Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

At skabe mirakler og håb i det danske sundhedsvæsen er også muligt

Godt nok kæmper vi mod effektiviseringer og et dokumentationssystem, der nogle gange driller os, men hvor er det dejligt, at det de fleste gange lykkes os at nå målet.

Der er valg til både kommunerne og regionerne lige om lidt.

Mens kandidaterne både til kommunal- og regionsvalget går rundt og leder efter en platform, hvor de kan love de mest fantastiske ting til borgerne og de offentligt ansatte, har debattører, fagbevægelse og andre med interesse lejlighed til for en gangs skyld at have politikernes øre. 

Nu, mens de er i valgkamp, lytter de til de kritiske spørgsmål og kommer med løfter om, at alt skal blive bedre. 

Selv om meget af det nok er glemt igen, når valget er overstået, så er det godt, at vi bruger lejligheden til at kritisere og komme med forslag til forbedringer. 

Husk: Dit kryds er naturligvis dit. Men det har indflydelse på, hvordan de ældre, syge og udsatte også bliver behandlet i et samfund som Danmark..

Men egentlig handler mit indlæg i dag ikke om kritik. Når vi går til valg, skal vi ikke kun tænke på de dårlige historier om sundhedsvæsnet. Vi må også huske, at i de år, der er gået, har der været gode historier, hvor patienter kom godt igennem det hele og blev sendt hjem med lettelse og en stor og dyb taknemmelighed.

Jeg har selv oplevet flere af de glade patienter. Børn, der er født for tidligt, umodent eller født til tiden, men med misdannelser i fordøjelsesorganer eller hjertet, hvorfor de måtte gennemgå en svær operation ved livet begyndelse. Men det gik godt i fleste tilfælde.

I et samfund som Danmark er det muligt at behandle og gøre de mest syge mennesker raske. Og det skal vi ikke tage for givet!

Det tager selvfølgelig sin tid, men det går i langt de fleste tilfælde. Barnet, der kommer ud med kejsersnit, bliver puttet i en fugtig kuvøse for at holde dem varme, suget, givet elektroder på, ventileret for at sikre, at lungerne er fuld foldet ud, til at barnet bliver kørt til operationen med det samme, og bliver modtaget med et smil. Dem har vi også haft masser af.

Eller portøren, der kører moderen rundt i en seng på hospitalet, mens hendes barn ligger på operationsgangen – sygeplejersker og læger, der står klar til at modtage de forvirrede og bange mødre og fædre for at sørge for, at de alle sammen har det godt. Ansatte, der med et stort smil giver sig tid i et presset sundhedsvæsen for at svare på alle de spørgsmål, folk har. Alt det har jeg også været vidne til. 

Jeg har også set læger og sygeplejersker tage sig af de forældre, der er i sorg og endda sygeplejersker græde med de forældre, der gennemgår den sværeste tid i hele deres liv.

Det var uforglemmeligt fantastisk!

Det er skønt!

Vi skal selvfølgelig fortælle om vores udfordringer og problemer i sundhedsvæsenet.

Men vi skal også huske at fortælle de gode historier fra sundhedsvæsnet.

Godt nok kæmper vi mod effektiviseringer og et dokumentationssystem, der nogle gange driller os, men hvor er det dejligt, at det de fleste gange lykkes os at nå målet.

At skabe mirakler og håb i det danske sundhedsvæsnet er også muligt.

Tak, Danmark.

Og godt valg!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her