af hans krænkelser af homoseksuelle, låser du hundreder af homoseksuelle muslimer fast i et skab - en sjæl i en krop, der søger frihed og lettelse, men ikke kan, fordi de er bange og ramt af social kontrol.

Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær.

Tag nu styringen af moskeerne og imamerne og sæt en stopper for det nybyggeri - og gennemgå dem systematisk og demokratisk en efter en og undersøg, hvilken fundamentalisme disse moskeer bygger på!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og nu sygeplejerske, der bl.a. ytrer sig om sundhedsvæsenet. Tidligere rådgiver for unge LGBT-personer, samt rådgiver om hiv og aids.
Seneste blogs
Af Holger K Nielsen
21.02.18, 14:46
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
21.02.18, 12:03
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.02.18, 11:58
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.02.18, 09:35
EU-tilhængere forsøger at miskreditere Europol-aftale og råber endnu engang ”Ulven kommer” Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.02.18, 16:34
Men globalisterne har en interesse i at påstå det modsatte. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.02.18, 14:57
Vægtede målinger som Berlingske Barometret er måske ikke så retvisende, som man lige skulle tro ved første øjekast. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.18, 12:34
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring. Læs mere
Af Signe Munk
16.02.18, 08:39
Kald dog en spade for en spade. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her