Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye Borgerlige bøjer sig for Islam og vil give Islam lov til at bestemme over demokratiet i Danmark

De må leve med, at vi, som lever op til kravene og er forelskede i Danmark, får statsborgerskab og vores demokratiske rettigheder og stemmer på de rigtige politikere, der taler demokratiet op frem for fascisme.

Med lov skal land bygges. Ikke smadres!

Jeg har tidligere skrevet meget om, hvordan udlændingedebatten tager meget mere opmærksomhed, end den bør. 

Politikerne påstår, at udlændinge ikke kender de danske værdier - men sjovt at det nu viser sig, at de heller ikke selv gør. 

Der er mange love på vej. Burkaforbuddet for nylig og nu obligatorisk håndtryk mellem kvinder og mænd. Naturligvis kan man som politikere have forskellige holdninger og ønsker. Men det bør være et grundlæggende princip for ethvert menneske, der vil være politiker, at de går imod al slags diskrimination og ulige behandling.

Den seneste diskussion er forslaget fra Nye Borgerlige om, at man simpelthen skal nægtes dansk statsborgerskab til alle muslimer, uanset hvor meget de praktiserer islam. Det viser virkelig, hvor meget man er gået over grænsen i forhold til at respektere de grundlæggende værdier og rettigheder i Danmark.

Selvom disse mennesker fra Nye Borgerlige og andre, der deler deres politik, mener, at islam ikke skal fylde i vores land, så er det komisk nok faktisk dem selv, der konstant taler om islam og nu også bøjer demokratiet og skrotter loven. 

Forslagsstillerne har et håbløst tanke, der i høj grad taler imod, hvad Danmarks forfædre i flere hundrede år har kæmpet for. For forslagsstillerne er det ikke længere afgørende, hvad statsborgerskabsansøgernes holdninger til demokratiet og det danske samfund er, men mere hvor i verden man er født.

Jeg ved godt, at når jeg trækker racismekortet, at andre trækker offerkortet mod mig. Men undskyld mig, hvis man ikke længere skal tildele statsborgerskab til mennesker i Danmark på baggrund af menneskers evner eller holdninger til demokratiet, Danmark og de danske værdier, eller den test, man fandt på, fordi man ikke troede, at udlændinge faktisk også kunne en hel masse om den danske historie og bestå prøven, men derimod vil sortere folk efter, hvor deres rødder og race er fra, hvordan skal man så lade være med at kalde det for racistisk? Det er racistisk!

Måske tror de, der går rundt og drømmer om at komme i folketinget, at når de kommer ind i folketinget, vil det være muligt for dem at lave love, som det passer dem. Men sådan fungerer det faktisk ikke i Danmark. Ingen vil bakke op om disse forslag, der kun kan fremstille Danmark som en bananrepublik.

Og sådan har det da heldigvis heller aldrig fungeret. Faktisk synes jeg, det bør være en stor bekymring for hele Danmark, at sådanne mennesker vil være folkevalgte og samtidig undergrave demokratiet: Nægte statsborgerskaber, tale om Danmark og demokrati, men selv have nogle holdninger til Danmark, der i den grad viser med al tydlighed, hvor lidt de selv kan om vores dejlige land Danmarks mest basale grundprincipper. De skulle måske at tage en statsborgerskabsprøve?

Det er faktisk sådan, at man aldrig i Danmark før har haft en tradition om at lave en lov, som kun skal gælde for bestemte personer.

Selvom burkaloven og den næste om obligatoriske håndtryk er tilbøjelig til at blive fortolket i den retning, er det stadig ikke forslag, som er lige så voldsomme som Nye Borgerliges.

Danmarks første generelle rigslov, som stadig har en symbolsk vigtighed i Danmark, var Jyske Lov. Da Valdemar Sejr i 1241 gav loven, var hans formål ikke at splitte folk, men mere at samle. 

Men hvis politikere vedtager love, der kun giver ringere muligheder til for eksempel gymnasieelever fra Gellerup og ikke til dem på Frederiksberg, eller hvis man kun tildeler statsborgerskab til dem, der ikke har muslimsk afstamning, så er det da et opgør med de forfædre, der har gjort Danmark til et stærkt land.

Og det er nøjagtigt det, der nu bliver talt om. Med alle mulige undskyldninger prøver man at forhindre muslimer i at være en del af demokratiet. Først brokkede disse politikerne sig over, at muslimerne ikke ville stemme, nu nægter de overhovedet at give dem lov til at stemme.

Selvom jeg ikke tror på, at Nye Borgerliges nye forslag bliver købt af nogen, så er det et hårdt, forfærdeligt og ondskabsfuldt spark i demokratiet, at man i Danmark skal lægge ører til, at ens race og bopæl fremadrettet kommer til at være afgørende for ens møde med systemet.

I lande med stærke demokratier som Danmark bør man ikke tillade, at nogen som udgangspunkt skal komme til syne som svage. For hvis nogen i et samfund bliver set som den svage, så må der være nogen, der har givet andre lov til at være stærkere. Hvis det ikke længere er visse betingelser, der er sat gennem love og demokratiet, der skal afgøre, om man må tildeles statsborgerskab, men mere om man stammer fra et muslimsk land, vil det i min optik være meget passende at sige: Nye Borgerlige bøjer sig for Islam og vil give Islam lov til at bestemme over demokratiet i Danmark.

Vil man ikke, at religionen skal bestemme i Danmark, så må man tale demokratiet op. For lige nu taler de indirekte demokratiet ned og Islam op.

Til sidst kan jeg fortælle Nye Borgerlige, at Valdemar faktisk også fastslår i Jyske Lov, at love ikke skal gøres eller skrives efter nogen mands særlige fordel, men efter alle deres tarv, som bor i landet. Med den sætning vil jeg appellere til de kommende kandidater om at sætte sig godt ind i danske værdier, inden de selv prøver at nægte noget statsborgerskab til de muslimer, der bidrager og tager demokratiet til sig.

Indtil da må de leve med, at de, som lever op til kravene og er forelskede i Danmark, får statsborgerskab og deres demokratiske rettigheder og stemmer på de rigtige politikere, der taler demokratiet op frem for islam. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
21.02.19, 15:16
Vi bør alle bakke op om Helga Mathiassen. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.02.19, 14:41
Lad os give ordet til Pet Shop Boys og Barack Obama Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.19, 10:31
Skraldespandsmodellen er et af nyere tids værste eksperimenter, hvor man gambler med skrøbelige mennesker i et kollektivt narrespil, som udspiller sig helt ind i hjertet af Folketinget. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
21.02.19, 00:21
Når Naser Khader siger, vi ikke skal hente syrienkrigere hjem til retsforfølgelse, fordi de er til fare for os, glemmer han, at de uanset hvad vil være til fare for menneskene omkring dem. Om de så er i Danmark eller Syrien. Det udgør et problem, fordi han dermed også glemmer, at menneskeliv er lige meget værd – i Danmark og i Syrien. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
20.02.19, 11:43
Dansk Folkeparti kan igen få sin vilje med Lars Løkke og regeringen, uanset hvor uklogt det er. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her