Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Islamisterne er enige med Martin Henriksens (DF) holdning til offentligt ansattes tørklæde

Islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Mens danskerne stadig er ved at fordøje burkaforbud, håber Martin Henriksen (DF) stadig at offentligt ansatte skal smidetørklædet, inden de tager på arbejde.

Jeg var pavestolt, da jeg hørte, at der var en fordobling af antallet af ansatte med anden etnisk baggrund i ældreplejen. Det er det rigtige valg og den rigtige vej at gå for mange med anden etnisk baggrund.

Det er nemlig bl.a. på plejehjemmene, man har mulighed for at udvikle sproget, kulturopfattelsen og ikke mindst at lære at sætte ord på den virkelige danskhed og danske værdier. Selv om Martin Henriksen taler, som om han har patent på danskheden og de danske værdier, er det altså på plejehjemmene hos de gamle, den eksisterer.

Går man ud fra, at størstedelen af de ansatte i syge– og ældreplejen også er kvinder, kan man også konkludere, at der sikkert også er kvinder med tørklæder. Jeg er stolt af den udvikling. Men nu mener Henriksen, hvis den ansatte nægter at smide tørklædet, skal vedkommende afskediges.

Realiteten, at vi er mange, der bidrager til samfundet, kommer Henriksen aldrig til at indrømme. Og hans appel om, at kvinder med tørklæde ikke må arbejde på offentlige institutioner, risikerer at holde kvinder indespærret derhjemme, hvilket sjovt nok bidrager mere til islamisme end demokrati. For islamisterne er glade, hvis kvinden bare bliver hjemme, passer børn, laver mad og beder fem gange i døgnet. Bekæmpelsen af kvindeundertrykkelsen og et ekstremt islamistisk syn på kvinder sker således ikke ved at forringe, men derimod ved at styrke kvindernes økonomiske muligheder.

Tørklædet er således et betændt emne og bliver nu brugt som en undskyldning for at provokere muslimerne. Men Henriksen bør vide, at et tørklædeforbud aldrig går i Danmark.

Men det glæder mig, at Henriksen også begynder at blande sig i mødet mellem borgere og det offentlige. Dog desværre uden at sige et ord om forbedringer af systemet, men blot kommentere på et stykke stof, der ingen betydning har for fru Jensen, der ligger syg i sengen på et plejehjem og venter på at blive tilbudt hjælp. Syge mennesker i krise eller mennesker tæt på døden med angst, lav puls og overfladisk respiration ved dødens indtræden har hverken brug for eller kræfter til at trække diskriminationskortet mod sundhedspersonalet. De har brug for en hjælpende hånd, der assisterer dem hele vejen. Det er ligegyldigt, om de har tørklæde på eller ej. Men de fortjener respekt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under én af ud ti muslimske indvandrere bliver integreret Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere