<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har brug for mere vild natur og bedre biodiversitet

Regeringen har sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale, der sikrer knap 105 mio. kr. til mere vild natur. Det er rigtig godt.

Vi er i en kæmpestor biodiversitetskrise, tusindvis af arter er truede, derfor skal vi også tage de rigtige valg, før det er for sent. Alt for længe har vi underlagt landskabet land­brug og skovbrug, byer og infrastruktur. Det har været med til at skabe et rigere land, men en fattigere natur. Det er bydende nødvendigt, at denne udvikling stoppes og vendes, og denne aftale er et skridt i den rigtige retning.

Den danske natur mangler dynamik. Derfor skal vi også skabe rammerne for vilde og selvopret­holdende økosystemer ved at genoprette natu­rens processer, f.eks. ved at udsætte store dyr til helårsgræsning som robuste kvæg- og hesteracer på statslige naturarealer.

Næringsstofforurening, fragmentering og tilgroning ødelægger vores natur. Vi skal sikre de mest artsrige og truede naturområder. Det er her, vi finder mange af de mest truede ar­ter, og det er her, vi skal sætte målrettet ind for at standse tabet af biodiversitet og sikre de be­stande, som fremtidens natur skal bygge på.

Derudover skal vi understøtte og undersøge, hvordan der kan skabes sameksistens mellem samfund og biodiversitet ved at integrere naturhensyn i landbrug, skovbrug og i byerne – uden at kompromittere arealernes funktioner til produktion, beboelse og transport.

Alt det kan vi gøre ved at styrke undervisningen i naturpleje, økologisk dyrkning og permakultur på landbrugs- og skovbrugsuddannelserne. Vores velstand og velfærd er ikke afhængige af mere produktion på stadig større landbrugsarealer. Vi har til gengæld et ansvar for at prioritere pladsen til rig natur. Derfor er det også godt, at der er blevet afsat midler til blandt andet etablering af to nationalparker ved Fussingø og Gribskov.

Vi har nemlig brug for naturarealer, hvor natur kan være natur på sine egne præmisser med plads til biodiversitet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Josephine Fock (f. 1965), selvstændig. Fhv. politisk leder i Alternativet, som hun er medstifter af. Som MF'er var hun også gruppeforkvinde for partiet. Fhv. direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Josephine Fock er uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer), og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med tre forskellige finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere