Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er paradigmeskifte nationens overlevelse?

De vil hellere bruge penge på deres hjemsendelsesprojekt end på at afhjælpe andre steder, hvor der skal løbes hurtigere eller fyres. De gør det nærmest til nationens overlevelse for at få størst mulig opbakning fra befolkningen.

Er det mon sådan, politikerne hjernevasker os danskere og får gennemført de mest latterlige lovforslag som f.eks. paradigmeskiftet? Og hvis vi ikke var hjernevasket, hvordan kunne vi så lukke øjnene for de millioner af kroner, der bliver brugt på at ansatte embedsfolk til at se 300 flygtningesager igennem for at hjemsende dem, mens andre offentligt ansatte skal spare? For eksempel slås Odense Kommunes 100 ansatte i dag mod fyringer pga. besparelser.

Der er ingen tvivl om, at flygtningestatus gives til folk, der reelt har behov for det. Men hvis flygtningen har taget et arbejde, lært sig dansk og fået barn og familie, hvordan tænker man så, at de skal tilbagesendes til det land, de er kommet fra?

Grundlæggende er det korrekt, at hvis en person ikke længere er i fare, har man ikke ret til flygtningestatus længere. Men det, der er problematisk her, er dem, som arbejder og endda betegner sig som danskere, også skal sendes tilbage. At man ingen forskel gør på de kriminelle og ikke-kriminelle.

Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv, om vi er blevet en befolkning, der i den grad er muslimforskrækket, siden vi ikke kan skelne mellem de kriminelle og ikke-kriminelle og synes, alle skal straffes med en flybillet eller ringere levevilkår, mens de bor her?

Det er i alles interesse, at de kriminelle bliver udvist. Men folk, som tager Danmark til sig og bidrager til samfundet, må ikke lide under de samme konsekvenser som de kriminelle udlændinge. Det er mærkeligt, at de politikere, der står bag paradigmeskiftet, og som selv har bedt dem tage sig en uddannelse og bidrage til samfundet, fordi det kan betale sig, nu ønsker en politik, hvor det ikke kan betale sig, uanset hvor meget man bidrager med eller brænder for dette samfund. For politikerne vil sende en hjem uanset hvad.

Det er utroligt, at politikerne på den ene side hver dag råber op og mener, at udlændinge må tage de danske værdier til sig, samtidig også vil straffe dem.

Politikerne bilder os ind, at det er en vigtig sag at kæmpe for. De vil hellere bruge penge på deres hjemsendelsesprojekt end på at afhjælpe andre steder, hvor der skal løbes hurtigere eller fyres. De gør det nærmest til nationens overlevelse for at få størst mulig opbakning fra befolkningen.

Nationens overlevelse sikres ikke, hvis man ikke går efter de rigtige og får de kriminelle ud af landet. Omvendt, hvis man går efter alle og behandler alle ens som kriminelle uden tillid og fællesskab, vil vi få en nation, der konstant lever i mistænkeliggørelse af alle.

Drop paradigmeskiftet!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.07.19, 07:14
Fra individ til organisme, fra samfund til sværm. Velkommen til overvågningskapitalismen. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere