<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Blog: Hvis vi skal fikse politik, skal viden på mode igen

Krigen mod viden skal stoppes, hvis politik skal levere reelle løsninger på de udfordringer, vi står over for.

Blog: Er jeg blevet trumpist?

Der er noget helt galt, når kritikere af myndighedernes håndtering af den betændte sag om Lars Findsen udråbes til trumpister.

Blog: Ja, det kommer til at kræve tilvænning, men delt barsel er vejen frem for mere ligestilling

Ligesom vi heldigvis har vænnet os til, at kvinder er på arbejdsmarkedet, vil vi vænne os til, at mænd tager mere barsel. Det er godt for både mor og far.

Blog: Den borgerlige idéudvikling har ligget brak alt for længe

Et idépolitiske iltsvind har paralyseret det borgerlige Danmark, der ikke er fælles om ret meget andet end at ville bekæmpe statsministeren. Hvis der skal være et reelt borgerligt alternativ i den kommende valgkamp, er det snart sidste udkald.

Blog: Politikere skal – ligesom alle andre – have lov til at blive klogere

Drop snakken om løftebrud. For det er dybt skadeligt, hvis vi låser politikerne til løfter, der måske gav mening engang, men som er blevet overhalet af virkeligheden

Blog: Vi må alle holde for, når gaslagrene bliver mindre

Det går ikke, at vi lægger ansvaret for forsyningssikkerheden om gas over på virksomhederne alene. De almindelige husholdninger må også bidrage mere, når leveringen af gas er usikker.

Blog: Alle taber i sagen mod Claus Hjort

Selvfølgelig er sagen ubehagelig for både regeringen, hovedpersonen selv og partierne på Christiansborg, men mest af alt puster det politiske totalteater, vi ser i disse dage, til politikerleden og den generelle mistro til det politiske system.

Blog: Mens forbrugerne skriger på flere elbiler, skal politikerne opgradere infrastrukturen

Efterspørgslen på elbiler overstiger i øjeblikket udbuddet. Sådan vil det nok desværre blive ved i et stykke tid, men det giver politikerne ekstra tid til at få infrastrukturen bedre på plads.

Blog: Glædelig eid til vores muslimske medborgere

At ønske vores medborgere en glædelig højtid handler om ordentlighed og grundlæggende respekt og omtanke for andre mennesker.

Blog: Skadeligt at sidestille Paludans racistiske hadtale med religionskritik

Hvis vi misbruger ytringsfriheden ved at gøre den til et fripas til at fremføre de mest nedsættende og ulækre fornærmelser, kan den miste opbakning

Blog: Den samtale chokerede mig dybt

Jeg talte med en russisk ven forleden, og den samtale sidder i mig endnu. For den viste, hvor farlig propaganda kan være, og hvis vi skal vinde friheden, skal propagandaen bekæmpes med alt, hvad vi har.

Blog: Virksomheders samfundsansvar skal for alvor stå sin prøve, når krisen rammer

Når krigen rammer, bliver principperne testet – også for de danske virksomheder. Mange har bestået med bravur, mens andre nøler, men forhåbentlig ender med at tage den rigtige beslutning.

Blog: Selvfølgelig skal verdens fattigste ikke betale for ukrainske flygtninge – det skal vi

Der er lagt op til at finansiere den danske modtagelse af ukrainske flygtninge med penge, der skulle have gået til verdens fattigste og mest udsatte. Det bør laves om.

Blog: Ukraines længsel efter EU og Nato bør få os til at værdsætte og forsvare det, vi har

Med en ny krig i Europa er tiden til øget dansk europæisk engagement og til, at vi lever op til vores forpligtelser i Nato.

Blog: Putins krig bør føre til en slags politisk undtagelsestilstand herhjemme

Nu, hvor krig er en realitet på europæisk jord, må vi alle være klar til at gå et ekstra skridt for at forsvare vores frihed og sikkerhed.

Blog: Jeg tror ikke, vi sådan for alvor forstår, hvad en krig er

Vi er desværre nok håbløst uforberedte på en krig i Europa. Hverken psykologisk eller samfundsmæssigt tror jeg, vi er gearet til så store forandringer, som vi skal leve med, hvis det går helt galt.

Blog: Hvis midten skal regere, stiller det krav til visionerne 

Jeg mener bestemt, at en samlingsregering hen over midten i dansk politik har meget interessant for sig, men de politiske visioner skal tilbage, så det ikke blive et trist fornuftsægteskab.

Blog: Der er hårdt brug for de nye danskere på arbejdsmarkedet

Der er kun vindere, når flere kommer ud på arbejdsmarkedet. Vi kan styrke såvel integration, økonomi og afhjælpe manglen på arbejdskraft.

Blog: Hårde nedlukninger skal undgås, hvis vi skal kunne genrejse os efter corona

Corona skal stadig behandles som en krise, men vi skal i 2022 også gøre mere for at beskytte alt det, der giver vores samfund værdi, og som skal kunne genrejse os, mens vi lærer at leve med og forhåbentlig til sidst besejrer corona.
Mere
Profil
Gitte Seeberg (f. 1960) er direktør i AutoBranchen Danmark og uddannet jurist og advokat. Medlem af Folketinget fra 1994 og siden Europa-Parlamentet for de konservative indtil 2007, hvor hun var med til at stifte Ny Alliance. I otte år, fra 2008-2016, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden. Hun blogger om natur, miljø og bæredygtighed, politik og EU.
Mest Læste blogs
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
28.09.22, 08:19
Aftale er som honninghjerter til sygeplejersker. Det er næsten mere provokerende at kalde det en aftale, end hvis regeringen bare havde erkendt, at man ikke har tænkt sig at løse problemet på denne side af et valg. Læs mere
Af Marie Høgh
27.09.22, 14:30
Regeringen reducerer uddannelsessystemet til et regnestykke og gør menneskelivet til en ligning. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.09.22, 11:24
Henrik Dahls kommende bog inspirerer til ny opskrift på borgerlig succes. Læs mere
Af Karsten Bo Larsen
27.09.22, 08:21
Trods historisk retræte fra undervisningsministeren bør forældre stadig være bange for tvangsfordeling af folkeskoleelever. Læs mere
Af Lars Hovbakke Sørensen
27.09.22, 08:17
Paradokset ved det italienske valg består i, at italienerne i stort tal har stemt på partier, som siger, at de vil løse inflationskrisen, og som samtidig vil føre en mildere kurs over for Putins Rusland – som har skabt selvsamme krise. Læs mere
Af Mikael Jalving
25.09.22, 10:10
Europæerne har i energipolitisk forstand opført sig som en teenager uden sans for konsekvenser. Nu kommer regningen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
25.09.22, 00:07
I stedet for at gå på gaden og gøre oprør mod Putin stikker russiske mænd halen mellem benene. Læs mere
Af Marie Høgh
24.09.22, 09:50
Vi kan tilsyneladende slet ikke holde balancen mellem regnbuefarvet frigjorthed og en underlig nypuritansk bornerthed. Og nu rammer det så også folkekirken, hvor et lovforslag vil lægge bånd på præstens privatliv. Læs mere
Af Søren Gade
22.09.22, 14:45
Fodboldgalninge skaber utryghed for de mange, der formaster sig til at tage på stadion – de skal ganske enkelt ikke tages som gidsler i dette vanvid.  Læs mere