Gitte Seeberg

Blog: Vi skal have vores frihedsrettigheder tilbage. Nu

Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu.

Blog: Venstre svigter sit ansvar i EU-politikken

Årtiers traditioner for ansvarlig EU-politik er blevet kastet over bord af Venstre. Konservative viser styrke og handlekraft, mens usikkerheden om Venstres projekt vokser.

Blog: Klart svar fra Kofod ønskes: Vil du sige fra over for Israel?

Hvis planerne om permanent annektering af Vestbredden og Jordandalen realiseres, vil Israel blive en apartheidstat.

Blog: Dronningen som klimaskeptiker

Danmarks Folketing og vores store organisationer og virksomheder har gjort klimasagen til en folkesag i Danmark. Men dronningen har sin egen mening.

Blog: Mænd rekrutterer mænd – men kvinder vælger ikke altid kvinder

Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund, jeg ikke kender?

Blog: Toplederes løn skal ikke bestemmes af politikere

Toplederes løn slår altid ud på forargelsesskalaen, og straks tror nogle politikere, at de kan lave en mere saglig vurdering af topchefernes værdi end bestyrelserne – det kan de ikke.

Blog: Den store fredsplan

Man ved dårligt om man skal le eller græde over Trumps seneste udenrigspolitiske udspil.

Blog: Når staten svigter, tager erhvervslivet ansvar

I det brændende Australien svigter politikerne, men virksomhederne viser vejen.

Blog: Au pair-ordningen er en stor hjælp til den travle karrierefamilie

Langt de fleste au pairer har det godt i danske familier. For mange au pairer er alternativet til au pair i Danmark en stilling som stuepige i de arabiske lande.

Blog: George Orwells mareridt: Staten kan ikke kræve at vide, hvor jeg færdes

Georg Orwell ville vende sig i graven, hvis kan kendte til diskussionerne om overvågning i dag

Blog: Øget overvågning er ikke løsningen

Svaret på at bekæmpe kriminalitet er ikke, at vi undergraver de frihedsrettigheder, vi har. De tiltag, der iværksættes for at bekæmpe kriminalitet, må og skal være proportionale i forhold til de problemer, vi som samfund står overfor.

Blog: Tillykke med jobbet, Henrik Sass Larsen

Jeg kender ingen andre, altså bortset fra mine gamle politikervenner, der ikke må tage et job i bestemte brancher, uden man bliver forarget.

Blog: Med Kina som investor

Kina har længe investeret massivt i verdens fattige lande. De har også lagt billet ind på Grønland. Vigtigt at træffe de rette beslutninger, så velstand, kultur og miljø går hånd i hånd.

Blog: Når magtkampen raser

Hvad der er rigtigt og forkert i aviserne, skal nok tages med et vist forbehold. Når magtkampene virkelig raser, er alle involverede ambassadører eller soldater, om man vil, for de forskellige interesser og fløje, der er i et parti.

Debat: Coronaen har forværret et i forvejen dårligt forhold mellem Kina og USA

Ian Bremmer
Selv hvis Joe Biden vinder valget i november, vil anti-Kina-tendensen fortsætte i den amerikanske udenrigspolitik, også selv om der bruges en mere afdæmpet retorik end den, Donald Trump anvender.