Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nogle gange forstår jeg ikke demokratiet. Men det er også nok, fordi jeg er muslim

Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges? Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid?

Nogle gange forstår jeg ikke demokratiet.

Når Erdogan og hans fanatiske islamisme vokser og truer sekularismen, synes vi, det truer demokratiet, selv om han får over 50 pct. stemmerne. Men hvorfor tier vi så stille om politik som Nye Borgerliges, hvor de nærmest gør alle til terrorister og vil udvise udlændinge?

Nå nej. Det må jeg jo ikke sige. Fordi vi har demokrati i Danmark. Alle holdninger er velkomne. Også selv om de ikke gavner Danmark, rykker noget eller kun truer vores tolerance over for hinanden.

Når de hænger nogle møgunger ud, som har sort hår og desværre ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt og begår kriminalitet, og gør dem til middel til at føre en politik, der siger, at alle med sort hår er af samme slags, og der derfor der er brug for et parti som Nye Borgerlige, bliver jeg harm og bekymret.

Specielt når man ser på meningsmålingerne og den opmærksomhed, de får, skræmmer det mig. Tænk at have et parti, der banker på Folketingets dør, selv om de ingen politik har på andre livsvigtige områder, hverken for de ældre, sundhedsvæsnet eller økonomien, men alligevel har en reel chance for at blive valgt.

Og det værste er, at hvis man spørger dem om den slags politik, som vi i Danmark betegner som velfærd, får man at vide, at vi ikke har råd til velfærd, så længe man har udlændinge boende her.

Det er bekymrende, at mange æder alle deres løgne råt uden at gøre os tanker om, om de ældre i Danmark virkelig kan få bedre velfærd, hvis de få kriminelle udlændinge kommer ud af landet?

Når Inger Støjberg er ude og fortælle, at asyltallet aldrig har været så lavt, som det er nu, kan man ikke lade være med at tænke, hvor de penge, der bliver sparet, mon er blevet af, hvis man virkelig bare kan overføre dem til velfærden? For ærlig talt, så tror jeg hun havde gjort det for længst.

Jeg synes, det er skræmmende, at vi som medborgere i Danmark ikke kan stille en politiker fra Nye Borgerlige spørgsmål om Danmarks fremtid, ældre, sundhed eller økonomi, uden at blive hængt ud som den, der er årsag til, at der ikke er råd til at få skiftet en ble på de ældre eller sørge for en bedre fremtid i Danmark.

Når politikken på den måde har nået børnehaveniveau, og politikerne nærmest slås om at have den mest forfærdelige politik for udlændinge for at høste flest stemmer, burde det være vælgernes opgave at få dem på rette spor og udfordre deres politik. Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges?

Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Rune Lund
23.01.19, 13:32
Det er godt, at Mette Frederiksen foreslår små forbedringer. Men det virker utroværdigt at pakke det hele ind i retorik, der lyder som om, at pensionsforslaget løser de grundlæggende problemer. For det gør det overhovedet ikke. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.01.19, 12:04
Fordi langt de fleste grove kriminelle ikke fortryder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 23:55
Det er ved at udvikle sig til en farce, hvor først en dansk minister må undskylde for at have købt en grønlænder, og så må statsministeren gå med på Arges julelege. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
22.01.19, 10:42
Hvad mener Socialdemokratiet egentlig på skatteområdet i EU? Forvirringen er opstået i kølvandet på EU-Kommissionens forslag om at sløjfe EU-landenes vetoret på skatteområdet til fordel for kvalificeret flertal. Det er Venstre lodret imod. Skatteområdet er fundamentet under vores velfærdsstat – derfor skal vi ikke give et tilfældigt flertal i EU afgørende indflydelse på det. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 10:36
Vi er nemlig ikke stærkere end det svageste led i rigsfællesskabet - Og via arktis er kineserne på vej ind i danske stuer.   Læs mere
Af Signe Munk
22.01.19, 09:04
Regeringen vil uddanne flere læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, imens den fortsat skærer i sundhedsuddannelsernes økonomi. Det holder altså ikke. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.19, 21:56
Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening er Kasakhstan rigere end Danmark Læs mere
Af Martin Ågerup
21.01.19, 12:38
Velfærdsstaten koster hver måned en almindelig LO-familie 30.000 kr. Læs mere
Af Rune Lund
21.01.19, 12:20
26 personer ejer lige så meget som den fattigste halvdel af jordens befolkning. Der findes næppe ord til at beskrive, hvor fuldstændig grotesk det er. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.01.19, 10:14
Det er uacceptabelt, at det er for dyrt at se familien hjemme i Grønland. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her