<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Alternativets alternative empati

Det er historien om Mona Sheik, Asmaa Abdol Hamid og Muhammad Aslam om igen. Først er det den onde presse der misforstår dem, så er det den racistiske danske befolkning der misforstår dem, og til sidst "mis"forstår ledelserne i partiet dem.

Partiet Alternativet har opstillet Mohammah S. Ahmad, tidligere talsmand for den salafistiske Grimhøjvej-moske, som folketingskandidat.  

Jeg får flashbacks til 2007 og opstillingen af Asmaa i Enhedslisten... Trainwreck waiting to happen.

I hvor mange flere år skal vi være vidner til disse tåkrummende partier, der både fornærmer muslimer ved deres opstilling af islamister, og viser selvforagt ved ikke at tage egne værdier som demokrati og frihedsrettighederr alvorligt.

Mohammad mener at stening er en del af hans religion, det kan han ikke gøre noget ved siger han, men påstår samtidigt at han vil reformere islam. Han kunne starte med at tage afstand fra stening.

Alternativet vragede efter sidste valg Uzma Ahmed, der ellers er en demokratisk-muslim, og det var fordi hun stillede krav til integration, men nu har de jo så også Mohammad Stening Ahmad.

Når Alternativet mener at Ahmad er et forbillede for unge muslimer, skyldes det et meget nedladende syn på muslimer, og det er samtidigt et slag i ansigtet på de moderne muslimer som ikke synes om barbarisk og undertrykkende religion.

Til Mohammad: 
Du skal ikke tro at du hverken er bedre end Asmaa eller Mona Sheik, til at tale uden om at du i bund og grund er islamist. For det er du ikke.

Til Alternativet:
I skal ikke tro at I hverken kan trylle en islamist om til en demokrat, eller iscene- og italesætte en islamist som en demokrat. Andre partier på jeres fløj har forgæves gjort deres bedste for at undgå det uundgåelige. Og nej, det hjælper heller ikke at give ham kommunikationskurser.

Empati?

Alternativets empati halter dog ikke kun på grund af opstillingen af Ahmad. Her er to andre eksempler på at empatien er begrænset, i en tid hvor terror og truslen om terror fylder i vores samfund.

1/ Uffe Elbæk udtaler i en partilederrunde ved sidste valg, at han da ikke ved om Danmark har oplevet terror d. 14. og 15. februar 2015.

Meget empatisk er det altså ikke overfor de dødes pårørende, og de der føler sig truet af terroren.

Og hvordan forklarer han mon beskyttelsen af danske-jøder som følge af angrebene? Måske mener han at de er pylrede og hysteriske?

2/ Alternativet ansætter Leila Stockmarr der blandt andre ting, synes det er underholdende med et gennemhullet billede af Inger Støjberg på en dartskive

Støjberg er ellers som politiker og minister både truet af terror og politisk motiveret vold.

Men da politisk motiveret vold og terror ikke eksisterer i Alternativets empatiske verden, så er Stockmarrs opslag på Facebook selv sagt heller ikke noget problem for Alternativet, ligesom stening åbenlyst heller ikke er det.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere