<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ulovlige omskæringer er den værste form for omsorgssvigt

Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det!

Igen debatterer vi omskæring af raske børn.

Denne her gang på baggrund af en dokumentar, som TV 2 har lavet, hvor de bekræfter, at omskæring af drenge nogle steder sker under meget bekymrende forhold.

Omskæring for de flestes vedkommende er religiøst betinget og gøres f.eks. for at opfylde islams og jødedommens krav til mænd.

Dette krav har eksisteret siden profeternes tid. Og måske var det også mere almindeligt dengang, at omskæring blev foretaget af ”erfarne” eller ”dygtige” mennesker uden sundhedsfaglig baggrund fremfor mennesker med sundhedsfaglig baggrund.

Omskæring er ikke ulovligt i Danmark, og man kan sagtens gennemføre omskæring under ordentlige forhold, hvor man lever op til kliniske og hygiejniske principper. Og først og fremmest med en læge!

Den tid er forbi, hvor man lagde sin fødende kone foran en ”erfaren”, ufaglært kone, som kalder sig jordemoder i landsbyen eller serverer sit lille barn for en ”erfaren” og ufaglært mand, der gerne vil omskære. Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorganer og slet ikke for at gøre det under dybt bekymrende forhold. Det bør være en selvfølge at forvente, at man som forældre vil gøre sit bedste for, at det sker under forhold, hvor det sundhedsfagligt er forsvarligt.

At Danmark registrerer omskæringer, skulle være undskyldningen for, at man ikke vil tage den mest fornuftige vej. Men det kan heller ikke være et argument for at udsætte et andet menneske for det overgreb.

Tager man chancen og udsætter sit barn for det overgreb, hvor barnet faktisk kan dø, hvis den ufaglærte mand ikke har redskaber til at stoppe en eventuelt blødning, kan man som forældre også leve med, at ens navn fremgår i et uskadeligt system blandt andre, der har fået sundhedsvæsnets hjælp til at foretage omskæring.

Det kan ikke forsvares. Det er i den grad omsorgssvigt.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere