<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skal der lig på bordet, før nogen lytter?

Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til.

Er sygeplejerskernes strejke ikke slut?

Hvorfor strejker de stadig, spørger flere mennesker mig.

Jo. Strejken er slut. Men kampen for at fremtidssikre sundhedsvæsnet fortsætter.

I disse dage er der mange sygeplejersker, der nedlægger arbejdet. Foran hvert hospital har der ca. været mellem 100-200 sygeplejersker. Det er ikke en strejke, men et overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som Dansk sygeplejeråd tager afstand fra.

Det som er meget interessant ved de arbejdsnedlæggelserne er dog, at de nærmest får meget mere medie omtale, end den lovlige strejke, der har fundet sted i hele landet i over 10 uger har haft. Mens flere hundrede og tusinde sygeplejersker var på gader og under et lovligt strejke kæmpede for at få medieopmærksomheden, virker det til, at pressen dukker til arbejdsnedlæggelserne nærmest bare efter et opkald.

Det er måske drama, der skal til, før nogen får lyst til at handle.

Og det er nok her, jeg synes, det er meget ærgerligt.

Hvorfor skal der altid meget mere drama til, før nogen bevæger sig?

Arbejdspresset stiger, politiske ambitioner for fremtidens sundhedsvæsen er store, men der er ingen ansvarlige politikere, der har særlig megen føling med, hvordan det egentlig står til med virkeligheden.

Og når døren til dialogen åbnes, og de traditionelle midler som at ”strejke lovligt” tages i brug for at skabe mere opmærksomhed om det, drukner initiativet, fordi ”det ikke er særlig spændende”. Budskabet høres ikke.

Sygeplejerskerne har strejket lovligt i 10 uger, og nu fortsætter nogle på en utraditionel måde. Men spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til.

I stedet blev vi udsat for tvang og accept af en overenskomstaftale, som vi to gange havde takket nej til. Det blev mine kolleger meget mere frustreret af. Man håbede på, at nogle havde lært, at med tvang får ingen arbejdsglæden tilbage. Men nej. Nu trækker de bøde- og bodstrusler frem overfor mine kolleger.

At prøve lytte og indgå i dialog med sygeplejerskerne om, hvad det er, der skaber så stor frustration, er de ansvarlige ikke interesseret i. Men det er vi vant til.

Der handles først, når det virkelig går galt. Der skal nærmest lig på bordet, før landets statsminister åbner øjnene op for alvor, hvordan vilkårerne både for de ansatte og syge er.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
14.10.21, 08:15
Det burde være ligetil at boykotte VM i Qatar. Men vi har syltet beslutningen, og nu har fodboldlandsholdet tilmed klaret sig suverænt godt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.10.21, 13:45
Lad os nu sige det, som det er. En baby i folketingssalen er et mediestunt. Og medierne bakker op. Læs mere
Af Martin Ågerup
12.10.21, 11:00
I den seneste omgang er det blevet til 10 års bloggeri på JP. Nu er det farvel og tak for denne gang. Læs mere