<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danmark får et kaotisk valg, og politikerne gør grin med danskerne

Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet.

Tænk at gå til folketingsvalg, have mange partier at kunne vælge imellem, men stadig have få partier, der har forskellige holdninger. Derfor er det, mange danskere ikke endnu ved, hvem de skal stemme på. Og denne forvirring bliver værre og værre.

I dag er det ikke længere politikerne og partier, der kan hjælpe en med at blive klogere på politik, men en random kandidattest på en hjemmeside, nogle andre har lavet, som skal fortælle os, hvem vi bør stemme på. Og vi må krydse fingre for, at kandidattesten holder, og vi kom til at sætte kryds i den rigtige kolonne.

For politik i Danmark bliver man i disse dage ikke klogere på.

Endnu en forvirrende udmelding kommer i dag fra Danmarks statsminister. Noget, der gør både de borgerlige og socialister forvirrede om, hvorvidt de altså er i rød eller blå blok.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner for muligheden for en SV-regering.

For hvad er egentlig efterhånden forskellen mellem Socialdemokratiet og Venstre?

Man kan vælge at være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden blå bloks rutinerede regeringsparti ønsker at samarbejde med dem, men man kan også vælge at være realistisk og indrømme, at der efterhånden ingen forskel er mellem de to partiers politik, hvorfor man i dag også officielt indrømmer dette.

For mig skal ingenting retfærdiggøre, at sådan nogle mennesker som Rasmus Paludan eller Pernille Vermund kan stille op. Men måske hænger dette netop godt sammen med, at danskerne bedre kan lægge mærke til politiske holdninger, der falder uden for politisk korrekthed, fordi det er nemmere at kunne forholde sig til end at gå forvirret rundt og satse på et testresultat, fordi det ikke er til at finde ud af, hvad selv de gamle og erfarne partier står for i dag.

Er kriminelle og mennesker med grusomme tanker blevet opstillingsberettigede, er det netop tegn på, at danskere vil høre på politikere, der tør at udfordre og have en mening og holdning i stedet for det mest klassiske, som alle siger.

Og det er netop dette, de store partier har haft et problem med. Ingen måtte gå mod partilinjen og have en mening, der falder uden for partipolitikken. Og de, som har haft en sådan, er blevet straffet med at blive frataget ordførerskaber. Yildiz Akdogan og Mette Gjerskov fra Socialdemokratiet er kun nogle af dem.

Skal man derfor sige et par ord om den kaotiske politiske udvikling, hvor vi vil risikere at få racismedømte mennesker ind i Folketinget, skyldes udviklingen måske også den politiske usikkerhed og forvirring, som andre partier har skabt.

Og det fortsætter de med.

Derfor vil de største tabere i denne valgkamp blive de store partier, som kæmper mod de nye. De spritnye partier har udnyttet de store partiers svaghed for politisk korrekthed og turdet at have en anden holdning end flertallet og oplyst politiksultne danskere på godt og ondt om disse nye partiers holdninger.

Og i dag står de store partier stadig og slås med at afklare deres eksistensgrundlag over for danskere for at fortælle: Hvad er forskellen egentlig mellem V og S?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Karsten Lauritzen
26.10.21, 13:00
Godt en måned før kommunal- og regionsrådsvalg fremlagde Socialdemokratiet et boligudspil, der skal skaffe flere almene boliger i de største byer. Pris: 10 mia. kr. Hvem skal betale? Det skal lejerne i resten af landet. Det er da ikke særligt solidarisk. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
26.10.21, 08:25
Når fodboldkampe bliver brugt som skalkeskjul for arrangerede slåskampe mellem primitive individer, så er det på tide at få vist dem, at de tager helt fejl. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.21, 22:25
Hvorfor har racismeforskerne ikke sagt det højt for længe siden? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.10.21, 16:35
Radio Loud skifter navn til 24syv. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.21, 08:45
En dag vil historikere sammenligne det 21. århundredes dommedagsbasuner med middelalderens og undre sig over, hvor velstanden dog blev af. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
23.10.21, 22:00
Mere end 180.000 sundhedspersonale har betalt med deres liv under covid-19-pandemien Læs mere
Af Nauja Lynge
23.10.21, 21:38
Selvstændighed for Grønland er dagdrømmeri ifølge tidligere formand for selvstyrekommission, men måske skal vi se nærmere på, hvorfor disse dagdrømmerier fortsat sætter dagsordenen. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere