Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvor har du egentlig tænkt dig at rejse hen, Mette Thiesen?

Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed

For et par dage siden havde jeg et blogindlæg, som handlede om dansk statsborgerskab.

I dette indlæg prøvede jeg at fortælle de muslimforskrækkede mennesker, der måske aldrig har haft en ægte relation til muslimer, men bare har kunnet forholde sig til og få en idé om dem igennem muslimkritiske politikeres fortællinger, at det altså ikke er helt rigtigt, at processen med at få dansk statsborgerskab skulle være meget nem. Jeg fortalte også, at jeg i øjeblikket også er i gang med denne proces, som jeg finder enormt frygtelig og svær.

Det har fået det nye folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) til at hoppe op fra stolen.

Hun synes ikke, at jeg fortjener dansk statsborgerskab. Alene fordi jeg kommer fra et muslimsk land.

Måske tror hun, at hun med sit indlæg har gjort noget godt for Nye Borgerliges udlændingepolitik. Men jeg synes omvendt, at hun i den grad nu har vist sit partis sande og groteske ansigt, når det handler om udlændinge.

For Nye Borgerlige stillede jo tre ufravigelige krav på udlændingeområdet før valget. De handlede netop om, at de, der opførte sig på en bestemt måde – hvis de f.eks. var kriminelle eller ikke selvforsørgende – ikke skulle have lov til at være i Danmark.

Men nu mener Mette Thiesen, at jeg ikke fortjener statsborgerskab. Ikke på grund af noget, jeg har gjort eller ikke gjort. Kun på grund af mit fødeland.

Hvis hun er ligeglad med, hvordan udlændinge bidrager til samfundet, og endda synes, at selv de, som bidrager og lever op til de ufravigelige krav, de har, skal behandles på samme måde som kriminelle, hvilket samfund er det så, de skaber? Hvornår kan det så betale sig at integrere sig i Danmark?

Kæmper Thiesen for at skabe en bananrepublik?

Siden jeg kom i kontakt med Danmark i 2009, har jeg arbejdet, betalt min skat og haft frivilligt arbejde ved siden af. Jeg har gjort mit bedste for Danmark og passet utallige fru Jensener og hr. Hansener i mit arbejde som social- og sundhedsassistent og sygeplejerske. Jeg har forsøgt at give dem den respekt, de fortjener, fordi de er den generation, der har bygget vores fantastiske samfund op. Jeg har rådgivet unge i LGBT+ Danmark, som var forvirret over deres seksualitet, eller forældre, der gerne ville forstå deres børns seksualitet bedre. Jeg har engageret mig i noget af det mest danske, vi har, nemlig fagforeningen, der kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår for Danmarks sygeplejersker.

Og så forelsket er jeg blevet i dette samfund, at jeg har gjort mit bedste for selv at gøre en indsats og lære det danske sprog gennem mit arbejde på et plejehjem. Her lærte jeg også den ægte kærlighed til fædrelandet at kende. Ægte danskhed, ægte dansk kultur, hvor respekten for mennesket er i centrum. På plejehjemmet tog jeg det til mig som mit eget dna.

Ifølge Mette Thiesen er intet af det nok til at få dansk statsborgerskab. For jeg er jo født i Tyrkiet.

Da jeg skrev mit indlæg om processen for at få dansk statsborgerskab, var mit mål at nuancere statsborgerskabsdebatten og fortælle, at mange af kravene er uduelige og endda nogle gange så groteske, at det kun gør danskheden og det danske statsborgerskab til grin.

Hvis dansk statsborgerskab virkelig skal være en gave, så skal kravene være rationelle og realistiske.

At Thiesen ikke synes, jeg fortjener dansk statsborgerskab, alene fordi jeg er født i et muslimsk land, og hendes ligegyldighed over, hvordan jeg klarer mig i Danmark, må hun selvfølgelig helt selv om. Jeg har ikke behov for hendes anerkendelse. Men det bekræfter bare min påstand om, at disse politikere aldrig vil synes, det er nok, uanset hvordan man klarer sig i Danmark.

Men jeg synes, Mette Thiesen skal overveje, hvor dansk hun egentlig selv opfører sig. Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed.

I Danmark forskelsbehandler vi ikke mennesker ud fra race, religion eller fødeland. Men Mette Thiesen vil lige præcis forskelsbehandle mennesker, alt efter hvilket land de er født i, uanset hvordan de er eller opfører sig.

Det står endda i vores højeste lov, grundloven, at man ikke må diskriminere på den måde. Det er den lov, Mette Thiesen vil bryde.

Men hvordan var det nu, Mette Thiesen? Var det ikke et ufravigeligt krav, at de kriminelle skal udvises? Hvor har du egentlig tænkt dig at rejse hen?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.10.19, 07:02
Hvor meget ved vi egentlig om konflikten, udover det mainstream-medierne fortæller os? Læs mere