<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Længslen efter samhørighed gjorde mig til håndboldfan

Normalt er jeg ikke den, der klistrer mig til skærmen, når der er herrehåndbold – men jeg skal da love for, at denne turnering har ændret det. Måske er det længslen efter større fællesskaber, der har gjort, at jeg er blevet suget helt ind i disse kampe.

Jeg var lige ude at gå en hurtig tur i pausen. Gaderne lå fuldstændig øde hen. Man kunne se skæret fra tv-skærmene igennem vinduerne. Og alle sad og fulgte med og heppede på spillerne – vores hold – Danmarks hold. Jeg tror, at landskampene i denne tid har været vigtigere end nogensinde før. Mange føler sig ensomme, og vi er afskåret fra at se venner og familie på samme måde som før. Vi savner muligheden for at være sammen med masser af andre mennesker på én gang. Det at være sammen – hver for sig – er ikke det samme og bliver det aldrig, selvom om initiativerne med fællessang i tv eller rødvin med vennerne over skype bestemt også kan noget.

Som sagt er jeg ikke herrehåndboldnørd, men efter kampen tror jeg, det lykkedes mig at høre samtlige interviews med spillere og træner samt evalueringen i studiet. Og jeg blev ekstra glad om hjertet – ja, nærmest lidt rørt – da jeg hørte, at de har tænkt på os herhjemme, os, som er i karantæne og sidder og følger med. De har spillet for os. Det skal de have tak for – det har været skønt at være sammen med dem i denne turnering – fælles – på afstand. Kæmpe tillykke til det danske herrelandshold i håndbold, og tillykke til os alle. Jeg tror også, jeg skal følge med, når VI skal spille til OL.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Josephine Fock (f. 1965), selvstændig. Fhv. politisk leder i Alternativet, som hun er medstifter af. Som MF'er var hun også gruppeforkvinde for partiet. Fhv. direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Josephine Fock er uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer), og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med tre forskellige finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
02.03.21, 20:40
Vi skal kunne rumme hinandens holdninger og meninger til coronavirussen. En ting er, hvad myndighederne laver af regler og love, men en anden og mindst lige så vigtig ting er, at vi som befolkning accepterer hinandens forskelligheder. Læs mere
Af Nauja Lynge
02.03.21, 20:14
Mærkeligt er det i hvert fald at Danmark regner på en anden måde end nabolande i EU.   Læs mere
Af Gitte Seeberg
02.03.21, 09:16
Lad vaccinerne blive i Israel og komme palæstinenserne til gavn. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
02.03.21, 06:00
Tre ting vi har lært: Kvinder er dygtige til kriseledelse. Videnskab er afgørende for vores overlevelse. De rige bliver nødt til at hjælpe de fattige, hvis pandemier skal undgås. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.03.21, 20:08
Danmark kan ikke bidrage, før der kommer en større forståelse for at problemet opstår i Grønland. Læs mere
Af Naser Khader
01.03.21, 17:54
Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at udviste bandemedlemmer kan bosætte sig i det sydlige Spanien, uden at de spanske myndigheder tilsyneladende kærer sig om det. Vi er til grin. Det minder om C. V. Jørgensens Costa Del Sol. Læs mere
Af Isabella Arendt
01.03.21, 17:26
Jeg havde næsten forventet, at DF ville slække på ligestilling og menneskerettighederne. Jeg er dog forundret over, at hverken Søren Pape eller Jakob Ellemann-Jensen siger fra. Hvor blev de anstændige borgerlige af? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.03.21, 12:58
Kender Dansk Folkeparti slet ikke antisemitismens historie? Tier og samtykker de andre partiledere? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
28.02.21, 22:15
De vil skabe revolution, bekæmpe den hvide mand og gøre op med objektiv forkning Læs mere