Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er ikke alle mennesker, der kan eller bør være sygeplejerske eller SOSU-assistent

Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv.

Det er ikke alle mennesker, der kan eller bør være sygeplejerske eller SOSU-assistent.

Man er heller ikke en god plejepersonale, bare fordi man har bestået alle sine eksaminer med 12-taller.

Hvis ikke man er dannet menneskeligt og ikke kan udvise respekt for sine borgere og behandler dem respektløst og uværdigt, så hører man ikke til i de meget værdifulde fag.

Vi ved ikke, præcis hvad der er sket i den ulykkelige sag om Else på plejehjemmet.Men billederne ser forfærdelige ud. Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv.

Jeg ved, at mange ældre i forvejen har svært ved at flytte ind på plejecentre.

Det er de færreste, der ønsker at flytte fra deres hjem frivilligt.

De er bange og skræmte ved tanken om, at de ikke længere vil tælle som et menneske i livet, men mere som et objekt eller et kryds, der skal sættes, eller en grøntsag, der nogle gange skal huskes at vandes.

Og er man så uheldig, at man intet sprog har, er ramt af demens, eller ingen familie har, der kan stå som forsvarer for ens ret, så bliver livet på et plejehjem frygtfyldt!

De danske sygeplejersker og sosu-assistenter knokler og ofte under vanskelige vilkår. Heldigvis gør langt, langt de fleste et fantastisk stykke arbejde og elsker, hvad de laver og den forskel, de gør for borgerne. Også selv om man ofte skal slås med manglende tid, lave normeringer, besparelser og lignende.

Det er frygteligt, hvis enkelte tragiske sager skal smitte af på de mange fantastiske sosu-assistenter. Netop derfor er jeg også nødt til at sige det, som det er: Jeg tror ikke på, at alle egner sig til at være sosu-hjælper, sosu-assistent og sygeplejerske og arbejde med de syge og svage.

Jeg vil til enhver tid kæmpe for at opnå bedre rammer og vilkår på deres arbejdsplads. Men i min optik er der intet som helst, der kan bruges som undskyldning for at give en ældre 90-årig kvinde sådan en ussel behandling, som noget tyder på i denne sag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen!   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere