Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mennesker først – ikke nationalitet først

Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem.

I weekenden på Det Konservative Folkepartis landsråd blev linjen for den politik, som vi går til valg på, fremlagt. Den røde tråd i vores politik hedder ”Mennesker først”. Mennesker først betyder, at vi kigger på det enkelte menneske først. Det gælder også vores politik om rekruttering af kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft. Mennesker først betyder i denne sammenhæng, at vi kigger på den enkelte udlændinges evner og vilje til at bidrage til det danske samfund, uanset hvor vedkommende kommer fra. 
 
Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem. 

Får Danmark en slappere udlændingepolitik på den måde? Nej.

Den bliver faktisk mere målrettet, fordi vi kun siger ja til dem, som kan og vil. 

Drukner Danmark i billig arbejdskraft, hvis vi ikke sorterer folk efter nationalitet? Nej, for vi foreslår helt præcist, at man kun kan komme til Danmark for at arbejde, hvis man kan fremvise en ansættelseskontrakt på en ansættelse i Danmark med en årsløn på mindst 315.000 kr. inkl. pension. Dette beløb gælder for alle nationaliteter uden for EU. Der er altså på ingen måder tale om, at vi vil lade billig arbejdskraft flyde ind over grænsen.
 
Det Konservative Folkeparti er et ansvarligt parti, der lytter til det danske erhvervsliv. Danmark får som følge af den demografiske udvikling brug for i alt 250.000 sæt nye hænder på det danske arbejdsmarked frem mod 2030. Størstedelen af disse skal hentes udefra, mens 100.000 kan findes inden for landets grænser via nødvendige reformer på velfærdsområdet. Tal fra Eurostat viser, at arbejdsstyrken, i de lande vi typisk rekrutterer fra (Tyskland, Polen og de baltiske lande), over de kommende årtier er faldende. Derfor er vi nødt til at kigge længere for at sikre den faglærte arbejdskraft, vi får brug for i fremtiden.
Det handler altså ikke om, at vi inviterer nogle udlændinge til at tage danske eller sågar europæiske arbejdspladser. Der er brug for alle.

Derimod vil vi lade mennesker, som kan dokumentere, at de har et job, hvor de kan forsørge dem selv og deres familie, og som vil integrere sig, komme ind i Danmark og bidrage til velfærdssamfundet. Samtidig vil vi hjælpe dansk erhvervsliv, som i høj grad også er vigtige, når vi taler om at skabe velfærd, med at få den arbejdskraft, som de beviseligt ikke kan få i Danmark.
 
Derudover vil vi stille tydelige og håndfaste krav, så ingen, der kommer ude fra, er i tvivl om, at deres handlinger har konsekvenser og, at de frihedsrettigheder vores land er bygget på, ikke kan gradbøjes eller ignoreres. Vi vil ikke acceptere, at udlændinge kommer her til landet for at udnytte vores velfærdssystem eller for at lave kriminalitet.
 
Vi er på ingen måde garant for en slap og blød udlændingepolitik – tværtimod. Vi ønsker eksempelvis genindføre starthjælpen, som er en ydelse betydeligt lavere end kontanthjælpen, ligesom vi vil tilbagerulle lempelserne på asylområdet, som regeringen, LA og Enhedslisten gennemførte i 2012. 
 
Men vi vil ikke gøre forskel på mennesker, som har opnået ansættelse i Danmark og har en ansættelseskontrakt med en pæn løn. Mennesker som det danske erhvervsliv efterspørger. Mennesker som er klar til at lade sig integrere. 
 
Det Konservative Folkeparti sætter mennesker først.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.