<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Økologi er noget bras

Ø-mørket er netop fyldt 25 år, og det er på tide med et opgør med forherligelsen af økologi.

På trods af, at jeg har været aktiv i politik i over 15 år, så er jeg ikke den typiske politiske forbruger.

Jeg køber, hvad jeg har lyst til og behov for.

Jeg går måske lidt mod strømmen – og køber israelske produkter, når venstrefløjen taler imod dette, eller foie gras, når Dan Jørgensen vil have endnu et forbud på banen.

Og i forhold til økologiske produkter, så køber jeg dem sjældent.

Jeg ville helst undgå dem helt, men kan godt se det æstetiske i en gulere æggeblomme på min sildemad eller salat nicoise.

Mange danskere køber økologisk for at få det bedre med sig selv og fordi de tror, at de gør noget godt for verden, men det gør de ikke.

Økologi kan ikke brødføde hele verdens befolkning, økologi giver ikke de store miljøgevinster, og så er økologi en dårlig forretning rent økonomisk.

FN’s organisationer for fødevarer og landbrug, FAO og WFP, har tidligere fastslået at over en sjettedel af Jordens befolkning sulter. Dette kombineret med et stigende befolkningstal gør, at vi bliver nødt til at tænke mere globalt i vores fødevarepolitik. Økologi kan, hvis det blev indført globalt i dag, kun brødføde godt og vel halvdelen af verdens befolkning. Derfor er det dybt amoralsk, at den danske stat giver tilskud til økologiske landmænd og samtidigt på denne måde skævvrider markedet.

Økologi er de velstilledes sutteklud og et falsk plaster på den dårlige samvittighed.

Fakta er, at økologiske indkøb har samme virkning, som køretur i en såkaldt Co2-neutral taxa. Det skader langt mere end det gavner.

Hver eneste gang du køber økologisk, så tager du mad ud af munden på små børn i Afrika. Tænk over det næste gang du ser Ø-mærket.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Kristensen har de sidste ti år været aktiv konservativ meningsdanner, blogger, klummeskribent og debattør. Han er uddannet i statskundskab og arbejder som kommunikationsrådgiver. Rune Kristensen var opstillet til Folketinget for Konservative ved valget i 2015. Han var fra 2007 til 2010 landsformand for Konservativ Ungdom. Rune Kristensen har bidraget til flere debatbøger.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
13.05.21, 16:53
Det er naivt og ude at proportioner at tro, at man kan købe sig til politisk indflydelse for 20.000 kroner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.05.21, 16:02
Dommedagsprofeterne om konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU har det svært for tiden. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.05.21, 22:05
Det vrimler med nordatlantiske forfatter, som kan noget og som sætter nye dagsordener. Tak for det. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.05.21, 13:30
Landets tungeste kunstmuseum kalder til pseudodebat mellem ligesindede. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere