Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker? De skal også omplaceres

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

I disse dage er der stor debat om udflytningerne af statslige arbejdspladser.

Eller man kunne også sige: Af meget privilegerede arbejdspladser som f.eks. styrelser og deres embedsfolk.

Udflytningerne betyder ikke, at jobbet forsvinder.

Heller ikke kollegerne, lønnen, arbejdskulturen eller kompetencerne. Medarbejderne bliver ved med at have alle de muligheder, de fik med jobbet. Alligevel er der mange, der græder.

Men hvor stammer alt det drama fra?

Tænk en gang, at Miljøstyrelsen holdt lukket, fordi de simpelthen ikke kunne overskue omplaceringerne.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at flytte langt væk af private årsager. Men at stå frem og tale, som om man er blevet fyret, bare fordi ens arbejdsplads er flyttet, er ikke til at forstå.

I årevis har sygeplejerskerne mødt op på deres arbejdspladser uden at vide, om den afdeling eller det afsnit, de var på sidste dag, også er den, der er der næste dag.

For arbejdsgiverne har ret til at omplacere en sygeplejerske i hele regionen.

En sygeplejerske kan sagtens stå med en patientpleje, de ikke har kvalifikationer til at yde, men stadig føle sig tvunget til at leve op til den.

Tit står der en leder, der med en seddel i hånden beder dem om at arbejde på et andet afsnit med, kollegaer og arbejdsopgaver man måske slet ikke kender.

Ministeriernes privilegerede medarbejdere kommer derimod ikke til at stå med noget, de ikke kan, ligesom de heller ikke kommer til at miste andet end den privilegerede hovedstad.

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker?

Hvis en sygeplejerske, der står med livsvigtige arbejdsopgaver bliver omplaceret og skal finde sig i det, hvorfor skal de mest privilegerede embedsfolk så ikke også det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.19, 23:38
Arbejdskraft fra de nye EU-lande skønnes at øge Danmarks BNP med op mod 42 mia. kr. i 2018 Læs mere
Af Martin Ågerup
19.01.19, 17:37
Regeringen har identificeret det rette problem, men ikke den rette løsning Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.01.19, 15:57
Offentlig debat er åbenbart et problem ifølge venstreorienteret tænketank og Altinget.dk. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.01.19, 16:30
Folketinget har bevæget sig langt ind over dørtrinet, når det vil kriminalisere ytringer inden for hjemmets fire vægge, og der har det ikke noget at gøre. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.01.19, 16:30
Næppe. Men man har lov til at håbe. Lad os kigge i krystalkuglen. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.01.19, 11:44
Journalister bør bore mere i, hvor lægerne stjæles fra. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig det sidste, vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her