<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Strudsepolitikere går islamisternes ærinde

og Søren Pind er mystisk nok endt som struds

Terrorangrebet i Nice var ikke mange timer gammelt, før justitsminister Søren Pind erklærede at ”vi ikke er i krig med islam”.

Bemærk timingen:

Inden vi vidste, at gerningsmanden var en lynradikaliseret muslim og altså inden vi med sikkerhed kunne pege på islam som kilden til udåden, skulle islam alligevel fredes.

Ikke overraskende udløste denne hovsa-forsikring straks applaus hos hele medieverdenen, der gengav Søren Pinds udtalelser som var de udtalt af en statsmand

Ak. I virkeligheden var det ikke andet end en struds vi så sætte hovedet i busken. Med meget tykke briller på.

Det påfaldende er nemlig, at der ikke er skyggen af argument for den påstand, vores justitsminister så skråsikkert kommer med. I sin lille Facebook-tekst henviser han ikke til Koran-citater, ikke til Muhammed's sunna eller til fakta fra 1400 års blodig islamisk historie.

Han forholder sig ikke engang til, at terrorangrebene i Frankrig alle er blevet begået i Allahs navn.

Han kommer kun med besværgelser og meningstilkendegivelser.

Det eneste argument, han hiver op af hatten er, at der er alt stort et arbejde, hvis det er islam, vi er i krig med:

”Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig. Der er over 1 1/2 milliard muslimer i verden.”

Så grunden til, at vi ifølge Søren Pind ikke er i krig med islam, er, at det er en krig, han ikke orker. En krig, han ikke tror, vi kan vinde, og en krig, han ikke har tænkt at åbne danskernes øjne for og forsvare os imod.

Holdningen kan bedste beskrives som defaitisme. Magelighed. Slaphed. Selvopgivelse med dertilhørende selvvalgt blindhed.

Den franske forfatter Michel Houllebecq har skildret denne de magtfuldes bløde mangel på forsvarsvilje mesterligt i romanen ”Underkastelse”. Det slående er her, at underkastelsen, der fører til islamiseringen, foregår så blidt og gradvist, at den dramatiske glose ”underkastelse” faktisk er voldsom til at beskrive bevægelsen. Man glider bare med, man lukker øjnene, man lader det ske, alt sammen for at undgå konfrontation, ubehageligheder og krigsmetaforik.

Man benægter til det sidste, at man i krig med islam – samtidig med at islams tropper triumferer og man de facto underkaster sig.

I 1999 udtalte en fransk muslimsk leder til den franske ærkebiskop Giuseppe Bernardini disse ord

”Takket være jeres demokratiske love, vil vi invadere jer. Takket være jeres religiøse love, vil vi dominere jer.”

Læg så oveni den islamiske jihad, som vi senest så praktiseret i Nice. En jihad, vi selv har importeret takket være den hjerteløse og selvødelæggende masseindvandring. En jihad, der kun vil intensiveres i de kommende år, ikke kun i Frankrig, men også her.

Intet med islam at gøre? Skal man man overbevise mig om det, skal der andet end Facebook-besværgelser til.

Det vi i denne tid har mindst brug for er strudsepolitikere

Strudsepolitikerne er dem, der forsøger at lukke danskernes øjne for roden til den trussel, vi står over for. Som hævder at problemet er dem, der siger islam er problemet.

I virkeligheden går de terroristernes ærinde. For skal vi nogensinde stoppe denne dødskult, der truer os, skal vi først erkende roden til den. Skal man helbrede en patient for en sygdom, skal man først stille en diagnose og i jagten på den nytter det ikke at fortie den mest nærliggende. Det er ret elementært.

Strudsepolitikerne opfører sig som læger, der gør selve diagnosticeringen til problemet. Var de ansat i sundhedsvæsnet, var de forlængst blevet fyret.

Hvad laver Søren Pind dog i regimentet af strudsepolitikere?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Katrine Winkel Holm (f. 1970) er præst, forfatter og fhv. formand for Trykkefrihedsselskabet. Hun er medlem af DR's bestyrelse.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
16.01.22, 09:30
DR’s seneste tv-program om tro vil gerne tages alvorligt, men ender som ufrivillig satire. Læs mere
Af Utku H. Güzel
14.01.22, 20:50
Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk. Læs mere
Af Marie Høgh
14.01.22, 16:00
Dronning Margrethes 50 år på tronen er en sejr ikke alene for kontinuiteten, men også for den pligtfølelse, vi andre godt kan lære af. Læs mere
Af Søren Gade
14.01.22, 11:28
Hvis fredning ​af dyr og planter skal virke, så skal vi have en pragmatisk tilgang, der bunder i videnskabelig data, helhedsvurderinger og en god portion fornuft. Læs mere
Af Karsten Bo Larsen
13.01.22, 19:42
Regeringens ældrelov bliver endnu et regelforenklingsflop – bureaukrati skal i stedet bekæmpes med konkurrence og regelstop Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.22, 15:00
Britisk kommentator siger det, som stort set altid forties af de etablerede medier. Læs mere
Af Carolina M. Maier
13.01.22, 12:30
Det værste ved, at politikerne holder fast i den nuværende heftige testning og smitteopsporing er nu ikke, at vi sidder og ryster på hovedet over, hvor skørt det føles i vores respektive hverdag. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.22, 09:34
Regeringen har ikke engang gidet regne på, om restriktioner for restauranter og natteliv fortsat er nødvendige. Det er ren afstrafning af en hel branche. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
13.01.22, 08:36
Danmark kan løfte covid-restriktioner, fordi danskerne bakker op om videnskaben. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.01.22, 14:37
Jeg vil anbefale alle, som sidder inde med lignende historier, at komme frem med dem. Læs mere