<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dybt godnat: Danske socialdemokrater og konservative stemmer imod egen politik

Der bliver sagt ét i Danmark og gjort noget andet i Bruxelles for mange danske medlemmer af EU-Parlamentet

Der sker store ting i Europa-Parlamentet, der netop har behandlet en stribe initiativer, der skal sætte gang i Europa i lyset af corona-krisen.

Blandt forslagene var et fælleseuropæisk dagpengesystem, kritik af grænsekontrol, EU-obligationer (hvor idéen er, at rige lande i nord skal kautionere for fattigere landes lån i syd og øst) og et større EU-budget.

Alle disse opremsede initiativer har dét til fælles, at de konservative og socialdemokraterne fra Danmark stemte FOR dem! Selv de EU-begejstrede Venstrefolk og SF’erne med Margrethe Auken i spidsen besindede sig og stemte blankt. Socialdemokraterne og de konservative er nu mere EU-begejstrede end Venstre! Hvem havde set det komme?!

I Danmark gør den altomfavnende statsminister "mor Mette" ellers alt, hvad hun kan for at ligne en, der vil holde igen. Her får vi at vide, at EU ikke skal have flere af vores skattepenge, at vi godt kan have grænsekontrol, og at EU ikke skal underminere vores arbejdsmarkedspolitik og løn- og arbejdsvilkår. Men så snart man sender tre glade socialdemokrater på græs i Bruxelles og Strasbourg, lader det mere til at være den EU-begejstrede Helle Thorning-Schmidts linje, der slår igennem. 

Man kan sige meget skidt om Thorning-Schmidts politik og resultater. Men Helle Thorning-Schmidt var i det mindste ærlig. Hun sagde meget klart, at hun var “European by Heart”. Nu forsøger socialdemokraterne omvendt at give indtryk af at være skeptiske og forsigtige - men stemmer bare noget helt andet - og er EU-begejstret. 

Egentlig mærkeligt. I valgkampen til EU-Parlamentet for mindre end et år siden sagde den socialdemokratiske spidskandidat ellers, at EU ikke skulle bestemme over vores nationale grænser. Det gælder åbenbart ikke mere. 

Man skulle også tro, at socialdemokraterne som et minimum ville forsvare den danske model og arbejdsmarkedspolitikken fra EU-regulering. Ikke alene er det vigtigt for fagbevægelsen, men også for hundredtusinder af lønmodtagere. De løfter gælder åbenbart heller ikke mere. 

Og al snakken om EU-budgettets størrelse, som regeringen ikke vil lade vokse, er pludselig nærmest komisk retorik at høre på. 

Hvor er det skuffende! 

Det kunne være, den socialdemokratiske top hellere burde beskæftige sig med at holde styr på egne folk i Bruxelles frem for at satse på politiske ansættelser for at bokse politisk neutrale embedsmænd på plads på Slotsholmen i de danske ministerier. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
12.06.21, 22:30
Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.06.21, 08:53
Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier Læs mere
Af Marie Høgh
11.06.21, 15:30
Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.21, 10:58
Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier. Læs mere
Af Søren Gade
10.06.21, 11:00
Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.06.21, 23:48
Hvis Pelle Dragsted fik magt, som han har agt, vil det økonomisk gå Danmark som vi har set det gå alle andre socialistiske eksperimenter i verdenshistorien – og der har efterhånden været ca. 30 af dem Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.06.21, 15:22
Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Læs mere
Af Gitte Seeberg
09.06.21, 07:53
Jeppe Kofod og Joy Mogensen vil ikke afvise at tage til VM i Qatar om halvandet år. Det er uacceptabelt. Regeringen må stå op for menneskerettighederne ved at trække en streg i sandet. Sport og politik kan ikke adskilles. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.06.21, 16:00
Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
06.06.21, 20:00
Vi bilder os ind, at vi kan styre, hvad der sker, når sandheden er, at det er tunge kræfter uden for vores kontrol, der bestemmer, hvad der sker. Læs mere