Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Du synes, dansk statsborgerskab er en gave, men hvorfor gør du selv grin med det?

Nogle gange ville jeg ønske, at alle Dansk Folkepartis og Nye Borgerliges folketingsmedlemmer skulle gå igennem statsborgerskabsprocessen. Man kunne godt have en mistanke om, at de ville dumpe undervejs

Først Marie Krarup (DF), bagefter Søren Espersen, og nu begynder Nye Borgerliges politikere også en efter en at lave forskellige opslag på deres sociale medier med forargelse over, at flere og flere bliver danske statsborgere.

Det mærkeligste er, at selv om de godt ved, hvor svært det egentlig er blevet at blive dansk statsborger, fremstiller de processen som noget, der er nemt. Krarup foreslår, at man bør først få dansk statsborgerskab, når man har boet i Danmark i 20 år.

Jeg er en af dem, der gennemgår denne frygtelige proces om at blive dansk. Og hvis det går, som det gør lige nu, har jeg udsigt til at kalde mig dansk statsborger om nogle måneder. En proces, jeg egentlig er blevet lovet KUN skulle tage 16 måneder, men som nu har rundet 20 måneder!

Det, jeg dog er meget forundret over, er, hvorfor de muslimkritiske stemmer i Folketinget bliver ved med at kalde dansk statsborgerskab for en gave, noget stort og noget, man skal gøre sig fortjent til, samtidig med at de selv lufter udemokratiske holdninger, som ender med at gøre grin med statsborgerskabet.

Helt ærligt! Hånden på hjertet!

Der er noget underligt dobbeltmoralsk i, at de på den ene side siger, at dansk statsborgerskab er den bedste gave i verden, samtidig med at de bruger statsborgerskabslovgivningen som en del af deres fremmedfjendske og muslimfjendtlige politik.

Bare fordi muslimerne i Danmark bliver mere og mere bevidste om deres rettigheder og gerne vil stemme, når der er valg, og helst på et parti, der er venligt, inkluderende og går ind for mangfoldighed, altså det modsatte af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, så begynder Nye Borgerlige at bruge statsborgerskabet mod indvandrerne for at muslimforskrække danskerne.

Hvis vi skal kunne leve op til sloganet om, at dansk statsborgerskab er den største gave i verden, så bliver vi også nødt til at behandle det rationelt og ordentligt og ikke komme med nye og urealistiske krav, bare fordi der kommer nye danskere, der gerne vil bruge deres stemme i demokratiet.

Og kære DF og NB, de er altså ikke mindre danske end jer, bare fordi de stemmer på nogle andre partier end jer. Det er faktisk kun demokratisk, at de har deres egne politiske holdninger.

Det er totalt latterligt, at man på den ene side mener, at alle de, som får dansk statsborgerskab, skal være ligesindede med danskerne og tænke demokratisk, men at man på den anden side gør alt, hvad man kan for at holde dem væk fra statsborgerskabet og deltagelsen i demokratiet.

Nogle gange ville jeg ønske, at alle Dansk Folkepartis og Nye Borgerliges folketingsmedlemmer skulle gå igennem statsborgerskabsprocessen. Man kunne godt have en mistanke om, at de ville dumpe undervejs (flere gange).

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
05.12.19, 22:40
Det kan ændres med et politisk holdningsskift. Læs mere
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere
Af Rune Lund
04.12.19, 09:59
Hvor er det skønt, at vi er sluppet af med den borgerlige regering! Læs mere
Af Isabella Arendt
04.12.19, 08:22
1 pædagog mere for hvert 185. barn. Det er en ommer, SF. Det er en ommer, kære regering. At ville være børnenes statsminister er en titel, man skal fortjene – i børnehøjde – ikke et slogan, man kan lyve om i valgkampen. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
03.12.19, 20:38
Denne finanslov gør velfærden dyrere under påskud af at hjælpe borgerne. Men allerede til næste års finanslov - og de mange, der kommer efter - vil vi opleve, at velfærden stadig er utilfredsstillende trods de øgede antal milliarder. Kuren mod den evige fordyrelse af den offentlige sektor er mere frit valg, mindre bøvl og bureaukrati, mere tillid og meget mere konkurrence. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
03.12.19, 20:12
At sige andet end at det er en udskiftning af befolkningen, når næsten to-tredjedele af indbyggerne i svenske Botkyrka har udenlandsk baggrund er konspiratorisk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.19, 19:52
Hvorfor ødelægge planen, når den hvide mand allerede har opdelt verden imellem sig? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
03.12.19, 15:47
Dansk politi oplever allerede konsekvenserne - og det bliver kun værre Læs mere