Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omskæring er ikke religionsfrihed. Det er ren tvang!

Hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Da jeg så sidste uges “Debatten” på DR2, som handlede om omskæring, blev jeg skuffet. Politikere og eksperter, som var imod et forbud, italesatte omskæring som et emne, der er vanskeligt og svært at tale om, og derfor valgte de det nemmeste i stedet for et forbud.

Altså lukke øjnene for børn, der bliver udsat for et overgreb.

Man kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor politikerne egentlig ikke hopper på sådan et emne, der i den grad har potentiale til at få politikerne frem i medierne og ikke mindst høste stemmer til dem til valget.

Hvorfor gør de ikke det? 

Ja, vi kan i hvert fald konstatere, at det fænomen, de bruger som undskyldning er, en misfortolket grundlovens religionsfrihed.

Men det er jo ikke ærligt. 

Det handler ikke om religionsfrihed. For vi har i Danmark set mange eksempler, hvor muslimske religiøse handlinger, intentioner og livstil er blevet kritiseret og krænket flere tusinde gange af politikere, hvor fænomenet religionsfrihed ikke spillede den mindste rolle.

Så dramatisk og overdrivet har disse debatter om religion været, at de har vakt international opmærksomhed.

Så hvorfor forsvarer de samme politikere pludselig et overgreb på raske børn uden sprog, hvor retten til at selv bestemme over deres egen krop udebliver for evigt?

Hvad var det egentlig, nogle af vores politikere sagde om demokrati i andre debatter om religion i Danmark?

“Demokrati og mellemøstens ekstremistiske religionsopfattelser fungerer ikke sammen”.

Hvorfor stopper man så ikke omskæringen, når religionsopfattelsen stammer fra Mellemøsten og udøves på den mest brutale måde, hvor raske børn bliver skåret i i Danmark?

Svaret se naturligvis, at det denne gang ikke kun rammer muslimer, men også jøder. Og det gør en forskel. Hvis det var muslimer der kun skulle omskæres, så var politikere med skarpe meninger om islam uden tvivl gået forrest - lige fra Dansk Folkeparti til Socialdemokratiet. 

 For der er ingen tvivl om, at jo mere man kan gøre livet surt for muslimer og kan provokere, jo mere populær kan man blive op til valget. 

Nu er det eneste, politikerne i Folketinget gør, at misfortolke grundloven igen og fremhæve fænomenet religionsfrihed, selvom religionsfrihed er det sidste, der går i opfyldelse i omskæringen. 

For naturligvis kan man ikke tale om religionsfrihed, hvis man ikke giver et barn selv lov til at bestemme, hvilken religion han vil vælge til. Man kan ikke fremhæve religionsfriheden, når man skærer i en tissemand, tvinger barnet til at se ud på en bestemt religiøs måde og dermed tilhøre til en bestemt religiøsgruppe. 

Det er ikke religionsfrihed! Det er ren tvang!

Selv hvis de omskårede mænd vælger at konvertere til kristendommen eller blive ateister, så skal de stakkels mennesker for evigt bære en anden religions tegn på deres krop resten af deres liv, selv om de mentalt ikke føler sig som en del af den.

Så kære politikere:

Drop nu undskyldningerne og forbyd omskæringen og religionstvangen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og førstbliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.18, 15:24
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
21.09.18, 09:23
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
21.09.18, 09:14
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.09.18, 16:29
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig. Læs mere
Af Signe Munk
20.09.18, 13:17
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
20.09.18, 09:53
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at den er forkert. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.18, 08:01
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.18, 14:33
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes? Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her