<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

EU-mindsteløn vil kastrere fagbevægelsen

Det er i sig selv en fiasko, at Danmark skal frygte, at EU's mindstelønsdrømme kan hive tæppet væk under det danske arbejdsmarked. Det burde være en selvfølge, at den danske model er ukrænkelig

Alarmlamperne blinker rødt.

Om få uger kommer EU-Kommissionen med et forslag, der skal sikre minimumslønninger i hele EU. Det omstridte forslag om en EU-mindsteløn har med rette sat sindene i kog hos danske politikere og arbejdsmarkedets parter, da EU’s altomsiggribende klamme hånd risikerer at smadre den danske model.

Jeg bryder mig ikke om at male fanden på væggen, men en EU-mindsteløn er gift for den danske fagbevægelse og lønmodtagerne. Det er utvivlsomt.

Derfor har formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, eksempelvis kaldt en eventuel lovgivning om en europæisk mindsteløn for en »kastrering« af den danske fagbevægelse.

Det skyldes ikke mindst, at fagbevægelsen formentligt vil tabe retten til at konflikte over for udenlandske firmaer, der har folk til at arbejde i Danmark. Derudover skal danske lønmodtagere frygte en voldsom løndumping, der i værste fald hedder under 100 kr. i timen.

Alarmlamperne blinker i særlig grad, da frygten trækker grimme spor til tidligere nederlag.

EU har allerede amputeret fagbevægelsens ene arm. Når det kommer til arbejdstid, ferielov og barselsregler, så styres det hele nu fra Bruxelles – hen over hovedet på både Folketinget, danskerne og fagbevægelsen. Derfor er frygten berettiget, for EU’s jurister høvler gerne Danmark-knasten af, når det europæiske tømmer skal ensrettes.

Nu står vi så i en situation, hvor det eneste, der er tilbage, er et ringe håb om, at EU vil benåde det danske arbejdsmarked. For når det buldrende EU-tog først har sat kursen, så er det ikke dansk ’’sammenhold’’ eller skåltaler fra politikere, der stopper noget som helst. Og da slet ikke, når Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative har blåstemplet EU-Kommissionen – og givet ophavsfolkene et stort mandat.

EU’s indgriben i danske forhold er nu så voldsom, at selv om ingen i Danmark har ønsket en EU-mindsteløn, skal vi alligevel pludselig frygte EU’s ødelæggelse på et område, som er så definerende for danske lønmodtageres og arbejdsgiveres ve og vel.

I min verden er det en dansk falliterklæring af dimensioner, at vi i bedste fald skal være glade for, at EU-Kommissionen måske IKKE vil ødelægge hele det danske arbejdsmarked. Uanset hvor det ender, er der absolut intet at juble over.

Sandheden er nemlig den, at de jubeleuropæiske partier har listet mere og mere EU ind ad bagdøren, og nu kan de ikke længere tøjle det monster, som de selv har stopfodret med opbakning og stemmer.

Mindstelønsforslaget skal bekæmpes fra danske politikere og fagorganisationer. Det er vi enige om, og i Dansk Folkeparti kæmper vi med.

Men at vi overhovedet er kommet hertil, bør skabe stor refleksion hos dem, der i årevis har bildt danskerne ind, at de ikke skal frygte EU’s indgriben. Det er på tide at sige stop.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
12.06.21, 22:30
Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.06.21, 08:53
Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier Læs mere
Af Marie Høgh
11.06.21, 15:30
Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.21, 10:58
Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier. Læs mere
Af Søren Gade
10.06.21, 11:00
Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.06.21, 23:48
Hvis Pelle Dragsted fik magt, som han har agt, vil det økonomisk gå Danmark som vi har set det gå alle andre socialistiske eksperimenter i verdenshistorien – og der har efterhånden været ca. 30 af dem Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.06.21, 15:22
Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Læs mere
Af Gitte Seeberg
09.06.21, 07:53
Jeppe Kofod og Joy Mogensen vil ikke afvise at tage til VM i Qatar om halvandet år. Det er uacceptabelt. Regeringen må stå op for menneskerettighederne ved at trække en streg i sandet. Sport og politik kan ikke adskilles. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.06.21, 16:00
Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
06.06.21, 20:00
Vi bilder os ind, at vi kan styre, hvad der sker, når sandheden er, at det er tunge kræfter uden for vores kontrol, der bestemmer, hvad der sker. Læs mere