<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor er Jeppe Kofod stadig minister, Mette Frederiksen?

Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk.

Jeg har tænkt længe.

Skal jeg sige noget ellers helst lade være?

Men jeg kan ikke lukke mine øjne for den dobbelmoral, der lige nu er hos Socialdemokratiet.

Når det handler om muslimer og barnebrude går alle til tasterne for at kritisere. Der kommer forskellige bud på, hvordan man kan gøre de menneskers liv surt, så de helt kan holde op med at underkaste kvinder social kontrol.

Og det kan vi kun blive enige om.

Men jeg forstår ikke det, Socialdemokratiet er i gang med. Jeg er selv muslim og er imod alle slags negativ social kontrol og barnebrud.

Men jeg kan ikke lade være med at undre mig over, om der mon er forskel på, hvem der begår denne forfærdelige, etiske og moralske fejl?

Når vi straffer muslimsk barnebrude og synes, det er uacceptabelt - og faktisk også lidt klamt - synes vi pludselig, det er acceptabelt, når det er en etnisk dansk mand, der gør det?

Er det mindre klamt, når Jeppe Kofod gør det? Og mere klamt, når Abdullah gør det?

Jeppe Kofod var 34 år, da han havde samleje med en pige på 15 år. Juridisk er der intet galt i det. Men hvad med etik og moral? Hvad blev der af den?

For et par dage siden blev vi alle i Danmark endnu en gang overraskede over, hvor megen magt imamer og mænd har over muslimske kvinder i Danmark. At muslimske kvinder kan blive tvunget til ufrivillig sex med deres mand, ikke bestemme over ægteskabets fremtid og faktisk også leve med flere koneri.

Når vi hører den slags nyheder, er regeringen og øvrige politikere ved tasterne med det samme for at reagere og sende dem og resten af befolkningen et signal om, at det er uacceptalbelt, og at det vil have store konsekvenser.

Det er glædeligt!

Men hvad er det egentlig et signal at sende fra landets statsminister til befolkningen, når hun belønner en mand, der har været i seng med en pige på 15, hvor der ifølge beretningerne hersker tvivl om frivilligheden?

Hvordan kan landets statsminister forvente, at imamerne, hun ingen magt har over, vil lytte og tage hende seriøst, når hun ikke selv sørger for, at der er ikke er noget komme efter i hendes regering?

Jeg kunne ikke.

Undskyld. Men hver gang, debatten kommer op, tænker jeg på min søster og niecer og spørger mig selv, hvis det var en af dem, der havde været udsat for det - hvordan havde jeg mon reageret?

Jeg vil helst ikke tænke på det.

Men jeg håber både Jeppe Kofod, landets statsminister og resten af regeringen kan stille sig selv det samme spørgsmål og gøre det, der politisk, etisk og moralsk er korrekt og forventeligt - nu.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere