Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Du synes, dansk statsborgerskab er en gave, men hvorfor gør du selv grin med det?

Nogle gange ville jeg ønske, at alle Dansk Folkepartis og Nye Borgerliges folketingsmedlemmer skulle gå igennem statsborgerskabsprocessen. Man kunne godt have en mistanke om, at de ville dumpe undervejs

Først Marie Krarup (DF), bagefter Søren Espersen, og nu begynder Nye Borgerliges politikere også en efter en at lave forskellige opslag på deres sociale medier med forargelse over, at flere og flere bliver danske statsborgere.

Det mærkeligste er, at selv om de godt ved, hvor svært det egentlig er blevet at blive dansk statsborger, fremstiller de processen som noget, der er nemt. Krarup foreslår, at man bør først få dansk statsborgerskab, når man har boet i Danmark i 20 år.

Jeg er en af dem, der gennemgår denne frygtelige proces om at blive dansk. Og hvis det går, som det gør lige nu, har jeg udsigt til at kalde mig dansk statsborger om nogle måneder. En proces, jeg egentlig er blevet lovet KUN skulle tage 16 måneder, men som nu har rundet 20 måneder!

Det, jeg dog er meget forundret over, er, hvorfor de muslimkritiske stemmer i Folketinget bliver ved med at kalde dansk statsborgerskab for en gave, noget stort og noget, man skal gøre sig fortjent til, samtidig med at de selv lufter udemokratiske holdninger, som ender med at gøre grin med statsborgerskabet.

Helt ærligt! Hånden på hjertet!

Der er noget underligt dobbeltmoralsk i, at de på den ene side siger, at dansk statsborgerskab er den bedste gave i verden, samtidig med at de bruger statsborgerskabslovgivningen som en del af deres fremmedfjendske og muslimfjendtlige politik.

Bare fordi muslimerne i Danmark bliver mere og mere bevidste om deres rettigheder og gerne vil stemme, når der er valg, og helst på et parti, der er venligt, inkluderende og går ind for mangfoldighed, altså det modsatte af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, så begynder Nye Borgerlige at bruge statsborgerskabet mod indvandrerne for at muslimforskrække danskerne.

Hvis vi skal kunne leve op til sloganet om, at dansk statsborgerskab er den største gave i verden, så bliver vi også nødt til at behandle det rationelt og ordentligt og ikke komme med nye og urealistiske krav, bare fordi der kommer nye danskere, der gerne vil bruge deres stemme i demokratiet.

Og kære DF og NB, de er altså ikke mindre danske end jer, bare fordi de stemmer på nogle andre partier end jer. Det er faktisk kun demokratisk, at de har deres egne politiske holdninger.

Det er totalt latterligt, at man på den ene side mener, at alle de, som får dansk statsborgerskab, skal være ligesindede med danskerne og tænke demokratisk, men at man på den anden side gør alt, hvad man kan for at holde dem væk fra statsborgerskabet og deltagelsen i demokratiet.

Nogle gange ville jeg ønske, at alle Dansk Folkepartis og Nye Borgerliges folketingsmedlemmer skulle gå igennem statsborgerskabsprocessen. Man kunne godt have en mistanke om, at de ville dumpe undervejs (flere gange).

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Václav Havel. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere