Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker? De skal også omplaceres

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

I disse dage er der stor debat om udflytningerne af statslige arbejdspladser.

Eller man kunne også sige: Af meget privilegerede arbejdspladser som f.eks. styrelser og deres embedsfolk.

Udflytningerne betyder ikke, at jobbet forsvinder.

Heller ikke kollegerne, lønnen, arbejdskulturen eller kompetencerne. Medarbejderne bliver ved med at have alle de muligheder, de fik med jobbet. Alligevel er der mange, der græder.

Men hvor stammer alt det drama fra?

Tænk en gang, at Miljøstyrelsen holdt lukket, fordi de simpelthen ikke kunne overskue omplaceringerne.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at flytte langt væk af private årsager. Men at stå frem og tale, som om man er blevet fyret, bare fordi ens arbejdsplads er flyttet, er ikke til at forstå.

I årevis har sygeplejerskerne mødt op på deres arbejdspladser uden at vide, om den afdeling eller det afsnit, de var på sidste dag, også er den, der er der næste dag.

For arbejdsgiverne har ret til at omplacere en sygeplejerske i hele regionen.

En sygeplejerske kan sagtens stå med en patientpleje, de ikke har kvalifikationer til at yde, men stadig føle sig tvunget til at leve op til den.

Tit står der en leder, der med en seddel i hånden beder dem om at arbejde på et andet afsnit med, kollegaer og arbejdsopgaver man måske slet ikke kender.

Ministeriernes privilegerede medarbejdere kommer derimod ikke til at stå med noget, de ikke kan, ligesom de heller ikke kommer til at miste andet end den privilegerede hovedstad.

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker?

Hvis en sygeplejerske, der står med livsvigtige arbejdsopgaver bliver omplaceret og skal finde sig i det, hvorfor skal de mest privilegerede embedsfolk så ikke også det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
23.04.19, 01:18
Danske svømmepiger holdt som slaver Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.19, 21:41
Flere og flere forstår essensen i den farlige multikultur. Terroren på Sri Lanka var endnu en påmindelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.04.19, 22:17
Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.04.19, 20:45
Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.04.19, 13:42
Ritzaus Bureau ”glemte” at skille de vestlige ad fra de ikkevestlige. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.04.19, 10:25
Det er fristende at skælde ud på de små med tablet, smartphone og spilkonsol. Men pilen peger på de voksne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.04.19, 16:56
Danmark har nok en gang fået grønt lys til en særaftale, selv om det ifølge ja-siden og såkaldte EU-eksperter forekom nærmest umuligt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.04.19, 06:00
Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser. Læs mere
Af Signe Munk
18.04.19, 09:25
Jeg tror, der er masser af plads til gode liv og lykke i et bæredygtigt samfund. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her