Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er paradigmeskifte nationens overlevelse?

De vil hellere bruge penge på deres hjemsendelsesprojekt end på at afhjælpe andre steder, hvor der skal løbes hurtigere eller fyres. De gør det nærmest til nationens overlevelse for at få størst mulig opbakning fra befolkningen.

Er det mon sådan, politikerne hjernevasker os danskere og får gennemført de mest latterlige lovforslag som f.eks. paradigmeskiftet? Og hvis vi ikke var hjernevasket, hvordan kunne vi så lukke øjnene for de millioner af kroner, der bliver brugt på at ansatte embedsfolk til at se 300 flygtningesager igennem for at hjemsende dem, mens andre offentligt ansatte skal spare? For eksempel slås Odense Kommunes 100 ansatte i dag mod fyringer pga. besparelser.

Der er ingen tvivl om, at flygtningestatus gives til folk, der reelt har behov for det. Men hvis flygtningen har taget et arbejde, lært sig dansk og fået barn og familie, hvordan tænker man så, at de skal tilbagesendes til det land, de er kommet fra?

Grundlæggende er det korrekt, at hvis en person ikke længere er i fare, har man ikke ret til flygtningestatus længere. Men det, der er problematisk her, er dem, som arbejder og endda betegner sig som danskere, også skal sendes tilbage. At man ingen forskel gør på de kriminelle og ikke-kriminelle.

Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv, om vi er blevet en befolkning, der i den grad er muslimforskrækket, siden vi ikke kan skelne mellem de kriminelle og ikke-kriminelle og synes, alle skal straffes med en flybillet eller ringere levevilkår, mens de bor her?

Det er i alles interesse, at de kriminelle bliver udvist. Men folk, som tager Danmark til sig og bidrager til samfundet, må ikke lide under de samme konsekvenser som de kriminelle udlændinge. Det er mærkeligt, at de politikere, der står bag paradigmeskiftet, og som selv har bedt dem tage sig en uddannelse og bidrage til samfundet, fordi det kan betale sig, nu ønsker en politik, hvor det ikke kan betale sig, uanset hvor meget man bidrager med eller brænder for dette samfund. For politikerne vil sende en hjem uanset hvad.

Det er utroligt, at politikerne på den ene side hver dag råber op og mener, at udlændinge må tage de danske værdier til sig, samtidig også vil straffe dem.

Politikerne bilder os ind, at det er en vigtig sag at kæmpe for. De vil hellere bruge penge på deres hjemsendelsesprojekt end på at afhjælpe andre steder, hvor der skal løbes hurtigere eller fyres. De gør det nærmest til nationens overlevelse for at få størst mulig opbakning fra befolkningen.

Nationens overlevelse sikres ikke, hvis man ikke går efter de rigtige og får de kriminelle ud af landet. Omvendt, hvis man går efter alle og behandler alle ens som kriminelle uden tillid og fællesskab, vil vi få en nation, der konstant lever i mistænkeliggørelse af alle.

Drop paradigmeskiftet!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere