Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg vil i aften tage ekstra glitter på. Kun for Pia K.'s skyld

Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser.

Det er ikke så overraskende, at Folketingets formand udtrykker sig på en måde, der lyder homfobisk igen. Det er efterhånden noget, der er nærmest blevet en mærkesag for DF at markere sig, både som politikere og parti, at de ikke synes godt om homoseksualitet.

Denne her gang synes Pia Kjærsgaard, at Eurovision er et problem. Tilsyneladende mener hun, at det er lidt for meget bøsset på grund af shows, drags og for meget glitter.

Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser.

Jeg er en af dem, der har rejst flere år med Eurovision. I år er jeg i Tel Aviv, og det er 9. gang, jeg får lov til at opleve denne fantastiske stemning og heppe på bland andet Danmark fra gulvet i arenaen.

Det, som kendetegner Eurovision, er, at alle føler sig inkluderet. Tynde, tykke, gamle og unge. Men aldrig grimme!

Man møder, som man gerne vil, i det tøj man synes, man selv ser godt ud i.

Og så er der det særkende ved Eurovision, at uanset hvordan ens outfit er, er der altså ingen, der synes, man ser forkert ud. Omvendt er der mange, der kysser, krammer og ønsker en glædelige Eurovision.

For Eurovision er en inklusionsfest. Ikke en bøssefest, som nogen ønsker at fremstille det. Heller ikke en inklusionsfest som for eksempel pride er for LGBT+personer. Det her er en sangkonkurrence, der bringer flere tusinde i værtslandet, men millioner foran fjernsynet sammen, for at vise forskelligheder. Disse forskelligheder udmønter sig både i folks udklædning, sange fra forskellige lande og kulturer.

Der er således meget mangfoldighed over dette show.

Men det bør dog ikke overraske nogen, at disse meldinger kommer fra Pia Kjærsgaard, når hun og hendes parti aldrig har vidst og kendt noget til inklusion og mangfoldighed. For det, der kendetegner Pia Kjærsgaard, er netop hendes kamp for eksklusion.

I min optik skulle Pia Kjærsgaard tage en tur til et Eurovision-show, så hun kunne lære noget.

Hun har nået en vis alder, haft en lang politisk karriere, fik en af landets vigtigste embeder, men det gør virkelig ondt i mit hjerte at høre, hvor uvidende hun er.

Men måske kunne man overveje fremadrettet, når man som fan fra Danmark tager til Eurovision at tage lidt ekstra glitter med, fordi vi netop stadig kan se, at homofobi eksisterer alle steder. Selv vores formand for Folketinget opfører sig tilsyneladende homofobisk, og det skal udfordres.

Jeg vil i aften tage ekstra glitter på. Kun for Pia K.’s skyld.

Og så vil jeg synge samme sang for Pia Kjærsgaard og hele hendes hold: Du passer ikke i vores land, frisind og demokrati.

Hvis det var en muslim, der havde udtryk sin tanke om Eurovision på samme måde som Pia Kjærsgaard, var hele DF begyndt at synge denne her ”sang.” Men når en folketingsformand gør det, er man stille. Dobbeltmoral længe leve ...

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
12.11.19, 11:14
November er helt klart undervurderet. Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere
Af Nauja Lynge
12.11.19, 10:06
Rigsfællesskabet er nu omdrejningspunktet for to grønlandske partier. Ønsket om selvstændighed er rykket længere væk. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 09:30
Staten skal ikke tvinge os til et uværdigt liv og en uværdig død Læs mere
Af Martin Ågerup
11.11.19, 13:25
Der er store problemer med retssikkerheden på skatteområdet i forslaget fra Socialdemokratiet - lidt ligesom ejendomsvurderingerne Læs mere
Af Martin Ågerup
09.11.19, 23:32
Nutidens Berlinmure er ikke af beton. De bliver bygget af os alle sammen og ofte ud fra de bedste intentioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
09.11.19, 11:39
DR's reaktion på Yahya Hassans udgivelse er stærkt betænkelig Læs mere
Af Andreas Høstgaard Poulsen
09.11.19, 11:22
Året 1989 var udslagsgivende for moderne europæisk politisk historie og markerede en demokratisk sejr for civilsamfundet. En sejr og kamp, som desværre stadig skal kæmpes i dag, 30 år senere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.11.19, 16:59
Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende. Læs mere