Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er ikke dig, vi taler om. Du er en af de gode, vi har

Du er en af de gode. Det er den bedste og højeste titel, du kan opnå som muslim i Danmark, uanset hvor meget du elsker og bidrager til Danmark.

”Det er ikke dig, vi taler om, Harun. Du er jo en af de gode.

Jeg er ret sikker på, at alle de muslimer eller folk, der har anden etnisk baggrund, der læser med, kan genkende sætningen. For jeg er ret sikker på, at de selv har måttet lægge øre til den sætning og tænkt: Pyt!

Jeg har hørt den flere gange i mit liv.

Selv mine nærmeste, gode venner og kollegaer har mange gang sagt det og bliver stadig ved med det helt ubevist. Det samme gør politikerne, når de taler om integrationspolitik, og skal tale om udfordringer med det emne.

Men hvorfor?

Hvad er det egentlig, jeg og andre gør, ud over at vi passer os selv som andre mennesker i Danmark, siden nogle mennesker vil tage det som ”garanti” eller ”bevis” på noget?

Jeg har taget en uddannelse. Har et arbejde. Men jeg opnåede ikke de mål for at bevise over for nogen, at jeg er ”en af de gode”. Jeg gjorde det af samme årsag som alle andre danskere.

Men selv når man passer sig selv og har et ganske almindeligt liv, er der desværre nogen, der gerne vil gøre sig til herre over én og skynder sig til at give én en ”titel”.

Præcis som i går.

I P1 Debat, hvor den socialdemokratiske folketingspolitiker Rasmus Stoklund også omtalte muslimerne på samme måde.

Det er ikke dem, der gør det godt. Det er dem, der ikke gør det godt, der er problemet, sagde han.

Jeg har tit tænkt på, hvad skal der til? Hvad skal der til, for man kan begynde at blive omtalt i medierne som dansk og som borger, frem for at blive identificeret med sin religion eller det land, man kommer fra. For hvis det, at du arbejder som alle andre og bidrager til samfundet og ikke mindst ser sig selv som dansker og er dybt forelsket i dette smukke land, ikke er nok til at blive omtalt som en borger i dette land, hvad er det så, der skal til?

I dag ligger forskellen mellem mig og de kriminelle, hvilken etiket politikerne synes, jeg skal have på.

”En af de gode” er min betegnelse, når nogen skal referere til muslimer, der er velintegrerede.

Det er den bedste og højeste titel, du kan opnå som muslim i Danmark, uanset hvor meget du elsker og bidrager til Danmark.

Til gengæld er der ingen forskel mellem de mennesker, der går uden arbejde og af den grund er på kontanthjælp, og de kriminelle og voldtægtsmænd.

De deler alle sammen betegnelsen ”de dårlige muslimer”.

Derfor: Når politikerne fra de borgerlige partier og ikke mindst Socialdemokratiets Rasmus Stoklund taler om racisme og måske endda også nægter, at der findes racisme i Danmark, bør de prøve at lidt lytte til sig selv og høre, hvordan de omtaler deres medborgere i Danmark.

Nå. Nej!

Det er nok ikke racisme.

For per definition skal man gøre forskel mellem hudfarver og gøre det tydeligt og ordret, før man kan tale om racisme.

Mens mange politikere og debattører gemmer sig bag definitionen af dette ord, vil jeg gerne sige det højt!

Det er klamt!

Det er klamt at være vidne til, at det her bliver ved.

At man i Danmark aldrig nogensinde kan blive accepteret som alle andre med både sine gode og dårlige erfaringer i sin bagage. At man selv i en debat skal høre, at uanset hvor meget du elsker og kæmper for dette land, vil nogle politikere altid kæmpe en stor kamp for at skabe splittelse og lave afstand mellem os.

”De gode muslimer” …

Hvorfor ikke begynde at kalde det for borgere?

Vi er alle borgere i Danmark, uanset om vi lykkes eller ej.  

Har vi racisme i Danmark?

Har vi en struktur, som gør, at nogle i dette land føler, at de bliver trådt på, eller ej?

Så lad os komme i gang med at tage snakken og debatten, mens vi har mulighed for det.

Tiden til det er lige nu.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere