Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Islamisterne er enige med Martin Henriksens (DF) holdning til offentligt ansattes tørklæde

Islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Mens danskerne stadig er ved at fordøje burkaforbud, håber Martin Henriksen (DF) stadig at offentligt ansatte skal smidetørklædet, inden de tager på arbejde.

Jeg var pavestolt, da jeg hørte, at der var en fordobling af antallet af ansatte med anden etnisk baggrund i ældreplejen. Det er det rigtige valg og den rigtige vej at gå for mange med anden etnisk baggrund.

Det er nemlig bl.a. på plejehjemmene, man har mulighed for at udvikle sproget, kulturopfattelsen og ikke mindst at lære at sætte ord på den virkelige danskhed og danske værdier. Selv om Martin Henriksen taler, som om han har patent på danskheden og de danske værdier, er det altså på plejehjemmene hos de gamle, den eksisterer.

Går man ud fra, at størstedelen af de ansatte i syge– og ældreplejen også er kvinder, kan man også konkludere, at der sikkert også er kvinder med tørklæder. Jeg er stolt af den udvikling. Men nu mener Henriksen, hvis den ansatte nægter at smide tørklædet, skal vedkommende afskediges.

Realiteten, at vi er mange, der bidrager til samfundet, kommer Henriksen aldrig til at indrømme. Og hans appel om, at kvinder med tørklæde ikke må arbejde på offentlige institutioner, risikerer at holde kvinder indespærret derhjemme, hvilket sjovt nok bidrager mere til islamisme end demokrati. For islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen og et ekstremt islamistisk syn på kvinder sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Tørklædet er således et betændt emne og bliver nu brugt som en undskyldning for at provokere muslimerne. Men Henriksen bør vide, at et tørklædeforbud aldrig går i Danmark.

Men det glæder mig, at Henriksen også begynder at blande sig i mødet mellem borgere og det offentlige. Dog desværre uden at sige et ord om forbedringer af systemet, men blot kommentere på et stykke stof, der ingen betydning har for fru Jensen, der ligger syg i sengen på et plejehjem og venter på at blive tilbudt hjælp. Syge mennesker i krise eller mennesker tæt på døden med angst, lav puls og overfladisk respiration ved dødens indtræden har hverken brug for eller kræfter til at trække diskriminationskortet mod sundhedspersonalet. De har brug for en hjælpende hånd, der assisterer dem hele vejen. Det er ligegyldigt, om de har tørklæde på eller ej. Men de fortjener respekt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
21.05.19, 10:16
Fra 2.637 folkevalgte ansvarlige for sundhed til 0 med et pennestrøg. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.05.19, 14:40
Lars Løkkes utilgivelige svigt i de sidste fire år vil komme til at stå som en skamplet i Danmarks historie. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.05.19, 06:00
De siger, de kæmper mod had og intolerance. Men ingen hader så manisk som journalister i flok. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.05.19, 14:53
Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.05.19, 13:48
Bliver det virkelighed, vil det slå tunge søm i DF’s ligkiste. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.05.19, 21:19
Det siger Christen Sørensen, Ellemann- Jensen, Martin Lidegaard, Marcus Knuth og DF. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.05.19, 13:47
Jeg er faktisk der, hvor jeg foretrækker Grenov med hele pakken af antienergi, lav stemmeføring og stresstærskel. Ham ved man da, hvor man har. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.05.19, 14:18
Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.05.19, 13:43
Læs videre og bliv advaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.05.19, 09:52
Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret. Læs mere