Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ja, det kommer til at kræve tilvænning, men delt barsel er vejen frem for mere ligestilling

Ligesom vi heldigvis har vænnet os til, at kvinder er på arbejdsmarkedet, vil vi vænne os til, at mænd tager mere barsel. Det er godt for både mor og far.

Nu træder de nye regler for øremærket barsel i kraft, så barslen bliver øremærket begge forældre.

For mig at se er det et vigtigt greb for at bekæmpe den uligestilling, som mange kvinder møder på arbejdsmarkedet, hvor kvinder får lavere løn og ikke får sparet så meget op til deres pension og dermed står økonomisk svagere end mænd.

Samtidig giver det mænd eller medforældre en bedre mulighed for at blive endnu stærkere knyttet til det barn, som forældrene er fælles om. Det er selvfølgelig også meget positivt.

Gad vide, om vi engang ikke alt for langt ude i fremtiden ikke vil undre os over, at det engang var unormalt for fædre at tage barsel? Det tror jeg.

Den nye ordning er blevet kritiseret, fordi kritikerne mener, at den saboterer familiernes frie valg, i forhold til hvordan de vil planlægge barslen, men her må vi holde fast i, at alle er jo frie til at gøre, hvad de vil. Spørgsmålet er bare, om staten skal finansiere det med barselsdagpenge. Og her synes jeg, beslutningen er den rigtige.

Når man som samfund kan se, at vi har et stort problem med kvindernes position på arbejdsmarkedet, der bliver forringet af, at de i udstrakt grad tager barslen, så synes jeg, det er helt på sin plads, at staten forsøger at tilskynde den udvikling, som man nu engang ønsker.

En ny rapport fra Egmont Fonden viser, at 7 af 10 adspurgte mænd gerne vil tage barslen. 2 af 10 mænd svarer omvendt, at de ikke regner med at tage den øremærkede barsel, primært fordi de ikke har lyst til det. Det betyder, at barslen bortfalder.

Jeg synes, det er meget imponerende tal, som lover godt for den nye ordnings fremtid. En så stor opbakning så tidligt i forløbet er faktisk overraskende, når vi tænker på, hvordan traditioner tit kan være svære at ændre.

Alligevel forestår der nu et stort oplysningsarbejde, som jeg er sikker på, at arbejdsmarkedets parter kommer til at tage meget seriøst, for der er tale om en stor ændring af vores arbejdsmarked. De meldinger, der hidtil har været fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, lovet godt, og også Dansk Metal, der organiserer mange i meget mandsdominerede fag, hvor det kan være sværere at få lov til at tage barsel for mænd, har meldt sig klar med en stor indsats. Det er vigtigt.

For ja, det vil blive en byrde for mange små erhvervsdrivende, der ikke har været vant til, at ret mange af deres ansatte tager mere end to ugers barsel. Og ja, det bliver nok også svært for nybagte mænd i mandefag at høre på deres ældre kollegaer, der aldrig kunne drømme om at tage barsel, da de blev fædre.

Her skal der tilvænning til. Her skal der sættes ekstra ind. For det er afgørende, at vi får alle med, så ligestillingen bliver fremmet i hele samfundet og ikke kun i dele af det.

Engang kunne man dårligt forestille sig kvinder på arbejdsmarkedet. Der er vi heldigvis ikke længere. Gad vide, om vi engang ikke alt for langt ude i fremtiden ikke vil undre os over, at det engang var unormalt for fædre at tage barsel? Det tror jeg.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.