Gitte Seeberg

Blog: Når staten svigter, tager erhvervslivet ansvar

I det brændende Australien svigter politikerne, men virksomhederne viser vejen.

Blog: Au pair-ordningen er en stor hjælp til den travle karrierefamilie

Langt de fleste au pairer har det godt i danske familier. For mange au pairer er alternativet til au pair i Danmark en stilling som stuepige i de arabiske lande.

Blog: George Orwells mareridt: Staten kan ikke kræve at vide, hvor jeg færdes

Georg Orwell ville vende sig i graven, hvis kan kendte til diskussionerne om overvågning i dag

Blog: Øget overvågning er ikke løsningen

Svaret på at bekæmpe kriminalitet er ikke, at vi undergraver de frihedsrettigheder, vi har. De tiltag, der iværksættes for at bekæmpe kriminalitet, må og skal være proportionale i forhold til de problemer, vi som samfund står overfor.

Blog: Tillykke med jobbet, Henrik Sass Larsen

Jeg kender ingen andre, altså bortset fra mine gamle politikervenner, der ikke må tage et job i bestemte brancher, uden man bliver forarget.

Blog: Med Kina som investor

Kina har længe investeret massivt i verdens fattige lande. De har også lagt billet ind på Grønland. Vigtigt at træffe de rette beslutninger, så velstand, kultur og miljø går hånd i hånd.

Blog: Når magtkampen raser

Hvad der er rigtigt og forkert i aviserne, skal nok tages med et vist forbehold. Når magtkampene virkelig raser, er alle involverede ambassadører eller soldater, om man vil, for de forskellige interesser og fløje, der er i et parti.

Blog: Ligestilling er ikke opnået, bare fordi Mette Frederiksen selv skal være statsminister

Der er masser af talentfulde kvinder at rekruttere til alle mulige positioner, også dem i regeringen og de magtfulde udvalg. Det håber jeg, at Mette Frederiksen husker på, når hun nu snart skal udpege sin regering.

Blog: Bilisterne er også bekymrede for de globale klimaforandringer – og klar til nye tider

Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser.

Blog: Velfærden var bedre i gamle dage

Et samfund skal måles på, hvordan det behandler de svageste. Det er i hvert fald en sætning, som man kan høre i talrige skåltaler, når politikere bliver bedt om at optræde ved festlige lejligheder og landsmøder.

Blog: Luderne skal ind i varmen

Rettigheder og pligter skal følges ad. Det er i hvert fald den parole, vi altid får tudet ørene fulde af, når politikere fra begge sider begrunder initiativer, der på den ene eller anden måde stiller krav til befolkningsgrupper og borgere.

Blog: Grøn revolution eller varm luft?

Nu står vi på tærsklen til den grønne revolution og spørger os selv, om politikernes ambitioner er realistiske. Svaret er ja, hvis der følger en kæmpe pose penge med. Ellers risikerer de politiske visioner blot at fuse ud og i stedet blive til varm luft.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Blog: Grund til optimisme – men ikke jubeloptimisme

Respekt for den nye politiske fokus på de forsømte erhvervsuddannelser, men spørgsmålet er, om den ikke kommer en postgang for sent.

Blog: Rød eller blå finanslov er hip som hap

Den manglende forskel er der helt sikkert nogen, som beklager, men personligt har jeg det egentligt meget godt med vores grundlæggende politiske konsensus, som udtrykker, at Danmark altid bliver regeret omkring midten

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter. Bankerne har nu i stedet frit slag til at plukke deres kunder gennem endnu flere gebyrer og endnu højere negative renter.

Blog: Det generelle burkaforbud er en absurd glidebane

Fortalerne for burkaforbuddet er paradoksalt nok oftest dem, der råber højest, når det gælder friheden til at ytre sig frit, hvilket blot afslører deres selvmodsigende retorik i kampen for vores frihedsrettigheder. De vil aldrig selv løfte en finger for at hjælpe de muslimske kvinder, de nu vil fratage retten til at gå i burka.

Blog: Vi skal løfte samfundets bund

Når det kommer til de rige, skal samfundet gøre dem endnu rigere gennem skattelettelser, hvorefter de rige så vil kvittere ved at yde en ekstra indsats til gavn for dem selv og samfundet. Når de samme mennesker derimod taler om de fattige, skal de tværtimod gøres endnu fattigere, da de ellers ikke vil yde en ekstra indsats til gavn for dem selv og for samfundet.
Mere