Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Islamisterne er enige med Martin Henriksens (DF) holdning til offentligt ansattes tørklæde

Islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Mens danskerne stadig er ved at fordøje burkaforbud, håber Martin Henriksen (DF) stadig at offentligt ansatte skal smidetørklædet, inden de tager på arbejde.

Jeg var pavestolt, da jeg hørte, at der var en fordobling af antallet af ansatte med anden etnisk baggrund i ældreplejen. Det er det rigtige valg og den rigtige vej at gå for mange med anden etnisk baggrund.

Det er nemlig bl.a. på plejehjemmene, man har mulighed for at udvikle sproget, kulturopfattelsen og ikke mindst at lære at sætte ord på den virkelige danskhed og danske værdier. Selv om Martin Henriksen taler, som om han har patent på danskheden og de danske værdier, er det altså på plejehjemmene hos de gamle, den eksisterer.

Går man ud fra, at størstedelen af de ansatte i syge– og ældreplejen også er kvinder, kan man også konkludere, at der sikkert også er kvinder med tørklæder. Jeg er stolt af den udvikling. Men nu mener Henriksen, hvis den ansatte nægter at smide tørklædet, skal vedkommende afskediges.

Realiteten, at vi er mange, der bidrager til samfundet, kommer Henriksen aldrig til at indrømme. Og hans appel om, at kvinder med tørklæde ikke må arbejde på offentlige institutioner, risikerer at holde kvinder indespærret derhjemme, hvilket sjovt nok bidrager mere til islamisme end demokrati. For islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen og et ekstremt islamistisk syn på kvinder sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Tørklædet er således et betændt emne og bliver nu brugt som en undskyldning for at provokere muslimerne. Men Henriksen bør vide, at et tørklædeforbud aldrig går i Danmark.

Men det glæder mig, at Henriksen også begynder at blande sig i mødet mellem borgere og det offentlige. Dog desværre uden at sige et ord om forbedringer af systemet, men blot kommentere på et stykke stof, der ingen betydning har for fru Jensen, der ligger syg i sengen på et plejehjem og venter på at blive tilbudt hjælp. Syge mennesker i krise eller mennesker tæt på døden med angst, lav puls og overfladisk respiration ved dødens indtræden har hverken brug for eller kræfter til at trække diskriminationskortet mod sundhedspersonalet. De har brug for en hjælpende hånd, der assisterer dem hele vejen. Det er ligegyldigt, om de har tørklæde på eller ej. Men de fortjener respekt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere