Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg ved godt at det bare er politik. Men den må gerne være lidt mere respektfuld

Hvis Danmark ikke kan værdsætte dem bedre, skal de selvfølgelig finde et andet sted, hvor de føler sig anerkendt.

Hvor skal man starte?

Selv om sundhedsordfører for Socialdemokratiet,  Flemming Møller Mortensen selv er uddannet som sygeplejerske, leger både han og andre sundhedsordførere fra andre partier, bl.a. Venstre, sundhedsordfører Jane Heitmann, blinde og døve og spiller det klassiske politiske spil over for sygeplejerskerne. (Igen).

Nu siger de, at de vil iværksætte en undersøgelse for at finde ud af, hvad det skyldes, at ca. 500 sygeplejersker hvert år vælger at søge arbejde i Norge enten kort eller langvarigt. 

Endnu en undersøgelse. Som om de ikke kender svaret?

Jeg synes ikke, de danske sygeplejersker gør noget forkert, og de skal selv beslutte, hvad de vil. Hvis Danmark ikke kan værdsætte dem bedre, skal de SELVFØLGELIG finde et andet sted, hvor de føler sig anerkendt.

Det skal ingen blande sig i!

Vi har lige haft en voldsom overenskomstforhandling, hvor ministre og flere politikere mente, at offentligt ansatte tjente mere end de private. Endda ord som lønfest har man hørt.

Ingen respekt, ingen menneskelige arbejdsforhold, et arbejdsmiljø, der truer de ansattes helbred, og en løn, der stammer fra en reform for ca 50 år siden, og som ikke anerkender sygeplejerskernes løn som hovedindtægt - men kun som bi-indtægt.

Også siger I politikere, at I vil undersøge, hvad grunden er til, at de danske sygeplejersker vælger at arbejde i Norge?

Jeg ved godt at det bare er politik. Men den må gerne være lidt mere respektfuld!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.08.19, 06:05
I det 21. århundrede sætter narcissismen verdensrekord hver eneste dag. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
23.08.19, 18:24
Manglen på faglært arbejdskraft er en tikkende bombe under vores velfærdssamfund. Hvis vi vil have flere unge til at vælge erhvervsskolerne, så skal der snart andre indsatser end Facebook-kampagner og busreklamer op af værktøjskassen. Læs mere
Af Casper Hedegaard
23.08.19, 13:34
Jakob Ellemann-Jensen er udråbt til favorit som næste næstformand for Venstre, men måske har Inger Støjberg i virkeligheden det bedste kort, når det kommer til stykket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.08.19, 12:42
Og han siger, at vi skal finde os i det, når bare det sker langsommere. Læs mere
Af Rune Lund
23.08.19, 11:01
Den tidligere regering har helt bevidst undladt at tilføre de nødvendige midler til Skatteforvaltningen, fordi den hellere ville bruge penge på at sætte skatten ned for de rigeste. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.08.19, 10:46
I dag er det 30 år siden, at balterne tog hinanden i hånden fra Vilnius til Tallinn Læs mere
Af Anna Thygesen
23.08.19, 10:30
Vi kender jo alle udtrykket ”magt korrumperer”, og der er altså et eller andet om snakken. Læs mere
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere