Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nogle gange forstår jeg ikke demokratiet. Men det er også nok, fordi jeg er muslim

Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges? Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid?

Nogle gange forstår jeg ikke demokratiet.

Når Erdogan og hans fanatiske islamisme vokser og truer sekularismen, synes vi, det truer demokratiet, selv om han får over 50 pct. stemmerne. Men hvorfor tier vi så stille om politik som Nye Borgerliges, hvor de nærmest gør alle til terrorister og vil udvise udlændinge?

Nå nej. Det må jeg jo ikke sige. Fordi vi har demokrati i Danmark. Alle holdninger er velkomne. Også selv om de ikke gavner Danmark, rykker noget eller kun truer vores tolerance over for hinanden.

Når de hænger nogle møgunger ud, som har sort hår og desværre ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt og begår kriminalitet, og gør dem til middel til at føre en politik, der siger, at alle med sort hår er af samme slags, og der derfor der er brug for et parti som Nye Borgerlige, bliver jeg harm og bekymret.

Specielt når man ser på meningsmålingerne og den opmærksomhed, de får, skræmmer det mig. Tænk at have et parti, der banker på Folketingets dør, selv om de ingen politik har på andre livsvigtige områder, hverken for de ældre, sundhedsvæsnet eller økonomien, men alligevel har en reel chance for at blive valgt.

Og det værste er, at hvis man spørger dem om den slags politik, som vi i Danmark betegner som velfærd, får man at vide, at vi ikke har råd til velfærd, så længe man har udlændinge boende her.

Det er bekymrende, at mange æder alle deres løgne råt uden at gøre os tanker om, om de ældre i Danmark virkelig kan få bedre velfærd, hvis de få kriminelle udlændinge kommer ud af landet?

Når Inger Støjberg er ude og fortælle, at asyltallet aldrig har været så lavt, som det er nu, kan man ikke lade være med at tænke, hvor de penge, der bliver sparet, mon er blevet af, hvis man virkelig bare kan overføre dem til velfærden? For ærlig talt, så tror jeg hun havde gjort det for længst.

Jeg synes, det er skræmmende, at vi som medborgere i Danmark ikke kan stille en politiker fra Nye Borgerlige spørgsmål om Danmarks fremtid, ældre, sundhed eller økonomi, uden at blive hængt ud som den, der er årsag til, at der ikke er råd til at få skiftet en ble på de ældre eller sørge for en bedre fremtid i Danmark.

Når politikken på den måde har nået børnehaveniveau, og politikerne nærmest slås om at have den mest forfærdelige politik for udlændinge for at høste flest stemmer, burde det være vælgernes opgave at få dem på rette spor og udfordre deres politik. Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges?

Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.18, 14:33
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.09.18, 10:43
Nationalstaterne har fejlet big time Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
19.09.18, 09:37
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand. Læs mere
Af Rune Lund
19.09.18, 08:45
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.09.18, 15:31
Hvorfor lukker politikerne kulturelle tv- og radiokanaler, der er klassisk public service? Det giver ikke mening. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.09.18, 09:52
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.18, 22:50
Men hvordan kan danske politikere navigere rundt i indblanding fra kinesere, amerikanere og russere? Det kan de naturligvis ikke. Og der er projekter i gang i Grønland, som faktisk er langt mere bekymrende. Men af uvisse årsager er det umuligt at få danskere til at forstå Kinas interesser i Grønland. Dette selv om det vil påvirke den danske stat på mange måder. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
17.09.18, 22:27
Var Venstre-politikeren en ægte frihedselsker, ville han forsvare Danmarks frihed og sin egen frihed til at sige sin mening. Han gør ingen af delene. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her