Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker? De skal også omplaceres

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

I disse dage er der stor debat om udflytningerne af statslige arbejdspladser.

Eller man kunne også sige: Af meget privilegerede arbejdspladser som f.eks. styrelser og deres embedsfolk.

Udflytningerne betyder ikke, at jobbet forsvinder.

Heller ikke kollegerne, lønnen, arbejdskulturen eller kompetencerne. Medarbejderne bliver ved med at have alle de muligheder, de fik med jobbet. Alligevel er der mange, der græder.

Men hvor stammer alt det drama fra?

Tænk en gang, at Miljøstyrelsen holdt lukket, fordi de simpelthen ikke kunne overskue omplaceringerne.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at flytte langt væk af private årsager. Men at stå frem og tale, som om man er blevet fyret, bare fordi ens arbejdsplads er flyttet, er ikke til at forstå.

I årevis har sygeplejerskerne mødt op på deres arbejdspladser uden at vide, om den afdeling eller det afsnit, de var på sidste dag, også er den, der er der næste dag.

For arbejdsgiverne har ret til at omplacere en sygeplejerske i hele regionen.

En sygeplejerske kan sagtens stå med en patientpleje, de ikke har kvalifikationer til at yde, men stadig føle sig tvunget til at leve op til den.

Tit står der en leder, der med en seddel i hånden beder dem om at arbejde på et andet afsnit med, kollegaer og arbejdsopgaver man måske slet ikke kender.

Ministeriernes privilegerede medarbejdere kommer derimod ikke til at stå med noget, de ikke kan, ligesom de heller ikke kommer til at miste andet end den privilegerede hovedstad.

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker?

Hvis en sygeplejerske, der står med livsvigtige arbejdsopgaver bliver omplaceret og skal finde sig i det, hvorfor skal de mest privilegerede embedsfolk så ikke også det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.09.18, 13:48
Vist er der lyspunkter, men end ikke politiet kan snakke problemerne væk. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.09.18, 08:30
Krænkelsesideologien fører os mod amerikanske og kinesiske tilstande. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og først bliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.18, 15:24
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
21.09.18, 09:23
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
21.09.18, 09:14
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.09.18, 16:29
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig. Læs mere
Af Signe Munk
20.09.18, 13:17
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
20.09.18, 09:53
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at den er forkert. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her