Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker? De skal også omplaceres

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

I disse dage er der stor debat om udflytningerne af statslige arbejdspladser.

Eller man kunne også sige: Af meget privilegerede arbejdspladser som f.eks. styrelser og deres embedsfolk.

Udflytningerne betyder ikke, at jobbet forsvinder.

Heller ikke kollegerne, lønnen, arbejdskulturen eller kompetencerne. Medarbejderne bliver ved med at have alle de muligheder, de fik med jobbet. Alligevel er der mange, der græder.

Men hvor stammer alt det drama fra?

Tænk en gang, at Miljøstyrelsen holdt lukket, fordi de simpelthen ikke kunne overskue omplaceringerne.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at flytte langt væk af private årsager. Men at stå frem og tale, som om man er blevet fyret, bare fordi ens arbejdsplads er flyttet, er ikke til at forstå.

I årevis har sygeplejerskerne mødt op på deres arbejdspladser uden at vide, om den afdeling eller det afsnit, de var på sidste dag, også er den, der er der næste dag.

For arbejdsgiverne har ret til at omplacere en sygeplejerske i hele regionen.

En sygeplejerske kan sagtens stå med en patientpleje, de ikke har kvalifikationer til at yde, men stadig føle sig tvunget til at leve op til den.

Tit står der en leder, der med en seddel i hånden beder dem om at arbejde på et andet afsnit med, kollegaer og arbejdsopgaver man måske slet ikke kender.

Ministeriernes privilegerede medarbejdere kommer derimod ikke til at stå med noget, de ikke kan, ligesom de heller ikke kommer til at miste andet end den privilegerede hovedstad.

Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det.

Hvorfor skal ministerier og styrelser være mere værd end sygeplejersker?

Hvis en sygeplejerske, der står med livsvigtige arbejdsopgaver bliver omplaceret og skal finde sig i det, hvorfor skal de mest privilegerede embedsfolk så ikke også det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.18, 15:38
Prisen for dansk berøringsangst betales af mindretal og udsatte borgere. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.11.18, 10:38
Nye tal og undersøgelser må få herboende muslimer til at stille sig selv dette spørgsmål og forsøge at nå frem til et svar. Helst så højt, at vi alle kan blive klogere. Læs mere
Af Anders Vistisen
12.11.18, 10:10
Cirkus Venstre slår til igen. Nu skal vi med i bankunionen for at bekæmpe hvidvask og udbyttesvindel. Det har bare intet med hinanden at gøre. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
12.11.18, 08:55
Hvorfor skal der altid en journalist til at styre den politiske samtale? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.11.18, 00:25
Kun EU kan løse migrationsudfordringerne Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her