<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har fået nok af arrogante, respektløse og døve arbejdsgivere

Sygeplejerskerne strejker for først og fremmest at gøre det tydligt for arbejdsgiverne, at de er frustrerede over deres arbejde.

Arbejdsgivernes udtalelser og regeringens tavshed i sig selv er endnu en grund til, at vi som sygeplejersker bare bliver ved med at råbe et “atter NEJ” til enhver aftale.

Vi har som sygeplejersker rundet 39 dage i strejken, og konflikten optrappes uge for uge med de strategisk udtagne steder.

Mange danskeres operationer og behandlinger er blevet aflyst. Men det er Anders Kühnau, Michael Ziegler og regeringen ligeglade med.

Mange af os venter på, at vores øverste chef og arbejdsgivere snart må vågne op for de opråb, vi kommer med til dem forskellige steder i landet. Men ingen af arbejdsgiverne har meldt sig på banen.

Omvendt mener arbejdsgiveren på det regionale område, Anders Kühnau, at han ikke helt præcist ved, hvad det er sygeplejerskerne ønsker og hvad vores bud på en løsning er.

Respektløst, tænkte jeg, da jeg hørte ham sige det. Men det er nok også et godt og tydeligt billede på, hvad det helt præcist er, sygeplejerskerne er oppe i mod.

En kold, hensynsløs og arrogant arbejdsgiver, der simpelthen enten leger blind og døv eller i værste fald har simpelthen har mistet forbindelsen til sine medarbejdere og intet aner om, hvad det egentlig er, sygeplejerskerne råber op om.

Anders Kühnau er arbejdsgiver for sygeplejerskerne, og han er chefforhandler for alle regionale ansatte. Selv om han måske tror, at han skal spille den blinde, døve og totalt uvidende, skal han være meget opmærksom på, at hans udtalelser indirekte fortæller os sygeplejersker, at det er det helt rigtige, vi har gjort ved at trække strejkekortet, da vi ellers på ingen andre måder kan få opmærksomhed hos arbejdsgiverne. Det er netop denne slags arbejdsgivere og den slags retorik, vi har fået nok af!

Noget andet, han glemmer i debatten, er nok, at sygeplejerskerne en dag vender tilbage til arbejdet, og der har Anders Kühnau for det regionale og Michael Ziegler for det kommunale område brug for, at de bliver anerkendt som arbejdsgivere.

Hvis de bliver ved med at overspille deres korte og tale ned til sygeplejerskerne med de arrogante svare, de kommer med, kan det måske godt blive svært for den enkelte sygeplejerske at leve med det. Sygeplejerskerne strejker nemlig for først og fremmest at gøre det tydligt for arbejdsgiverne, at de er frustrerede over deres arbejde.

Derfor håber jeg, at danskerne følger nøje med i denne strejke. For den udstiller også, hvad slags arbejdsgivere, vi er oppe imod. Arrogante, respekstløse og døve.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere