<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pia Kjærsgaard og de andre kunne starte med at selv respektere alle kvinder og ikke se ned på dem

Det hjælper hverken hende eller andre undertrykte kvinder, at man ser skævt til dem og vækker en mistanke på arbejdsmarkedet om, at de ikke kan. For så kan de ikke!

Glædelig Kvindernes Internationale Kampdag til alle.

Hvor er det fedt at se, at alle aviser bærer præg af dagen i dag og har udgivet mange indlæg og artikler om ligestilling.

Der er to indlæg, jeg har lyst til at fremhæve i dette indlæg. Det ene er fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og handler om, at hver fjerde kvinde på uafbrudt kontanthjælp i 10 år er ikkevestlig. Det andet indlæg er fra Pia Kjærsgaard og fremhæver problemerne blandt muslimske kvinder.

Der er ingen tvivl om, at der er problemer blandt muslimske kvinder med ligestilling.

Derfor glæder det mig, at beskæftigelsesministeren også vil kigge på det. For er der et sted, hvor man kan begynde for at øge deres chancer for at frigøre sig, er det netop deres økonomiske frihed og selvstændighed.

Men det kræver også, at arbejdsmarkedet bliver indrettet på en måde, der kan gøre det muligt for disse kvinder at komme derud.

Det giver for eksempel ikke mening, at alle jobs kræver kursusbeviser, og at man kan forstå og skrive dansk. Man er nødt til at starte et sted fra.

Og det giver heller ikke mening, at man nægter samme kvinder adgang til at kunne bede, holde ramadan eller bære et tørklæde, hvis de skal være på en arbejdsplads.

Jeg kan godt forstå, at det for nogen kan opleves provokerende. For alt, man ikke er vant til, er nyt og fremmed for en. Men derfor behøver man ikke at ekskludere dem.

Pia Kjærsgaard har i dagens blogindlæg problematiseret kvinders tørklæder og synes, det er kvindeundertrykkende.

Jeg kender ingen kvinder, der føler sig undertrykte, alene fordi de går med et tørklæde. Men jeg hører og oplever, at kvinder som Pia Kjærsgaard netop undertrykker dem og ikke vil acceptere de kvinder, sådan som de er.

Pias og andre kvinders behov for at fremhæve sig selv som ”bedre” eller mere ”ligestillede” end alle de muslimske kvinder er banalt.

Pia og de andre kunne starte med at selv respektere alle kvinder og ikke se ned på dem. For det er netop det, kvindeundertrykkelse også er.

Jeg udelukker ikke, at Pia Kjærsgaards bedste veninde er en muslimsk undertrykt kvinde, der går med tørklæde, og at hun derfor kender mere til det muslimske miljø og kultur, end jeg gør.

Men gør hun det, er det måske bedre at kæmpe for, at hun og de andre kan komme ud på arbejdsmarkedet og tjene deres egne penge og møde nogle andre mennesker end blot deres mand. Jo mere selvstændighed de får, jo mere frigjorte bliver de.

Det hjælper hverken hende eller andre undertrykte kvinder, at man ser skævt til dem og vækker en mistanke på arbejdsmarkedet om, at de ikke kan. For så kan de ikke!

Vi bliver nødt til at forstå, at vi ikke i det ene øjeblik kan ønske dem på arbejdsmarkedet, som beskæftigelsesministeren nu gør, men samtidig skræmme og afvise dem, fordi de ikke passer ind i de standarder, vi har lavet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere