Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg vil i aften tage ekstra glitter på. Kun for Pia K.'s skyld

Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser.

Det er ikke så overraskende, at Folketingets formand udtrykker sig på en måde, der lyder homfobisk igen. Det er efterhånden noget, der er nærmest blevet en mærkesag for DF at markere sig, både som politikere og parti, at de ikke synes godt om homoseksualitet.

Denne her gang synes Pia Kjærsgaard, at Eurovision er et problem. Tilsyneladende mener hun, at det er lidt for meget bøsset på grund af shows, drags og for meget glitter.

Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser.

Jeg er en af dem, der har rejst flere år med Eurovision. I år er jeg i Tel Aviv, og det er 9. gang, jeg får lov til at opleve denne fantastiske stemning og heppe på bland andet Danmark fra gulvet i arenaen.

Det, som kendetegner Eurovision, er, at alle føler sig inkluderet. Tynde, tykke, gamle og unge. Men aldrig grimme!

Man møder, som man gerne vil, i det tøj man synes, man selv ser godt ud i.

Og så er der det særkende ved Eurovision, at uanset hvordan ens outfit er, er der altså ingen, der synes, man ser forkert ud. Omvendt er der mange, der kysser, krammer og ønsker en glædelige Eurovision.

For Eurovision er en inklusionsfest. Ikke en bøssefest, som nogen ønsker at fremstille det. Heller ikke en inklusionsfest som for eksempel pride er for LGBT+personer. Det her er en sangkonkurrence, der bringer flere tusinde i værtslandet, men millioner foran fjernsynet sammen, for at vise forskelligheder. Disse forskelligheder udmønter sig både i folks udklædning, sange fra forskellige lande og kulturer.

Der er således meget mangfoldighed over dette show.

Men det bør dog ikke overraske nogen, at disse meldinger kommer fra Pia Kjærsgaard, når hun og hendes parti aldrig har vidst og kendt noget til inklusion og mangfoldighed. For det, der kendetegner Pia Kjærsgaard, er netop hendes kamp for eksklusion.

I min optik skulle Pia Kjærsgaard tage en tur til et Eurovision-show, så hun kunne lære noget.

Hun har nået en vis alder, haft en lang politisk karriere, fik en af landets vigtigste embeder, men det gør virkelig ondt i mit hjerte at høre, hvor uvidende hun er.

Men måske kunne man overveje fremadrettet, når man som fan fra Danmark tager til Eurovision at tage lidt ekstra glitter med, fordi vi netop stadig kan se, at homofobi eksisterer alle steder. Selv vores formand for Folketinget opfører sig tilsyneladende homofobisk, og det skal udfordres.

Jeg vil i aften tage ekstra glitter på. Kun for Pia K.’s skyld.

Og så vil jeg synge samme sang for Pia Kjærsgaard og hele hendes hold: Du passer ikke i vores land, frisind og demokrati.

Hvis det var en muslim, der havde udtryk sin tanke om Eurovision på samme måde som Pia Kjærsgaard, var hele DF begyndt at synge denne her ”sang.” Men når en folketingsformand gør det, er man stille. Dobbeltmoral længe leve ...

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
16.06.19, 06:05
Vi kan lukke øjnene, men står i et valg mellem nationalisme eller imperialisme. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.06.19, 11:45
Det er egentlig vildt nok, at et parti, der i den grad bekender sig til markedskræfterne, ikke har fattet en brik, når det gælder partiets egne kunder i butikken. Læs mere
Af Signe Munk
13.06.19, 12:30
Vores forslag er en klimakonto, hvor vi justerer arbejdsmarkedsbidraget en smule og indfører en grøn topskat. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.06.19, 09:02
Især de to partier vil få en stadig stigende andel stemmer fra muslimer, der er antidemokratiske. Læs mere
Af Casper Hedegaard
12.06.19, 16:30
Som midterparti er det tæt på en naturlov, at Radikale Venstre skal med i regering, men denne gang bør vi holde os udenfor til at starte med. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.06.19, 13:42
Og er vores stemmer ligegyldige nu, hvor vi har sat kryds? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.06.19, 17:21
Et klassisk eksempel: Ikke fake news, men grov vildledning som følge af udeladte oplysninger. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.19, 11:30
Udendørssport foregår i Guds frie natur, det er en af dens dyder, og det skulle den gerne kunne fortsætte med. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
10.06.19, 22:37
Thulesen Dahl fortalte danskerne, at der er styr på udlændingepolitikken. De valgte at tro ham. Læs mere