Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omskæring er ikke religionsfrihed. Det er ren tvang!

Hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Da jeg så sidste uges “Debatten” på DR2, som handlede om omskæring, blev jeg skuffet. Politikere og eksperter, som var imod et forbud, italesatte omskæring som et emne, der er vanskeligt og svært at tale om, og derfor valgte de det nemmeste i stedet for et forbud.

Altså lukke øjnene for børn, der bliver udsat for et overgreb.

Man kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor politikerne egentlig ikke hopper på sådan et emne, der i den grad har potentiale til at få politikerne frem i medierne og ikke mindst høste stemmer til dem til valget.

Hvorfor gør de ikke det? 

Ja, vi kan i hvert fald konstatere, at det fænomen, de bruger som undskyldning er, en misfortolket grundlovens religionsfrihed.

Men det er jo ikke ærligt. 

Det handler ikke om religionsfrihed. For vi har i Danmark set mange eksempler, hvor muslimske religiøse handlinger, intentioner og livstil er blevet kritiseret og krænket flere tusinde gange af politikere, hvor fænomenet religionsfrihed ikke spillede den mindste rolle.

Så dramatisk og overdrivet har disse debatter om religion været, at de har vakt international opmærksomhed.

Så hvorfor forsvarer de samme politikere pludselig et overgreb på raske børn uden sprog, hvor retten til at selv bestemme over deres egen krop udebliver for evigt?

Hvad var det egentlig, nogle af vores politikere sagde om demokrati i andre debatter om religion i Danmark?

“Demokrati og mellemøstens ekstremistiske religionsopfattelser fungerer ikke sammen”.

Hvorfor stopper man så ikke omskæringen, når religionsopfattelsen stammer fra Mellemøsten og udøves på den mest brutale måde, hvor raske børn bliver skåret i i Danmark?

Svaret se naturligvis, at det denne gang ikke kun rammer muslimer, men også jøder. Og det gør en forskel. Hvis det var muslimer der kun skulle omskæres, så var politikere med skarpe meninger om islam uden tvivl gået forrest - lige fra Dansk Folkeparti til Socialdemokratiet. 

 For der er ingen tvivl om, at jo mere man kan gøre livet surt for muslimer og kan provokere, jo mere populær kan man blive op til valget. 

Nu er det eneste, politikerne i Folketinget gør, at misfortolke grundloven igen og fremhæve fænomenet religionsfrihed, selvom religionsfrihed er det sidste, der går i opfyldelse i omskæringen. 

For naturligvis kan man ikke tale om religionsfrihed, hvis man ikke giver et barn selv lov til at bestemme, hvilken religion han vil vælge til. Man kan ikke fremhæve religionsfriheden, når man skærer i en tissemand, tvinger barnet til at se ud på en bestemt religiøs måde og dermed tilhøre til en bestemt religiøsgruppe. 

Det er ikke religionsfrihed! Det er ren tvang!

Selv hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Så kære politikere:

Drop nu undskyldningerne og forbyd omskæringen og religionstvangen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Morten Løkkegaard
24.01.19, 12:33
Migration er en af Europas helt store udfordringer. Vi skal se på helt nye modeller, hvis udfordringen ikke skal blive enden på det Europa, vi kender. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.01.19, 09:13
På Grønland og Færøerne bliver offerrollen flittigt  brugt til at skabe forståelse for politiske holdninger, uanset hvor skadelige de måtte være for flertallet. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.01.19, 19:55
Luppen skal frem, hvis man ønsker at iagttage regeringens ambitioner om at tackle det store og stigende miljøproblem, plastik i naturen udgør. Læs mere
Af Rune Lund
23.01.19, 13:32
Det er godt, at Mette Frederiksen foreslår små forbedringer. Men det virker utroværdigt at pakke det hele ind i retorik, der lyder som om, at pensionsforslaget løser de grundlæggende problemer. For det gør det overhovedet ikke. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.01.19, 12:04
Fordi langt de fleste grove kriminelle ikke fortryder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 23:55
Det er ved at udvikle sig til en farce, hvor først en dansk minister må undskylde for at have købt en grønlænder, og så må statsministeren gå med på Arges julelege. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
22.01.19, 10:42
Hvad mener Socialdemokratiet egentlig på skatteområdet i EU? Forvirringen er opstået i kølvandet på EU-Kommissionens forslag om at sløjfe EU-landenes vetoret på skatteområdet til fordel for kvalificeret flertal. Det er Venstre lodret imod. Skatteområdet er fundamentet under vores velfærdsstat – derfor skal vi ikke give et tilfældigt flertal i EU afgørende indflydelse på det. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 10:36
Vi er nemlig ikke stærkere end det svageste led i rigsfællesskabet - Og via arktis er kineserne på vej ind i danske stuer.   Læs mere
Af Signe Munk
22.01.19, 09:04
Regeringen vil uddanne flere læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, imens den fortsat skærer i sundhedsuddannelsernes økonomi. Det holder altså ikke. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.19, 21:56
Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening er Kasakhstan rigere end Danmark Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her