Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danmark får et kaotisk valg, og politikerne gør grin med danskerne

Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet.

Tænk at gå til folketingsvalg, have mange partier at kunne vælge imellem, men stadig have få partier, der har forskellige holdninger. Derfor er det, mange danskere ikke endnu ved, hvem de skal stemme på. Og denne forvirring bliver værre og værre.

I dag er det ikke længere politikerne og partier, der kan hjælpe en med at blive klogere på politik, men en random kandidattest på en hjemmeside, nogle andre har lavet, som skal fortælle os, hvem vi bør stemme på. Og vi må krydse fingre for, at kandidattesten holder, og vi kom til at sætte kryds i den rigtige kolonne.

For politik i Danmark bliver man i disse dage ikke klogere på.

Endnu en forvirrende udmelding kommer i dag fra Danmarks statsminister. Noget, der gør både de borgerlige og socialister forvirrede om, hvorvidt de altså er i rød eller blå blok.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner for muligheden for en SV-regering.

For hvad er egentlig efterhånden forskellen mellem Socialdemokratiet og Venstre?

Man kan vælge at være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden blå bloks rutinerede regeringsparti ønsker at samarbejde med dem, men man kan også vælge at være realistisk og indrømme, at der efterhånden ingen forskel er mellem de to partiers politik, hvorfor man i dag også officielt indrømmer dette.

For mig skal ingenting retfærdiggøre, at sådan nogle mennesker som Rasmus Paludan eller Pernille Vermund kan stille op. Men måske hænger dette netop godt sammen med, at danskerne bedre kan lægge mærke til politiske holdninger, der falder uden for politisk korrekthed, fordi det er nemmere at kunne forholde sig til end at gå forvirret rundt og satse på et testresultat, fordi det ikke er til at finde ud af, hvad selv de gamle og erfarne partier står for i dag.

Er kriminelle og mennesker med grusomme tanker blevet opstillingsberettigede, er det netop tegn på, at danskere vil høre på politikere, der tør at udfordre og have en mening og holdning i stedet for det mest klassiske, som alle siger.

Og det er netop dette, de store partier har haft et problem med. Ingen måtte gå mod partilinjen og have en mening, der falder uden for partipolitikken. Og de, som har haft en sådan, er blevet straffet med at blive frataget ordførerskaber. Yildiz Akdogan og Mette Gjerskov fra Socialdemokratiet er kun nogle af dem.

Skal man derfor sige et par ord om den kaotiske politiske udvikling, hvor vi vil risikere at få racismedømte mennesker ind i Folketinget, skyldes udviklingen måske også den politiske usikkerhed og forvirring, som andre partier har skabt.

Og det fortsætter de med.

Derfor vil de største tabere i denne valgkamp blive de store partier, som kæmper mod de nye. De spritnye partier har udnyttet de store partiers svaghed for politisk korrekthed og turdet at have en anden holdning end flertallet og oplyst politiksultne danskere på godt og ondt om disse nye partiers holdninger.

Og i dag står de store partier stadig og slås med at afklare deres eksistensgrundlag over for danskere for at fortælle: Hvad er forskellen egentlig mellem V og S?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}