Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfølgelig kan en soldat bære tørklæde!

I dagens Danmark vil man have, at man tænker sig om, inden man omtaler en mand for “han” fordi vi gerne vil være førende, når det handler om frisind, men når det kommer til tørklædet, vil vi være gammeldags.

I sundhedsvæsnet er det tilladt at have tørklæde på. Men det gælder umiddelbart ikke for forsvaret.
Her skal man sørge for, at alle ser ens ud.

Jeg har tidligere sagt det. Og vil gerne understrege det igen. Jeg har mødt mange mennesker med tørklæder, som arbejder for sundhedsvæsenet. Alle har været topdygtige, og tørklædet har aldrig været et problem.

For det, der er vigtigt for en patient, når man er indlagt, er, at sundhedsfaglige har de rette kompetencer og den rette uddannelse og faglighed. Det er sådan set også det, man har brug for som patient, når man ligger og er syg.

Det, der skal drive offentlige institutioner og arbejdspladspladser generelt, må være kompetencerne. Ikke hvordan den enkelte ansatte ser ud, og hvilken påklædning, tro, seksualitet eller udseende vedkommende har.

Jeg er glad for, at det er virkeligheden for de fleste arbejdspladser i dag i Danmark.
Det gælder dog umiddelbart ikke for Forsvaret.

De regler, Forsvaret har, bør laves om, så de passer nutids-Danmark i stedet for det gammeldags Danmark.

Jeg har svært ved at forstå argumentet, at et tørklæde skulle udgøre en risiko for sikkerheden.Hvorfor kan man ikke tilpasse en uniform til en muslimsk kvinde der bærer tørklæde, uden at det skaber problemer?

Hvor mange gange har et tørklæde udgjort et problem i vores nabolande, siden vi fremhæver dette som et problem? Hvad bygger vores argumenter på?

Intet!

Reglerne afspejler ikke det samfund, vi lever i. Derfor skal de laves om.
Det kan ikke være rigtigt, at vi på den ene side skal diskutere friheden og frisindet, men på den anden side skal begrænse andres frihed til at selv vælge, hvordan de må klæde sig.

I dagens Danmark vil man have, at man tænker sig om, inden man omtaler en mand for “han” fordi vi gerne vil være førende, når det handler om frisind, men når det kommer til tørklædet, vil vi være gammeldags.

Det klæder dig ikke Danmark!

Siden den 19-årige pige er blevet afvist, er alle begyndt at diskutere hendes tørklæde frem for at tale om, at de gammeldags regler har taget en 19-årig piges drømmejob.

Alle hang fast i et tørklæde fremfor at få øje på, at en pige gerne ville arbejde for en de offentlige enheder, der dag og nat vil kæmpe for sikkerheden i Danmark.

Det er til at skamme sig over!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere