<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ikke kun vores værdier, men selve virkeligheden er i fare

Min opfordring til de virkelighedsfjerne, faktaresistente og postfaktuelle på venstrefløjen, er at de i stedet begynder at beskæftige sig med fiktion, det ville være meget lettere for dem selv, og meget mere meningsfyldt for debatten.
Efter de seksuelle gruppe-overfald i Köln, er det blevet klart at berøringsangsten ikke bare er uheldig og hyklerisk, den fordrer selvtægt og højreekstremisme.
 
Mørklægning af oplysninger og tal omhandlende forbrydelser på den ene side, og medierne og politikernes dagsorden om ikke at røbe offentlige hemmeligheder på den anden, er ikke bare dumt og kontraproduktivt for vores samfund, rettigheder og sammenhængskraften, det er en bevægelse fra demokrati til totalitarisme.
 
Når et folk først mister tilliden til politiet, myndighederne, politikerne og medierne, så har vi selv indført tilstande som flygtninge er flygtet fra.
 
Velkommen til den omvendte verden, hvor vi gør os selv og andre bjørnetjenester i multikulturalismens, forståelsens, tolerancens og godhedens navn.
 
Heldigvis er vi i Danmark bedre end mange andre europæiske lande, til ikke at finde os i en altoverskyggende berøringsangst, misforståede hensyn og censur, men i forbindelse med sagen om de seksuelle gruppe-overgreb på kvinder, med mere end 500 anmeldte sager, har venstrefløjens berøringsangst nået nye højder.
 
Før undgik man som oftest at tale om kultur og religion - nu ser vi så også en eskalering af berøringsangsten, med flere politikere og debattører der helt benægter virkeligheden og fakta, direkte og uden at blinke.
 
Situationen i Europa kan bedst beskrives med at vi har tabt vores værdier på gulvet, og at vi med lukkede øjne, forvirret, klodset, skræmt og berøringsangst forsøger at samle dem op igen. Det er et ynkeligt syn.
 
For hvad er det dog for en uvidenskabelig tilgang til verden at lægge for dagen i 2016: "Religion er bare religion, det er ligegyldigt om der er tale om den ene, anden, tredje eller fx mangel på religion, i en hvilken som helst kultur, som også er lige meget, for hvad er kultur egentligt?"
 
Den berøringsangste og apologetiske fortsætter: "Jamen alle religioner kan jo have en tendes til et forstokket kvindesyn, og vi bliver nødt til at tale om ligestilling ud fra et moderne, sekulært og demokratisk perspektiv, i modsætning til en førmoderne forståelse af køn og seksualitet."
 
Det er rigtigt at de tre store verdensreligioner har mange fællestræk - men newsflash: de er også forskellige.
 
Islam har et kvindesyn, der teologisk ikke har rykket sig. Islams æresrelaterede og juridisk dehumaniserende tilgang til kvindekønnet danner desuden grundlag for politik og lovgivning i langt de fleste muslimske lande, i mindre eller større grad.
 
Derudover passer det den patriarkalske kultur i disse lande og samfund, at fastholde den systematiske kvindeundertrykkelse, som udgøres af de dominerende og herskende islamiske versioner af teologi - på trods af sunni-shia, og andre forskelle. 
 
For blot at konkretisere det islamiske kvindesyn, vil jeg nævne nedenstående 5 eksempler:
 
1) I mange muslimske lande og samfund med sharialov dømmer man gerne en kvinde, der er blevet voldtaget med fx piskeslag, eller en anden form for straf. Det gør man, fordi kvinden, hvis hun fortæller om voldtægten, selv har indrømmet at hun har haft sex med en mand, der ikke er hendes ægtemand. Hvis hun så ikke kan bevise, at hun ikke selv har indvilget i forbrydelsen, har hun enten begået hor eller utroskab.
 
Så måske hellere tie om voldtægten, for bagefter ikke også at få piskeslag, eller værre endnu risikere at blive stenet, hvis man nu er gift?
 
2) Piger bliver fra barnsben af påduttet en seksualisering, de skal tildække sig og opføre sig ærbart, ligesom der i islamisk lov er hjemmel til fænomenet barnebrude.
 
3) Islamisk lov anerkender ikke voldtægter begået af en ægtemand imod dennes hustru, for det er blot en kvindes pligt altid at stå til rådighed for sin mand, også selv hvis kvinden er i gang med at bede til sin gud, så skal hun droppe bønnen og tilfredsstille manden.
 
4) I islamisk lov er der desuden hjemmel til at en far / farfar kan dræbe sine børn / børnebørn, uden at blive straffet, og det går oftest udover døtre på grund af æresrelaterede normer, som religionen understøtter.
 
5) Sidst men ikke mindst, sker der en dehumanisering af kvinder i islamisk lovgivning, ved at kvindens retsstilling er alt andet end ligestillet med mandens, og i stedet er kvindens retsstilling tværtimod halveret, således at hendes vidnesbyrd kun gælder halvt så meget som en mands, ligesom hun arver halvt så meget som en mand, og ikke bare kan søge om skilsmisse (hvilket manden kan), og derudover skal kvinden finde sig i, at hendes mand kan gifte sig med op til fire koner, og oven i få adgang til enten midlertidige ægteskaber og / eller slaver / tjenestepiger, som det er i orden at have sex med.
 
Da disse tjenestepiger / slaver bliver købt og solgt, har de selvfølgeligt ingen ret til at gøre indsigelse imod, at deres ejer ønsker at have samleje med dem, men der advares dog imod prostitution. 
 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere