Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omskæring er ikke religionsfrihed. Det er ren tvang!

Hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Da jeg så sidste uges “Debatten” på DR2, som handlede om omskæring, blev jeg skuffet. Politikere og eksperter, som var imod et forbud, italesatte omskæring som et emne, der er vanskeligt og svært at tale om, og derfor valgte de det nemmeste i stedet for et forbud.

Altså lukke øjnene for børn, der bliver udsat for et overgreb.

Man kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor politikerne egentlig ikke hopper på sådan et emne, der i den grad har potentiale til at få politikerne frem i medierne og ikke mindst høste stemmer til dem til valget.

Hvorfor gør de ikke det? 

Ja, vi kan i hvert fald konstatere, at det fænomen, de bruger som undskyldning er, en misfortolket grundlovens religionsfrihed.

Men det er jo ikke ærligt. 

Det handler ikke om religionsfrihed. For vi har i Danmark set mange eksempler, hvor muslimske religiøse handlinger, intentioner og livstil er blevet kritiseret og krænket flere tusinde gange af politikere, hvor fænomenet religionsfrihed ikke spillede den mindste rolle.

Så dramatisk og overdrivet har disse debatter om religion været, at de har vakt international opmærksomhed.

Så hvorfor forsvarer de samme politikere pludselig et overgreb på raske børn uden sprog, hvor retten til at selv bestemme over deres egen krop udebliver for evigt?

Hvad var det egentlig, nogle af vores politikere sagde om demokrati i andre debatter om religion i Danmark?

“Demokrati og mellemøstens ekstremistiske religionsopfattelser fungerer ikke sammen”.

Hvorfor stopper man så ikke omskæringen, når religionsopfattelsen stammer fra Mellemøsten og udøves på den mest brutale måde, hvor raske børn bliver skåret i i Danmark?

Svaret se naturligvis, at det denne gang ikke kun rammer muslimer, men også jøder. Og det gør en forskel. Hvis det var muslimer der kun skulle omskæres, så var politikere med skarpe meninger om islam uden tvivl gået forrest - lige fra Dansk Folkeparti til Socialdemokratiet. 

 For der er ingen tvivl om, at jo mere man kan gøre livet surt for muslimer og kan provokere, jo mere populær kan man blive op til valget. 

Nu er det eneste, politikerne i Folketinget gør, at misfortolke grundloven igen og fremhæve fænomenet religionsfrihed, selvom religionsfrihed er det sidste, der går i opfyldelse i omskæringen. 

For naturligvis kan man ikke tale om religionsfrihed, hvis man ikke giver et barn selv lov til at bestemme, hvilken religion han vil vælge til. Man kan ikke fremhæve religionsfriheden, når man skærer i en tissemand, tvinger barnet til at se ud på en bestemt religiøs måde og dermed tilhøre til en bestemt religiøsgruppe. 

Det er ikke religionsfrihed! Det er ren tvang!

Selv hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Så kære politikere:

Drop nu undskyldningerne og forbyd omskæringen og religionstvangen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
26.03.19, 17:07
Den amerikanske præsident lever ikke op til sine valgløfter. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.03.19, 14:06
En bog med øgenavne er det eneste, der er kommet ud af 605.889 stemmer . Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.03.19, 12:49
Ufatteligt, at forligspartierne har så travlt med at kræve udradering af regionerne og lade som om, at det giver besparelser, der kan redde sundhedsvæsnet. Læs mere
Af Anders Vistisen
26.03.19, 10:18
Overalt i landet stod danskerne og stirrede ind i flammernes rasen. Som var det et varsel om selve dommedag. Fra den sankthansaften i 2016, hvor Storbritannien stemte sig ud af EU, lovede medierne endnu mere bål og brand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
25.03.19, 17:21
Først centraliserede og besparede man skattevæsnet i stykker. Sporene skræmmer. Ikke desto mindre ordinerer regeringen og Dansk Folkeparti nu samme kur på jordforureningsområdet. Miljø og grundvand bliver taberne. Læs mere
Af Harun Demirtas
25.03.19, 11:45
Mange tror stadig, at der indgår opgaver som rengøring, at vaske bakker og at tømme opvaskemaskiner i sygeplejefaget. Men det sluttede i 1950'erne. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
25.03.19, 10:26
En god dag for demokratiet. En god dag for selvransagelse hos medierne - også de danske. Læs mere
Af Anders Vistisen
25.03.19, 09:59
Når vi lærer vores børn at krydse en vej, beder vi dem om at se både til højre og til venstre. Det bør så at sige være børnelærdom at orientere sig til begge sider. Men når det kommer til EU-stof, har medierne blikket stift rettet i kun den ene retning. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
24.03.19, 19:58
Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om at centralisere jordforureningsindsatsen er til skade for miljøet, fordi indgående lokalkendskab er afgørende, når der skal ryddes op efter fortidens forureningsynder. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her