Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skal vi straffe flygtninge, fordi politikerne mislykkedes med integrationspolitik?

Der er ingen tvivl om, at de borgerlige er kommet til magten på grund af deres hårde tone mod flygtninge og udlændinge. Men når også de røde kopierer samme politik for at forøge deres stemmer, sætter de så ikke deres verdensberømte grundholdninger til salg?

Der er snart valg igen. Hvorfor får jeg ondt i maven over det?

Det er frygteligt at høre politikere tale udelukkende om en problematik, de selv har skabt, som de så lægger planer for at løse – mens de ingen politiske initiativer eller handleplaner har for at dække de andre store blødende sår, samfundet har.

Hvorfor vil de ikke tale om andet end de stakkels flygtninge eller indvandrere i dette land?

Ældre, der ligger med fyldt ble uden den nødvendige hjælp; sygehuspersonale, der siger op i protest mod et sygt system og skriver fralæggelseserklæringer som symboler og vil sende et stærkt signal om deres og patienternes forhold; pædagoger i børneinstitutioner under pres; lærere, der råber op efter hjælp til ordentlige arbejdsvilkår; studerende, der i den grad udtrykker deres utilfredshed over for uddannelsesloftet og den uddannelseskvalitet, der skal sikre vores fremtid, som bliver ringere og ringere på grund af 2 pct.-effektivitetskravet. Der er rigeligt …

Men nej!

Selvfølgelig har politikerne ikke en konkret plan for at løse de problemer.

De emner vækker ikke deres opmærksomhed. For der er ingen stemmer i dem. Der er i dag desværre flere stemmer i at tale ned til flygtninge og indvandrere.

I dag får politikere kun magten, hvis de taler om skæggede mænd, kvinder med tørklæder og børnehavebørn, der ikke får frikadeller nok.

Hvad skete der med jeres stolthed af de såkaldte københavnerkriterier?

Det våben, I brugte i mange år over for de lande, der slog hårdt ned på minoriteter, og som ikke sikrede demokrati og menneskerettigheder.

Hvor er det våben henne nu? Tror I, at Danmark bliver et bedre og mere demokratisk land, når I straffer flygtninge med planer om at udvise dem til et tredje land?

Hvorfor taler I, som om I har ejerskab over alle de stakkels mennesker, der kommer hertil og søger om beskyttelse? Nu vil I straffe alle dem, som er forfulgte eller flygtet fra krig ved at sende dem til Afrika. Skyldes det mon den skyldfølelse, som I har dybt i jeres hjerte, fordi det ikke er lykkedes jer at skabe integrationspolitik, der duer for os alle?

Jeg forstår det ikke.

Skal vi nu straffe de børn, der ikke døde under krigen, men som valgte livet og søgte efter andre døre for at få beskyttelse? Skal vi straffe flygtninge, fordi politikerne mislykkedes med integrationspolitik?

Er det virkelig det, vi kan?

Hvad sker der for Socialdemokratiet, som taler til flygtninge, som om de har ejerskab over dem? Hvad sker der lige med partiets fundament: ”socialisme med menneskeligt ansigt”?

Jeg ser ingen socialisme eller menneskelighed. Jeg ser mere en politik, som går ud på at skabe et os og et dem. Et Christiansborg, der er fyldt med magtbegærlige politikere, der skaber splittelse.

I dag er der en kultur på Christiansborg, der går ud på skabe et misvisende billede af alle os flygtninge og indvandrere. I dag viser man ingen af dem, som har succeshistorier med flygtningebaggrund. Man vil hellere tale ned og vise et højt asyltal, straffe asylansøgere med at sende dem rundt og nu til Afrika og skabe uro og tage håbet fra de børn, der har forladt deres hjemland på grund af missiler og bomber. For i dag vil politikere hellere skabe splittelse og skræmme mennesker og skabe angst hos asylbørn. For det kan i Danmark desværre godt betale sig politisk.

Dem, som klarer sig godt i samfundet med gode karakterer i skolen, eller som er i gode stillinger på arbejdsmarkedet, taler man ikke om. Dem, som får hele Danmark til at fungere sammen med andre, er ikke værd at tale om. For det er der ingen stemmer i.

Der er ingen tvivl om, at de borgerlige er kommet til magten på grund af deres hårde tone mod flygtninge og udlændinge. Men når også de røde kopierer samme politik for at forøge deres stemmer, sætter de så ikke deres verdensberømte grundholdninger til salg?

Der er snart valg igen. Hvorfor får jeg ondt i maven over det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Redaktionen anbefaler
Mere
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 11248949,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 11248949,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 11248949,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her