Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rasmus Paludan er opstillingsberettiget. Tillykke til racisterne!

Jeg ville ønske, at DF’s politik var den værste, der var i Danmark. Nu er der i stedet tre partier, der vil kæmpe mod hinanden om, hvem der kan være de mest rabiate.

Før havde jeg ingen respekt for Dansk Folkeparti. Nu er jeg næsten bange for, at jeg kommer til at savne dem.

Hvordan siger man det på dansk?

”Man ved, hvad man har, men man ved ikke, hvad man får.”

Dansk Folkeparti har i mange år tegnet et billede af Danmark som et land, der er ved at falde fra hinanden på grund af muslimerne, indvandring, tørklæder og flygtninge. De høstede derfor også mange stemmer.

Jeg er ikke DF’er. Men i dag tror jeg for første gang på, at Danmark risikerer langsomt at falde fra hinanden. Dog af helt andre årsager.

På den ene side er jeg meget trist og frustreret, fordi en mand, som ingenting har at bidrage med til Danmark ud over had og splittelse, nu bliver opstillingsberettiget, og medier og danskere skal forholde sig til ham hver dag.

På den anden glæder det mig trods alt, at det måske paradoksalt nok kan svække racisterne i Danmark, hvis de stemmer på Paludans latterlige parti og politik. For stemmerne vil ryge fra andre partier, som ligner ham selv, og forhåbentligt mest fra Nye Borgerlige, så begge partier forhåbentligt ender med at ligge under spærregrænsen og få absolut ingen indflydelse.

Men når man tænker på hele situationen, bliver man i det hele taget lidt forvirret over, hvad kongeriget egentlig vil. Tænk, at der er tusinder af mennesker, der går rundt og tænker, at muslimer bare skal generes, og det bedst kan gøres på Paludans måde som at stå og tale ned til folk, kalde unge mennesker for tabere, deres mødre for ludere, en hellig bog, de tror på, for en luderbog, mens han ruller den i bacon og griller den i flammerne.

Er det virkelig politik for dem?

Mener nogen i Danmark virkelig, at Paludan laver politik, og at han fortjener at sidde i Folketinget? Hvor har de mennesker parkeret normaliteten og den sunde fornuft?

Paludan har brugt ordet ytringsfriheden og danskheden som våben i sin propaganda, provokeret nogle dumme muslimer på gaderne til at lave optøjer. Men egentlig provokerede han mest racisterne og folk, der måske aldrig har mødt en muslim i deres liv og ikke hilst på dem en eneste gang, til at skrive under på sit parti. Han har malet fremmedfjendske billeder af muslimer, som om muslimer ikke vil ytringsfrihed, demokrati og er de største fjender af Danmark.

Så er der selvfølgelig Dansk Folkeparti. De går lidt stille med dørene, kommenterer på hans demonstrationer og mener, at han skal have lov til at ytre sig – men egentlig er de lidt nervøse og bange. For ikke nok med, at de mister stemmer til det andet forfærdelige parti Nye Borgerlige: Nu er der en anden, der truer Dansk Folkeparti, nemlig Paludan.

I dag lavede DF’eren Søren Espersen et tweet, der fejede ansvaret over på muslimerne, som om de var skyld i, at Paludan er opstillingsberettiget.

Men er det egentlig ikke DF selv, der i mange år har kæmpet og næret ilden med partiets hadefulde retorik mod udlændinge? Danskere, der måske aldrig har sagt et ord til en muslim, har fået et andet billede af dem uden at kende dem takket være Dansk Folkepartis politik og retorik. Derfor bør det ikke overraske nogen, at når der nu faktisk stadig er muslimer i Danmark – på trods af Dansk Folkepartis indflydelse – så er det da helt klart, at nogle danskere retter blikket mod andre, der bilder dem ind, at de kan forhindre, at Danmark falder fra hinanden.

Men jeg er oprigtigt ked af at sidde for første gang med en underlig fornemmelse af, at man næsten kan komme til at savne Dansk Folkeparti. Forstået på den måde, at jeg ville ønske, at DF’s politik var den værste, der var i Danmark.

Nu er der i stedet tre partier, der vil kæmpe mod hinanden for at overbevise danskerne om, hvem af dem der kan være mest rabiate for at høste stemmer de kommende år.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}